fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De kinderen blijven weer thuis. Snap jij het nog?

de kinderen blijven weer thuis | column

De afgelopen 21 maanden heb ik, hier op mijn blog, het onderwerp corona zoveel mogelijk vermeden. Mijn blog is namelijk een feel good blog. Een plek waar je over leuke dingen leest. Als je over corona wil lezen, staat het internet er vol van. Daarnaast heeft het meer met politiek te maken en als ik ergens chagrijnig van word is het de politiek. Maar nu moest ik het toch even van me af schrijven. Een goed moment om met mijn nieuwe column te starten….

De kinderen blijven weer thuis

Je hebt gister vast de persconferentie gezien of erover gelezen. En na 23 maanden wordt er nog steeds niet gesproken over een gezonde leefstijl. Mensen motiveren beter voor zichzelf te zorgen zodat zij, mochten ze corona krijgen, hier beter tegen bestand zijn. Nee, we moeten aan de booster en de kinderen blijven weer thuis. Ze hebben een week langer kerstvakantie en moeten ook binnen blijven. En dat laatste begrijp ik dus niet.

Een week langer kerstvakantie om opa en oma te beschermen

Kinderen hebben een week langer kerstvakantie. Waarom? Om opa en oma te beschermen tijdens Kerst. Maar wie gaan er de komende week oppassen? Juist! Opa en oma. Want thuiswerken met kleine kinderen om je heen is toch niet te doen? Godzijdank zijn mijn kinderen groter en komt het goed.

Hoe zit het met de cruciale beroepen?

Maar werk je in de frontlinie, dan kan je niet eens thuiswerken. En dus moet je gewoon naar je werk, met het risico besmet te worden. Want als je werkt in de zorg, bij de politie, in het ov of één van de andere cruciale beroepen hebt,  ben je onder de mensen. Alle mensen, jong en oud. En al deze mensen kunnen dit virus bij zich dragen.

Lekker coronaproof allemaal

Hier is het niet anders. Manlief werkt in het ov en al 21 maanden lang gaat hij ‘gewoon’ 5 dagen per week naar z’n werk. Hij komt in aanraking met mensen die geen mondkapje dragen, mensen die agressief zijn en in zijn gezicht spugen, dronken mensen en nog meer gespuis en slaat diezelfde mensen in de boeien. Heel coronaproof allemaal. En dit zal in andere branches helaas niet anders zijn. Manlief werkt gewoon door en kan iedere dag als hij uit zijn werk komt dit virus meenemen. En nu moeten al onze kinderen thuisblijven, omdat zij doorgevertjes zijn van dit virus. Zodat we met Kerst ‘veilig’ naar opa en oma kunnen. Schiet mij maar lek.

Lekker drie weken binnen zitten is gezond?!

En denk je dat kinderen thuisonderwijs krijgen? Nee natuurlijk niet. Maar oh er zijn zoveel achterstanden. En blijf zoveel mogelijk thuis. Want een frisse neus halen is te gezond. Het is beter om de kinderen thuis te laten, geen onderwijs te hebben en dan lekker de hele dag op een tablet omdat mama moet werken en ze niet buiten mogen spelen omdat ze dan anderen kunnen besmetten.

Snap jij het nog?

Oh en voordat ik allerlei reacties krijg. Ja, ik kan soms best een loedermoeder zijn, maar ik vind het wel heerlijk om mijn kinderen thuis te hebben. Daar gaat dit stuk helemaal niet over en om. De meiden en ik gaan er dan ook drie gezellige weken van maken 👍🏼

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!