fbpx

Een kijkje in mijn leven | De laatste kerstvoorbereidingen, moe en ziek

De laatste kerstvoorbereidingen winter

Die laatste dagen van het jaar lijken altijd voorbij te vliegen. Ik ben blij dat ik dit jaar eens op tijd met alle voorbereidingen ben begonnen. Geen gestress dus. Deze week moet ik wel even doorwerken, want die stomme griep heeft ervoor gezorgd dat ik niet zover vooruit had gewerkt als ik gehoopt had. En deze week heb ik nog wat andere dingen te doen; de laatste kerstvoorbereidingen. Nog even een outfit scoren en de laatste cadeautjes kopen. Maar dan wordt Marley ziek…

Maandag

Vandaag ga ik lekker aan het werk. Alex heeft normale diensten aan het begin van deze week dus ik kan maar tot kwart voor drie werken. Ik moet er echt even tegenaan wil ik volgende week ook vrij zijn. Dus ik schrijf veel en plan veel dingen in. Zo heb ik er verder geen omkijken na. Ik hoef alleen maar op de dag dat het geplaatst wordt te kijken of het allemaal goed is gegaan. Zo blij dat dit allemaal kan, want dat scheelt me de komende twee weken heel wat tijd. Tijd die ik lekker met de meiden wil doorbrengen.

De laatste kerstvoorbereidingen verse tomatensoep

Ik had zondag verse tomatensoep gemaakt en er was nog wat over. Dit heb ik lekker tijdens de lunch opgegeten. Heerlijk!

Dinsdag

Ook dinsdag een werkdagje. Ik begin de dag met een coachgesprek. Het laatste gesprek met mijn businesscoach. Het voelt heel dubbel want ik zal haar heel erg gaan missen. We hadden en zo’n goede klik! Maar ik moet nu even op eigen benen staan. Kijken waar dat me brengt. En mocht ik haar toch weer nodig hebben dan is een afspraak zo weer gemaakt!

De laatste kerstvoorbereidingen koud dus een dikke sjaal om

Ik had het zo koud dat ik een dikke sjaal om had gedaan. Ik ben blij als mijn kantoor naar beneden verhuist. De zolder is in de zomer te warm en in de winter veel te koud. Er staat een elektrisch kacheltje, maar aangezien ik niet in een afgesloten kamer zit heeft het niet veel effect. De zolder wordt daarom de speelkamer en ik verhuis naar een verdieping lager waar ik echte kamer heb en dus de warmte binnen kan houden. In de kerstvakantie ga ik een begin maken met mijn nieuwe kantoor. Heb er zo’n zin in. Maar eerst even kerst vieren!

Woensdag

Op woensdag is Alex altijd lekker vrij en daar maak ik vandaag even gebruik van. We gaan in de ochtend even naar de Sligro, want ik wil wat dingen kopen voor Kerst en ik heb geen zin in drukte dus liever vandaag en dan nog voor de grootste drukte zijn. Als we dan toch op pad zijn rijden we op de terugweg naar het Stadshart in Zoetermeer. Ik moet panty’s voor de meiden hebben. En ik weet dat panty’s altijd lastig te krijgen zijn. En gelukkig vind ik nog twee paar bij H&M. Daar koop ik ook even vestjes voor de meiden want de jurken zijn met blote armen en ik vind het maar koud.

De laatste kerstvoorbereidingen kerstoutfitjes voor het kerstdiner

Aan het einde van de middag is het dan zover; optutten. Marley heeft vandaag ook een kinderfeestjes en zodra ze thuis is wil ze gelijk in de steigers. Haartjes moeten mooi (langleve de stijltang!) en natuurlijk willen ze beiden een make-up op. Aan het einde van het kerstdiner zingen alle kinderen een paar liedjes op het schoolplein. En als ik Marley zie staan word ik ineens emotioneel. Ik ga terug naar oktober en zie mijn meisje die iedere 12 minuten een epilepsie aanval heeft. Ondanks dat ik al die tijd positief ben geweest besef ik me ook heel goed dat het best heftig was toen. En ik ben zo dankbaar dat ze hier nu tijdens de kerstviering op school hard mee staat te zingen. De tranen rollen over mijn wangen. Maar het is geen verdriet. Nee, het is dankbaarheid en blijdschap!

