fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De herfst is begonnen, mijn eerste podcast en we hebben een beugelbekkie | Een kijkje in mijn leven

De herfst is begonnen en een beugelbekkie

Aan het begin van deze week is het nog heerlijk zonnig, maar dan wordt het per dag kouder. De zomer is nu echt voorbij en de herfst is begonnen. Naast werken en sportclubjes breng ik natuurlijk veel tijd met de meiden door. Alex heeft deze week late diensten en dat betekent dat ik in de ochtend eerder begin met werken zodat ik na drieen al mijn tijd aan de meiden kan besteden. En gaan ze buitenspelen of op zolder spelen dan kan ik altijd nog wat tussendoor doen. Lees je weer mee hoe deze week is verlopen?

Maandag

Ik ben zondag al rond een uur of acht in slaap gevallen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik iets na 3 uur in de nacht klaar wakker was. Ik ben tot iets voor zessen blijven liggen en heb een extra lange meditatie in bed gedaan. Je moet toch wat. Daarna ben ik gaan werken totdat het tijd was dat de meiden opstonden en hebben we samen ontbeten. Ik kon vanaf 9 uur bij de sportschool terecht en na het sporten gelijk weer aan het werk gegaan.

De herfst is begonnen, mijn eerste podcast en we hebben een beugelbekkie | Een kijkje in mijn leven

Ik schrijf sinds kort een gastblog op johnbeerens.com over de curly girl methode en vandaag was de deadline. Het artikel had ik vrijdag al aangeleverd, maar door het onverwachte ziekenhuisbezoek heb ik niet mijn haar kunnen wassen om foto’s van het doorproces te maken. Dus dat heb ik vandaag gedaan. Maar het is niet alleen foto’s maken. Ze moeten ook een beetje bewerkt worden en ga zo maar door. Al met al ben ik hier de hele ochtend zoet mee. Na de lunch ga ik verder met het schrijven van mijn online programma en voor ik het weet is het tijd om naar de schoolbieb te gaan.

Als ik op school ben hoor ik van de juf dat Jenna best hard op haar stuitje is gevallen bij gym en last van haar rug heeft. Ze hebben haar helemaal nagekeken en vermoedelijk hebben haar spieren vooral een klap gehad. De meiden hoeven van mij niet naar kickboksen. Schiet sowieso niet op als je pijn je rug hebt. Dus volgende week weer in de herkansing.

Dinsdag

Vandaag weer een werkdagje en na school moeten we met het hele gezin naar de tandarts. Nou ja, de meiden en ik gaan naar de tandarts. De afspraak wordt altijd een halfjaar van tevoren gemaakt en dan is Alex zijn rooster niet bekend. Het is voor hem lastig om tussendoor naar de tandarts te gaan en dus gaat hij donderdag.

nieuwe fohn uitgeprobeerd
Vandaag mijn nieuwe Chi fohn uitgeprobeerd en mijn haar zit zo mooi dat ik deze foto voor mijn website, podcast, Instagram en ga zo maar door ga gebruiken.

Dit tandartsbezoek verloopt iets anders, want de tandarts merkt op dat marley al bijna klaar is met wisselen. Nog één kies en twee bovenhoektanden. Ze is rap! Dat verbaast me niet, want ze kreeg ook al heel snel tandjes. Dus ja, dan zal je ook wel snel wisselen. We krijgen een doorverwijzing voor de orthodontist en het advies om snel te bellen, omdat er een wachtlijst is. Maar wij hebben geluk als ik bel, want we kunnen de volgende dag al terecht. Fijn!

Woensdag

Als de meiden naar school gaan, ga ik eerst mijn haar verven. Het is echt weer nodig, want ik ben behoorlijk grijs. Terwijl de verf intrekt ga ik aan de studie en als ik de verf uitgespoeld heb, maak ik me klaar om met Marley naar de ortho te gaan. Zo leuk dat Marley dezelfde ortho heeft die ik een paar jaar geleden had. Er worden foto’s gemaakt en tegenwoordig hoeft er niet gehapt te worden. Ze maken nu met een apparaat die honderden (misschien wel duizenden) foto’s van je tanden maakt, een 3D afbeelding en deze wordt via een 3D printer uitgeprint. Ideaal! Dat happen was altijd zo goor en ik ben blij dat Marley dit niet hoeft te doen.

afvallen
Deze foto plaatste ik op Instagram. Want zie je die bolle wangen? Daar ga ik mee aan de slag. Nou ja, niet met die wangen maar er moet wel weer 15 kilo af!

Na alles nagekeken te hebben, maakt de orthodontist een behandelplan. En we kunnen als we willen al de volgende dag terecht om de beugel te laten plaatsen. Ach, waarom ook niet. Ze kan het maar beter gehad hebben. Er worden elastiekjes tussen haar kiezen geplaatst om haar kiezen alvast voor te bereiden. Na het bezoek aan de orthodontist gaan we gauw naar de visboer voor kibbeling. En als we thuis aan komen is Alex net naar zijn werk en is Jenna even alleen thuis geweest. Gelukkig kan ze dat prima!

Donderdag

Vandaag is het beugeldag. We gaan al vroeg de deur uit want Marley heeft iets over half negen al een afspraak bij de orthodontist. In verband met de coronamaatregelen mag ik wel bij de uitleg zijn, maar niet bij het plaatsen van de beugel. Ik weet dat Marley het echt heel spannend vindt, want ze heeft me ook gevraagd of ik bij haar wil blijven. Ik weet dat de buitenboordbeugel zo geplaatst is dus ik laat het zo. Maar als de slotjes geplaatst worden blijf ik toch echt bij haar. Nadat de beugel geplaatst is mag ik de ruimte weer in voor de uitleg over het in- en uitdoen van de beugel.

