De laatste week thuisonderwijs en een oorontsteking | Een kijkje in mijn leven

Dit is toch wel een beetje een gekke week hoor. De laatste week thuisonderwijs is alweer aangebroken. Na al die weken de kinderen thuis, gaan ze vanaf volgende week iedere dag naar school. Wat zal het stil zijn in huis. Het voelt ook zo dubbel. Aan de ene kant vind ik het heerlijk dat ik ongestoord kan werken straks, maar ik ga de meiden zo missen. Goed, nu nog even niet aan denken. Deze week zijn ze nog lekker thuis dus geniet ik van het laatste weekje ‘samen’. Alleen gooit een vervelende oorontsteking roet in het eten…

Dinsdag

Deze week begint dit weekoverzicht op dinsdag omdat ik maandag nog in het weekoverzicht van vorige week heb meegenomen. Vandaag gaat Jenna naar school en is Marley thuis. De laatste week thuisonderwijs alweer. Na al die weken lijkt het toch ook weer zo kort. En is de tijd enorm snel gegaan.

Marley heeft morgen een topografie-toets dus beginnen we met het oefenen van de plaatsen in Noord-Holland. Dan maakt ze wat rekenwerk zodat ik nog wat kan werken op mijn laptop. Ze heeft namelijk voor alle overige vakken mijn laptop nodig.

pioenrozen
Ik kreeg deze prachtige pioenrozen van een lieve vriendin en kijk nou hoe mooi. Hier kan ik echt uren naar kijken 😍

Ik ben uiteindelijk tot een uur of zes aan het werk en daarna eten de meiden en ik. Ik begin alleen last van mijn oor te krijgen. Een paar jaar geleden had ik regelmatig een gehoorgangontsteking en nu al sinds 2015 niet meer. Slapen is geen pretje, want kan niet op mijn rechteroor liggen door de pijn. Dus ga ik maar vroeg naar bed. Ben bang dat het een kort nachtje wordt…

Woensdag

Maar goed dat ik op tijd naar bed ben gegaan, want ik ben een paar keer wakker. Gelukkig val ik wel steeds weer snel in slaap, maar toch. In de ochtend bel ik gelijk de huisarts voor oordruppels. Ze wil me eigenlijk zien, maar ik wil haar niet zien haha nee grapje. Ik herken de pijn en weet dat de oordruppels die ik in het verleden heb gebruikt snel voor verlichting zullen zorgen. De zwelling is alleen wel echt enorm; vanaf mijn oor naar mijn wang is het heel dik. Gelukkig valt de pijn mee en helpt paracetamol tegen de pijn. Nu wachten, want kan de druppels pas na vieren ophalen. Nou ja, dan gaat mijn lieve schoonmoeder de medicijnen voor me halen. Zo lief!

gehoorgangontsteking
Een dik, rood en pijnlijk oor

Vandaag zou mijn vriendin met haar kleine komen om lekker in het zwembad te zwemmen, maar helaas. Zij is verkouden en ik zit met mijn oor. Gelukkig komt er nog veel meer mooi weer aan dus dat zwemmen komt wel goed. de afspraken die ik vandaag heb, zeg ik af en doe rustig aan. De pijn is zo vermoeiend en dat ik steeds wakker was, helpt ook niet echt. Als Jenna klaar is met haar schoolwerk, ga ik lekker op de bank liggen en doe zo min mogelijk. Gelukkig heb ik nog pastasaus in de vriezer dus dat hoef ik alleen maar op te warmen en wat pasta te koken. Vandaag weer op tijd naar bed en hopelijk morgen weer het vrouwtje!

Donderdag

Nou dat viel helaas tegen. Ik heb heel slecht geslapen van de pijn. Paracetamol werkt even, maar na een uur kwam de pijn alweer opzetten. En ik had er ook lichte koorts bij. Ik moet gewoon even een stapje terug doen en geduld hebben totdat de oordruppels hun werk gaan doen. Alex is vandaag gelukkig vrij dus ik blijf een dagje in bed. Ik slaap vooral heel om de gemiste slaap van afgelopen nacht in te halen en tussendoor kijk ik Netflix en lees ik het derde deel van Harry Potter uit.

Deze foto laat wel een beetje zien hoe ik me voel. Bleghh dus!

Deze oorontsteking zet me wel aan het denken. Jarenlang was mijn oor mijn zwakke plek. Als het niet goed met mij ging, kreeg ik wel een oorontsteking. De afgelopen jaren heb ik totaal geen last van mijn oor gehad. En nu in deze coronatijd krijg ik het weer. Voor mij is het niets anders dan een teken dat ik beter voor mezelf moet zorgen. En het is niet zo dat ik niet goed voor mezelf zorg. Maar ik heb de afgelopen periode weinig tijd voor mezelf gehad. Ik ben 24/7 met de meiden geweest. De enige uitjes die ik had waren naar mijn vriendin Tessa op de laatste dag dat haar moeder nog leefde en twee dagen later om haar te steunen en te helpen met de voorbereidingen voor het afscheid.