Donderdag

Vandaag gaan Sas en ik onze tanden laten bleken bij Tanden Bleek Salon in Zoetermeer. De eigenaresse heb ik een paar weken geleden leren kennen tijdens een bijeenkomst van Zoetermeerse Zakenvrouwen. Nu haar salon geopend is wilde ik natuurlijk een kijkje nemen. Ik heb de standaardbehandeling genomen omdat ik wilde weten wat het resultaat is. En ik moet zeggen dat ik dik tevreden ben! Ik hoef niet van die spierwitte tanden, het moet wel natuurlijk blijven. En nu zijn ze wat schoner en witter dan ze waren. Ik kan er weer tegenaan een breeduit lachen (deed ik toch wel haha). En als je in de buurt woont zou ik zeker eens langs gaan of een afspraak maken. Je zit in een heerlijk massagestoel en kunt in de tussentijd tv kijken of net als ik een podcast luisteren 😉

De laatste kerstvoorbereidingen kerstoutfitjes bullet journal

In de middag heb nog de laatste dingen in mijn bullet journal gedaan zodat het artikel over mijn bullet journal setup voor 2019 online kon. En omdat ik in de ochtend toch wat langer van huis was dan gepland heb ik in de avond nog even gewerkt. Iedereen was al vroeg naar bed dus ik kon lekker de hele avond werken.

Vrijdag

Vandaag begint de dag niet geweldig. Marley voelt zich niet lekker. Ze is moe en is heel misselijk. Ze blijft daarom lekker in bed liggen met een emmertje voor de zekerheid. Jenna klaagt ook dat ze heel erg moe is dus ze blijven vandaag allebei lekker thuis. Gelukkig is Jenna in de middag weer vol energie, maar met Marley gaat het niet zo lekker. Al een paar keer gespuugd en slaapt heel veel. Nu ze epilepsie heeft maak ik me wel een beetje zorgen en merk dat ik Alex echt mis. Gelukkig is hij vroeg klaar van zijn werk en kunnen we dit samen aan.

De laatste kerstvoorbereidingen winter
De winter is vandaag officieel begonnen dus tijd dat deze meisje weer tevoorschijn kwamen!

Ik had vandaag heel veel plannen, maar er komt niks uit mijn handen. Ik wil gewoon thuis zijn bij mijn gezin en doe dit dan ook. Gelukkig is het spugen in de middag opgehouden, maar eten en drinken wil Marley nog niet. Ze moet van mij kleine beetjes drinken en eten komt wel weer.

Weekend

Het weekend is een pyjamaweekend. Ik ben zaterdag alleen even naar de supermarkt geweest voor melk. Tja, ik kan niet zonder cappuccino. Ook moest er een leuk pakketje weggebracht worden voor de winnaar van het beautypakket van ‘Who’s That Girl’. De rest van het weekend doen we eigenlijk weinig. Ik rommel wat in mijn bullet journal en heb een nieuw visionboard gemaakt met alles wat het komende jaar belangrijk voor mij is. Ik zal daar binnenkort in een blog meer over vertellen.

De laatste kerstvoorbereidingen bullet journal januari
Druk bezig met mijn bullet journal setup voor januari

Ik doe spelletjes met Jenna en we kijken films met elkaar. En eigenlijk is het helemaal niet erg, want we waren allemaal moe en komen zo goed tot rust. De vakantie duurt nog twee weken en ik weet zeker dat we nog genoeg leuke dingen gaan doen. Nu moet Marley eerst uitzieken en dan komt het allemaal goed!

De laatste kerstvoorbereidingen

Al jaren voelde ik me voor Kerst altijd super gestresst. Werken en tussendoor van alles regelen voor kerst. Cadeautjes kopen en inpakken, nadenken wat er gekookt moet worden, boodschappen en ga zo maar door. Sinds vorig jaar heb ik die stress niet. Ik begin op tijd met de voorbereidingen en blijf hierdoor relaxed. Ook nu Marley ziek is, is er geen stress. Ik hoef maandag alleen nog boodschappen te doen. En dat stond al voor maandag op de planning omdat ik geen zin had in de drukte van het weekend. Nu hopen dat Marley dan ook weer beter is. En zo niet, dan wordt het een rustige Kerst thuis en ook dat is helemaal prima. Je leest volgende week hoe onze Kerst er uiteindelijk uit heeft gezien. Nu ligt de focus op Marley en dat zijn weer beter wordt. De rest is totaal niet belangrijk…

Ben jij al helemaal klaar voor Kerst?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!