De Kinderboekenparade wordt historisch leuk

Ook dit jaar is er weer een Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Het Kinderboekenmuseum bestaat dit jaar 25 jaar en dat zal groots gevierd worden. Dit leuke kinderboekenfestival is het begin van alle feestelijkheden en deze editie van de kinderboekenparade wordt historisch leuk!

Duik de geschiedenis is

Omdat het Kinderboekenmuseum dit jaar 25 jaar bestaat duiken we de geschiedenis in en staat de Kinderboekenparade dit jaar in het teken van geschiedenis. En geschiedenis kan natuurlijk van alles zijn. Denk aan ridders en het oude Egypte. Maar ook dino’s en ruimtevaarders komen voorbij. Een veelzijdig programma voor alle kinderen. En geloof me, wij gaan ieder jaar en de meiden vinden het helemaal geweldig!

leuke optredens tijdens het kinderboekenfestival
©Kinderboekenmuseum

Genoeg te beleven en doen

Zoals ieder jaar zijn er volop activiteiten in en rondom het Kinderboekenmuseum. Zo zijn er weer optredens van Tosca Menten (zal ze het poeplied weer zingen?). Ik verwacht wel dat zij Dummie de Mummie meeneemt aangezien hij uit de geschiedenis komt. Maar ook Paul van Loon is weer van de partij. En er zijn nog veel meer leuke optredens en voorstellingen. En vergeet de leuke workshops niet. Je kunt dansen tot je erbij neervalt en portretten van Farao’s schilderen. Maar je kunt natuurlijk ook een ruimtewezentje maken met de mensen van Museon of zo’n mooie ouderwetse kraag (molensteenkraag) maken met de mensen van het Haags Historisch Museum. Wil je mooi geschminkt worden? Ook dat is dit jaar weer mogelijk. Kortom, genoeg te beleven en te doen!

Boeken en schrijvers

Natuurlijk kun je ook de leukste kinderboeken kopen. Ieder jaar mogen de meiden een boek uitkiezen en op weg naar huis zijn ze dan al volop aan het (voor)lezen. Misschien is jouw favoriete kinderboekenschrijver wel aanwezig en kun je het nieuwe boek gelijk laten signeren. Er zijn namelijk meerdere signeersessies. Het blokkenschema is nog niet beschikbaar maar zodra die online staat kun je zien welke schrijvers aanwezig zijn en hoe laat jouw favoriete schrijver jouw boek kan signeren. Je kunt natuurlijk ook gewoon een boek van thuis meenemen.

Signeersessies met verschillende schrijvers
©Kinderboekenmuseum

Leuk voor jong en oud

Dit leuke kinderboekenfestival is een heel leuk uitje voor jong en oud. Er is genoeg te doen voor kinderen van alle leeftijden. Van de allerkleinsten tot de tieners en pubers. En ook voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s is het een hele belevenis. Het leuke is dat het festival én het Kinderboekenmuseum op deze dag gratis toegankelijk zijn. Alleen voor het activeren van de digitale spellen in de tentoonstelling Papiria heb je een Slurper nodig. Om een Slurper te kunnen lenen, moet je een toegangsbewijs kopen bij de reguliere receptie van het museum. Het Kinderboekenmuseum staat pal naast station Den Haag Centraal. Ideaal, want je komt gewoon met de trein, bus of tram en hebt geen gedoe met parkeren. Geloof me, de kinderboekenparade wordt historisch leuk!

Wanneer: Zondag 2 juni
Hoe laat: 11:00-17:00 uur (om 11:00 uur wordt het festival feestelijk geopend)
Waar: Kinderboekenmuseum in Den Haag (routebeschrijving)
Toegang: gratis
Extra info: Het festival is rolstoelvriendelijk opgezet. Klik hier voor meer info.

Ga jij zondag 2 juni naar de kinderboekenparade?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.