De meiden gaan maandag weer naar school en dan heb ik niet alleen meer tijd voor mijn werk, maar ik heb ook tijd ingepland waarin ik even ‘niks’ doe of in ieder geval iets doe voor mezelf. Even opladen en bijkomen van de toch wel heftige tijd die we achter ons laten.

Vrijdag

Vandaag gaat het nog niet veel beter. Ik twijfel of ik de huisarts moet bellen voor een afspraak, want mijn oor en wang lijken juist nog dikker en de pijn lijkt ook intenser. Maar ik weet ook uit het verleden dat ik de druppels de tijd moet geven. Ik maak uiteindelijk geen afspraak met bel wel even met de assistente. En zoals ik al verwachtte; ik moet het even aankijken. Alleen als ik koorts krijg moet ik bellen. Lichte koorts heb ik gelukkig alleen woensdagnacht gehad en ik hoop dat het zo blijft.

Toen Marley klaar was met haar schoolwerk kwam ze gezellig bij me liggen ❤️

Veel meer kan ik je niet vertellen over vandaag, want ook vandaag bestond mijn dag uit dutjes, Netflix en lezen. En af en toe een beetje knuffelen met de meiden. Ik baal wel enorm dat ik al die weken thuisonderwijs in mijn eentje heb gedaan en van mama in juf mama veranderde. En uitegerekend nu in de laatste week thuisonderwijs kan ik het niet ‘afmaken’ en moet Alex het overnemen. Had het zo graag samen met de meiden afgesloten. Maar hé, er zijn ergere dingen en ik moet nu gewoon zorgen dat ik beter word.

Zaterdag

Afgelopen nacht ben ik maar één keer wakker geweest en dat was omdat ik moest plassen en niet omdat ik last van de pijn had. De pijn is er nog, maar het is met paracetamol prima te doen. De zwelling in mijn oor en wang lijkt ook wat minder te worden. Het gaat dus de goede kant op.

afgeleid door 24kitchen
Ik wilde lezen, maar werd steeds afgeleid door 24Kitchen 😉

Omdat ik me een stuk beter voel, verhuis ik vandaag van bed naar bank. En ik kan eindelijk uitgebreid en lang douchen zonder licht in mijn hoofd te worden. Heerlijk! Alex moet aan het einde van de middag naar zijn werk en hij is zo lief geweest om gister extra veel te koken zodat ik vandaag alles alleen maar op hoef te warmen. Ideaal! Na het eten gaan de meiden en ik naar boven; zij nog even op iPad en ik nog wat lezen voordat we gaan slapen.

Zondag

Vandaag gaat het echt alweer een stuk beter. Zo goed, dat ik vandaag geen paracetamol meer in hoef te nemen. Het doet alleen pijn als ik aan mijn oor kom, maar anders niet. Dus helemaal goed. De zwelling is ook al een heel stuk minder. Mijn oor zit nog wel dicht, maar ik denk dat dit maandag of dinsdag niet meer het geval zal zijn.

naar het bos
Na dagen binnen zitten even naar buiten een frisse neus halen

Omdat ik al bijna de hele week thuis zit heb ik zo’n behoefte om naar even naar buiten te gaan. Maar die regen hè. Op buienrader zie ik dat het tussen half twaalf en half één droog is dus ik ga dan met de meiden even naar het bos voor een kleine boswandeling. Even naar buiten en een frisse neus halen. En nog even samen iets doen voordat ze vanaf morgen weer iedere dag naar school gaan. Oh wat zal ik mijn meisjes gaan missen en wat zal het stil zijn in huis. Gelukkig is het maar voor zes weken, want dan hebben ze zomervakantie 😉

De laatste week thuisonderwijs en een oorontsteking

Deze week liep niet helemaal zoals gepland. Ik had namelijk graag deze laatste week thuisonderwijs op een andere manier afgesloten. Want wat een weken waren dit. Leuk en gezellig, maar soms ook echt wel zwaar en pittig. Want mama is de juf niet en dus kan je lekker moeilijk doen als je geen zin hebt om je werk te maken. Dit heeft af en toe echt wel voor wat ruzietjes gezorgd, maar aan het einde van iedere thuis-school-dag lachten we altijd weer.

Ik ben echt trots op de meiden hoe ze met de afgelopen periode om zijn gegaan en ik ben ook best trots op mezelf dat dit allemaal best wel goed gegaan is. Mochten we ooit besluiten om een jaartje naar het buitenland te gaan dan zal het helemaal goed komen met het thuisonderwijs. Maar oh wat ga ik de meiden missen en wat zal het stil zijn in huis. Maar eerlijk is eerlijk, wat zal het heerlijk zijn om ongestoord te werken. Op naar weer een nieuwe week!

Wat kijk jij naar uit komende week?

Liefs,
Irene

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.