3D gebit
Tegenwoordig hoe je niet meer te happen voor een beugel, maar maakt een apparaat een scan van je mond en heb je een 3D afbeelding die ook weer in 3D uitgeprint kan worden

Thuis oefenen we nog even met in- en uitdoen zodat het op school soepel gaat. Ze moet hem toch uitdoen met eten in de kleine en grote pauze en als ze gym heeft. En als ze ’s middags weer thuis is, vertelt ze dat het heel goed is gegaan. De beugel mag dan uit, want de dames gaan met een nichtje en Alex naar het Tikibad in Duinrell. Marley wilde geen kinderfeestjes, maar wel met haar nichtje naar het Tikiba. Dus dat regelen we dan natuurlijk! Ze gaan van 4 tot 8 zwemmen dus ik werk nog een paar uurtjes en bestel dan sushi. Lekker met een roseetje en sushi op de bank Netflixen totdat Alex en de meiden thuis zijn. Heerlijk!

Vrijdag

De drie meiden hebben toch nog een beetje uitgeslapen. Niet gek, want ze zijn ook behoorlijk laat gaan slapen. Ons nichtje heeft een fotoshoot dus die gaat in de loop van de ochtend weer naar huis en dan gaan de meiden en ik even de stad in. Al hun kleding is te klein en het begint al behoorlijk af te koelen. Dus op zoek naar lange broeken en truien!

beugelbekkie
En toen had mijn meisje ineens een beugel. Dan is ze ineens heel groot 😱

Onze auto wordt vandaag voor het eerst APK gekeurd en krijgt een beurt dus moeten we of op de fiets of met ov. Maar omdat het zo hard regent af en toe besluiten we met het ov te gaan. Dit is voor mij de eerste keer sinds de coronamaatregelen dat ik met het ov ga. Ik ben namelijk sowieso geen fan van het ov. Ik heb geen smetvrees, maar het ov vind ik zo smerig. Mijn kinderen mogen dan ook niks aanraken in de tram en moeten mij vasthouden haha.

sushi
Ik neem het ervan en geniet van heerlijke sushi!

Het wordt een gezellige middag die eindigt met een lekker drankje en een bittergarnituur. Altijd zo leuk om met de meiden te shoppen. Ik geniet dan echt zo enorm en wil het liefst dat de tijd dan stilstaat. Maar helaas. We eindigen bij de bibliotheek en de meiden lenen nog een paar boeken en dan weer naar huis. Maar we letten niet goed op en stappen in de verkeerder tram dus moeten uitstappen en weer terug. Wat hebben we gelachen! En dan denk je alles wel gehad te hebben, maar dan scheurt de grote en vooral volle papieren H&M tas als je uit de tram stapt. Die is niet bestand tegen de regen. Gelukkig was Alex onderweg naar de Skoda-dealer om onze auto op te halen en pikt hij ons op de terugweg op.

Zaterdag

Vandaag hebben we geen plannen en omdat het toch regent houden we het bij filmpjes kijken en een beetje in huis rommelen. Nou ja, de meiden kijken films. Ik zit op de bank en ben druk met mijn website bezig. Ik heb vrijdag een groot deel van de dag mijn website aangepast. En de nieuwe website is vrijdagavond live gegaan. Maar er moesten nog wat kleine dingetjes aangepast worden en dat heb ik vandaag gedaan. De website was echt zo’n ding waar ik al een tijdje tegenaan liep te hikken. Nu hij af is geeft dat enorm veel lucht.

shoppen met de meiden
Gezellig met de meiden op stap!

Oh en ik ben helemaal vergeten te vertellen dat mijn podcast deze week ook live is gegaan! Ook zoiets waar ik al heel lang mee liep. Het idee was er steeds al, alleen het doen stelde ik steeds uit. Maar deze week is blijkbaar de week van doorpakken en dus is ook mijn eerste podcast online gezet. Heb jij hem al geluisterd?

Zondag

Vandaag is het Formule 1 dag en gaan we gezellig bij vrienden kijken. Onder het genot van lekkere hapjes en een drankje is het weer een gezellige middag. Omdat we de hele middag gegeten hebben en ook nog een flinke kop soep kregen hebben we allemaal geen trek in avondeten. Dus dat slaan we over vandaag.

een jaar zonder Indy
Zaterdag was het alweer een jaar geleden dat Indy ons had verlaten. Wat gaat de tijd toch hard!

Als de meiden dan op tijd op bed liggen en nog wat lezen, ga ik strijken. Ook hier moet ik even doorpakken zodat ik er niet weer iedere dag tegenaan loop te hikken. Dan ga ik ook op tijd naar bed, want dit weekend is het toch weer steeds laat geworden en er staat me weer een drukke week te wachten.

De herfst is begonnen, mijn eerste podcast en we hebben een beugelbekkie

Ondanks dat de herfst is begonnen en het voor mijn gevoel weer 24/7 regent, heb ik een heerlijke week gehad. Het liep zoals altijd weer heel anders dan gepland. Want had je me de week ervoor gezegd dat Marley deze week een beugel zou hebben, had ik je keihard uitgelachen. En toch is het zo. Ze doet het ook echt heel goed. Ze heeft haar beugel iedere dag braaf in en probeert er ook echt mee te slapen. Het is natuurlijk ook nog wennen. Maar ik ben in ieder geval supertrots op haar. Ik heb veel voor mijn werk gedaan en komende week zal het niet anders zijn. Hou mijn Facebookpagina en Instgram in de gaten, want er komt nog veel meer aan!

Ik wens je een hele mooie week toe ❤️

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!