fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De kerstvakantie zit erop | Een kijkje in mijn leven

kerstvakantie in de Efteling

En toen was het alweer maandag 6 januari 2020 en zit de kerstvakantie er helaas alweer op. Helaas, want het was een heerlijke kerstvakantie. Voor de vakantie waren we allemaal moe en wel hebben goed uit kunnen rusten. We hebben rustig aan gedaan, maar hebben ook een paar leuke uitjes gehad. En natuurlijk hebben we kerst en oud & nieuw gevierd. De planning was om ook wat te werken, maar daar kwam niet veel van. Ik heb wel gewerkt, maar niet in en aan mijn bedrijf…

De kerstvakantie zit erop | Een kijkje in mijn leven
Ik hou van dit soort dagen. Beneden slapen en lekker pyjamadag houden

Veel pyjamadagen en -ochtenden

Onze kerstvakantie begon natuurlijk al een paar dagen eerder, omdat mijn zwager en schoonzus trouwden. Vanaf woensdagmiddag 18 december om precies te zijn. Na een mooie, gezellige en liefdevolle dag hadden we lekker een paar dagen om bij te komen. Ik merkte dat ik erg moe was. December is natuurlijk altijd al een drukke maand, maar de aanloop naar de bruiloft vroeg ook wel wat van mij. De kinderen zijn voordat de kerstvakantie begint ook altijd moe en daarom was het wel lekker dat ze vrijdag al vrij waren. We hebben heerlijk in pyjama gezeten de hele dag. En we hebben deze vakantie wel meer pyjamadagen gehad en heel veel pyjamaochtenden. Lekker rustig aan doen en bijkomen. Heerlijk!

De kerstvakantie zit erop | Een kijkje in mijn leven
Gezellig kerstontbijt met zijn viertjes

Kerst

We hadden een rustige Kerst. Wat ook weleens lekker is. Kerstavond vierden we natuurlijk bij mijn schoonouders. Het was een gezellige boel, want alle kinderen en kleinkinderen waren van de partij. Aex zijn stiefbroer was met zijn verloofde en haar dochter over uit Amerika voor de bruiloft en dat maakte deze kerstavond toch wel speciaal. We hebben gegeten, gedronken, gekletst en natuurlijk lagen er weer heel veel leuke cadeautjes onder de kerstboom. Een topavond!

De kerstvakantie zit erop | Een kijkje in mijn leven
Ja ja ook wij gingen gourmetten 😂

Logeren bij familie en vrienden

Mijn schoonzus en zwager gingen met hun kinderen en ouders voor een week naar het Hof van Saksen en maandag reden wij er naartoe. Mijn schoonouders ging die avond naar huis zodat ze de volgende ochtend alles klaar konden maken voor kerstavond en wij konden daarom een nachtje blijven. De meiden hebben de hele dag gezwommen met Alex. En ik bleef bij de opa’s en oma’s gezellig in het huisje. Ik had zo geen zin om te zwemmen en nu Jenna haar B-diploma heeft kunnen ze best zonder mij zwemmen 😉

De kerstvakantie zit erop | Een kijkje in mijn leven
We moesten er wel ruim 2 uur voor rijden, maar wat een rust in het Hof van Saksen…

Met de jaarwisseling gingen we naar onze lieve vrienden en bleven we daar gezellig slapen. Wij vieren oud & nieuw eigenlijk altijd thuis en onze vrienden zijn dan bij ons. Maar ze zaten net in hun nieuwe huis en wilden graag dat we bij hen het nieuwe jaar in zouden luiden. Het was een gezellige avond en nacht en we hebben weer een hoop gelachen. Helaas niet de oudejaarsloterij gewonnen, maar dit is voor mij ook rijkdom. Tijd doorbrengen met mensen waar je van houdt ❤️ En zo zijn we deze vakantie twee keer uit logeren geweest. En we hebben ook tradititiegetrouw weer beneden geslapen met zijn viertjes. Altijd zo gezellig!

De kerstvakantie zit erop | Een kijkje in mijn leven
Marley helemaal blij met haar ‘sterretje’ van ruim een meter haha

Winter Efteling

Naast het Hof van Saksen, waar ik zeker nog eens naartoe wil, hadden we nog een paar leuke uitjes. We gingen na Kerst met mijn lieve vriendin en haar kleine man naar de Efteling. En daar hadden we een primeur, want Jenna is niet alleen voor de eerste keer in de Vogel Rok geweest, maar ook in de Python! Zo stoer van mijn kleine koekie!

De kerstvakantie zit erop | Een kijkje in mijn leven
We gingen ook in deze nieuwe attractie in de Efteling. Het viel een beetje tegen, maar de foto is top!

En we bezochten ook Fabula voor de eerste keer. De 4D film die Pandodroom vervangt. En wauw! Wat is deze film leuk, lief en mooi. Binnenkort zal ik hier meer over vertellen, want ik ben helemaal enthousiast! We gingen in de tweede week van de kerstvakantie een middagje schaatsen en op de laatste dag van de vakantie gingen de meiden met Alex en hun neefje en nichtje naar een binnenspeeltuin. Had ik mijn handen vrij om alle kerstspullen op te ruimen en alles voor de volgende ochtend klaar te leggen.

De kerstvakantie zit erop | Een kijkje in mijn leven
Tussendoor ook een nog een berg hout voor de open haard gehaald. Echt koud is het nog niet, maar je kan maar beter voorbereid zijn 😉

De kerstvakantie zit erop

En helaas zit de kerstvakantie er nu weer op. Maar ik ben stiekem ook wel weer bij om lekker aan de slag te gaan. Het plan was om in de kerstvakantie te werken, maar tijd doorbrengen met mijn gezin, familie en vrienden vond ik veel belangrijker en veel leuker. En dus heb ik dat ook gedaan. Maar vanaf nu ben ik weer lekker aan het werk. Iedereen naar school en werk zodat ik in alle rust kan werken. Heerlijk!

Ik wens je een mooi, gezond, gelukkig en succesvol 2020. Maak er iets moois van. En loopt het niet zoals gehoopt. Morgen is weer een dag en kan alles weer anders zijn. Vergeet niet te kijken naar wat wel goed gaat. Wees dankbaar en geniet!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!