fbpx

De laatste loodjes en nieuwe loodjes | Kijkje in mijn leven

De laatste loodjes

De laatste loodjes? Nee, ik ben niet zwanger. De laatste loodjes wat betreft het klussen in het appartement van mijn moeder bedoel ik hiermee. Deze week komt dat af en is het helemaal klaar om in gebruik genomen te worden. En wij kunnen thuis aan de slag met de nieuwe kamers voor de meiden. Maar eerst mijn kantoor verhuizen natuurlijk. Dat zijn de nieuwe loodjes. En door de drukte deze week amper foto’s gemaakt, helaas.

Zaterdag

Alex moet dit weekend werken en heeft de auto mee omdat hij al heel vroeg moet beginnen. Dus de meiden en ik zullen vooral thuis zijn. Al heeft Jenna al in de ochtend een feestje en dat duurt tot het einde van de middag. Marley en ik zijn een groot deel van de dag gezellig met zijn tweetjes. Ik ga eerst wat huishoudelijke klusjes doen, zoals de woonkamer, keuken en wc schoonmaken. En tussendoor gooi ik er wat wasjes in. Marley heb ik aan het lezen gezet, want anders doet ze niks anders dan op haar iPad filmpjes kijken.

In de middag wil Marley zwemmen en ben ik dus de Sjaak. Ik vind het water nog veel te koud, maar alles voor je kinderen he. Dus badpak aan en gaan met die banaan. Na een halfuurtje ben ik er klaar mee en ga ik lekker in het zonnetje zitten om op te warmen en op te drogen. Als het dinsdag zo heet wordt, waag ik wel weer een duik.

Zondag

Gister hebben we weer eens beneden geslapen. Dat is toch een vakantietraditie die we in ere moeten houden. En Alex vindt het nog steeds niks aan dus hij heeft alleen boven geslapen nadat we een film hebben gekeken. En maar goed ook, want hij moest al om 7 uur de deur uit en nu hebben we daar geen last van gehad.

Beneden slapen met mijn drie meisjes

De meiden zijn eigenlijk de hele dag wel buiten met andere kinderen aan het spelen dus ik kan even werken. In de namiddag als Alex thuis is, gaan we even op ‘ziekenbezoek’ bij mijn schoonmoeder. Alex is nog niet bij zijn moeder geweest en ondanks dat ik haar bijna dagelijks wel spreek, wil ik met eigen ogen even zien dat alles goed gaat. Bij thuiskomst eten we op de bank en kijken we weer een film en slapen weer een nachtje beneden.

Maandag

Vandaag zijn we later wakker dan normaal waardoor mijn ochtend anders loopt dan gepland. Ik zou namelijk vroeg al boodschappen doen en dan naar mijn tante gaan voor een gezellig kopje koffie. De boodschappen sla ik daarom over en die doe ik later in de middag. Als ik bij mijn tante ben, gaat Alex met de meiden naar de Vlietlanden zodat zij daar lekker kunnen zwemmen. Als ik rond de lunch weer thuis ben, ga ik nog even tot de rest van het gezin thuis is aan het werk. Als zij dan thuis zijn doe ik de boodschappen en gaat Alex verder met het laminaat in het appartement van mijn moeder. Beetje warm, maar ze zijn bijna klaar dus echt nog even de laatste loodjes en aan het einde van de avond zijn ze dan echt klaar. Ze hebben hard gewerkt en ik ben ze heel dankbaar.

Lekker zwemmen

De meiden en ik blijven in de namiddag lekker binnen, want daar is het het koelst. We doen spelletjes en kijken een film. We eten een homemade broodje hamburger en uiteraard doen we dit voor de tv. Het is vakantie dus niet moeilijk doen.

