fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeite met het maken van de kuikentjes uit PaperCloud Lente? Een stap voor stap uitleg

de kuikentjes uit PaperCloud Lente

Vorige week hebben jullie mee kunnen doen met de winactie van PaperCloud Lente. Voor degenen die niet gewonnen hebben maar PaperCloud Lente wel hebben gekocht of nog gaan kopen heb ik een tutorial van het kuikentje gemaakt. Ik vond het kuikentje namelijk bij een bepaald punt nog best lastig om te maken. Het duurde even voordat ik doorhad wat precies de bedoeling was. Als je het eenmaal doorhebt, is het een eitje. Het kan natuurlijk ook aan mij liggen, want ik heb geen ervaring met origami. Dus voor mensen die het net als ik een beetje lastig vinden heb ik een stap voor stap uitleg gemaakt van de kuikentjes uit PaperCloud Lente. Veel knutselplezier!

Wat heb je nodig

  • PaperCloud Lente voor de omschrijving
  • Schaar of hobbymesje (ik ging voor een schaar)

Dit is alles. Geen gedoe maar lekker simpel!

de kuikentjes uit PaperCloud Lente

Stap 1 knippen of snijden

Begin met het uitknippen van de gele vakjes. Als je net als ik eerst één kuiken wil proberen dan knip je aantal gele vakjes dat nodig is voor één kuiken. Dan knip je twee zwarte en drie oranje vakjes uit.

Stap 2 vouwen

Vouw de vakjes nu zoals in de beschrijving in PaperCloud Lente beschreven staat. Die omschrijving is heel duidelijk dus dat kan niet misgaan. Je hebt nu het meest tijdrovende werk van deze DIY gedaan. De volgende stap is het opbouwen van het kuikentje.

Stap 3 vouw een ronding (dit is waar ik lastig begon te vinden)

So far so good. Nu komt het lastige deel (vind ik). Je moet het driehoekje namelijk vouwen maar niet met een scherpe vouw. Er moet namelijk een ronding ontstaan. Hoe ik het heb gedaan: leg het driehoekje voor je neer met de middenpunt van je af (zoals op de foto hieronder), dan leg je je vinger in het midden van het driehoekje en vouw dan de zijpunten naar elkaar toe. Je houdt dan met de hand met de vinger die in het midden ligt het driehoekje vast en met de andere hand gebruik je je wijsvinger om de middenpunt rond te maken. Als je de foto hieronder bekijkt, snap je hopelijk wat ik bedoel. Dit doe je bij alle driehoekjes, dus ook de zwarte en oranje driehoekjes.

de kuikentjes uit PaperCloud Lente
Het driehoekje omvouwen maar niet scherp vouwen. Er moet een ronding ontstaan.

Stap 4 Schuif de driehoekjes in elkaar en volg het patroon

En deze snapte ik ook niet helemaal. Want hoe moest ik ze in elkaar schuiven?! Maar het is me gelukt. Op de foto zie je wat de bedoeling is. In het begin lijkt het kuiken wat smal. Nu heb je het moeilijkste deel wel gehad. Verder is het een kwestie van alle driehoekjes in elkaar schuiven en dan eindig je met een leuk kuikentje. Nu de andere twee kuikens nog en dan een leuk plekje in huis geven en met Pasen een echt must-have voor de versierde paastafel.

Als de driehoekjes in elkaar zijn geschoven ziet het er zo uit

Stap 5 Zoek een leuk plekje voor je kuikentje(s)

En dan is je kuikentje klaar! Dan kan je natuurlijk de ander twee kuikentjes ook nog maken. Alleen is ook maar alleen natuurlijk. Als je de andere kuikentjes af hebt, zoek je een leuk plekje voor je kuikentje. Mijn kuiken mag nog even op mijn bureau staan totdat ik zijn broertje en zusje heb gemaakt. En dan krijgen ze met Pasen een mooi plekje op de paastafel. Natuurlijk mogen ze na Pasen ook nog beneden staan. Kuikentjes horen immers bij de lente 😉

de kuikentjes uit PaperCloud Lente
Het eindresultaat!

Nog geen PaperCloud Lente gekocht?

Wil jij ook met de kuikentjes uit PaperCloud Lente aan de slag? Ren dan gauw naar de winkel en koop jouw eigen exemplaar. Online bij Denksport kopen kan natuurlijk ook. En dan kan jij ook al die leuke DIY’s maken en je huis helemaal lenteklaar maken.

Veel knutselplezier!

Deel op:

1 gedachte over “Moeite met het maken van de kuikentjes uit PaperCloud Lente? Een stap voor stap uitleg”

  1. Ik had de kerstballen uit de Winter Papercloud gemaakt en ik vond de ronding ook het lastigste onderdeel. Maar ze waren hartstikke leuk geworden :).
    De kuikentjes van jou zien er ook goed uit!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!