Dinsdag

Vandaag wordt de warmste dag van deze zomer en dus doen we lekker rustig aan. In de ochtend werk ik wat terwijl de meiden in het zwembad spelen. Prima weer om binnen te blijven en te werken! Na de lunch moet ik naar de tandarts, want mijn kroon wordt dan geplaatst en de rest van het gezin gaan bij mijn schoonmoeder op bezoek aangezien ze 2 minuten van de tandarts woont. Ik ben al binnen een halfuurtje klaar en breng de rest van de middag bij mijn schoonouders door. Lekker binnen onder het genot van een koud drankje en wat te knabbelen. Alex gaat in de tussentijd spareribs kopen, want daar hebben de meiden en ik zo’n zin in. Lekker van de barbecue.

Heerlijke spareribs

Aangezien de avond nog lang warm blijft wordt er na het eten nog gezwommen en kijken we daarna met zijn allen nog een film. Dan, laat in de avond wagen we een poging om te gaan slapen…

Woensdag

Vandaag slapen we eerst allemaal lekker uit. We zijn gister behoorlijk laat naar bed gegaan dus deze ochtend doen we lekker rustig aan. In de middag hebben we een afspraak bij het stadhuis voor nieuwe ID-kaarten voor de meiden. Jenna haar paspoort is al sinds 2019 verlopen en die van Marley sinds vorig jaar. Maar door de hele coronatoestanden hadden we toch geen reisplannen. En zolang Marley haar epilepsie niet onder controle is, zie ik het niet zitten om buiten Europa op reis te gaan. Hoe korter de reistijd, hoe beter. Maar toen ik de laatste keer met Marley in het ziekenhuis was kreeg ik te horen dat ze eigenlijk niet geholpen mag worden met een paspoort dat verlopen is. Dus werd het tijd om ID-bewijzen aan te vragen. Dat was in mei en ik kon vandaag dus pas terecht.

Eerst even pasfoto’s maken en omdat het altijd druk is bij de fotowinkel zijn we op tijd de deur uit gegaan. Het was druk, maar we waren snel aan de beurt en daardoor moesten we nog even wachten tot we naar het stadhuis konden. Daarom zijn we maar naar de bieb gegaan (zit in hetzelfde gebouw) en hebben de meiden allebei een leuk boek uitgezocht om te lezen. Na de aanvraag voor het ID-bewijs hebben we nog met zijn viertjes wat gedronken in de stad en toen naar huis want Alex moest naar zijn werk.

Donderdag

Vandaag heb ik een blegh-dag. En dus doe ik alleen wat goed voelt en waar ik de energie voor heb. En ik kan je zeggen, dat is heel weinig. De meiden gaan met Alex mee naar het appartement van mijn moeder die haar bed in elkaar gaat zetten. De meiden gaan met een reden mee, want het appartement van mijn moeder is op loopafstand van het centrum en ze willen bubble tea kopen. Dus het is alleen maar eigenbelang dat ze meegaan haha. En gelijk hebben ze. Van mij hadden ze thuis mogen blijven, maar het is wel fijn om even alleen te zijn.

En omdat het toch alleen maar regent, ga ik lekker bingewatchen. Dit keer is het het nieuwste seizoen van New Amsterdam. Volgens Marley de Ali Express versie van Grey’s Anatomy, maar ik zie dit heel anders. Tussendoor ga ik ook nog even lekker in bad. Naast wandelen is dat toch wel hetgeen wat me volledig ontspant en waardoor ik tot rust kom. Na een halfuur, voel ik me alweer wat meer mens en ga ik weer verder met New Amsterdam. Ach, dit soort dagen mogen er ook zijn.

Vrijdag

Zo’n dagje rustig aan doen zorgt er altijd voor dat ik de dag erna weer vol energie zit. Dus lekker mijn huis schoongemaakt, wasjes gedraaid en ook nog even aan de studie gezeten. En dan vliegt zo’n dag toch voorbij! Ik kreeg vandaag trouwens een hele grote doos vol met sapjes om uit te proberen. Binnenkort lees je hier alles over op mijn blog!

De laatste loodjes
Gezonde sapjes van Frecious om uit te proberen

En zo zitten de laatste loodjes en weer een week op. Week 2 van de zomervakantie alweer. Nog een weekje en dan hebben we met zijn drietjes lekker drie weken vakantie.

Heb jij deze zomer nog vakantie?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!