fbpx

De leukste kerstseries en kerstfilms op Netflix

kerstfilms op Netflix

De keuze aan kerstfilms op Netflix is enorm. Helaas kom ik tijd te kort om alle films te kijken. Maar ik heb de leukste kerstfilms die ik heb gezien, voor je op een rijtje gezet. En ja, het is vooral veel zwijmelen en een traantje wegpinken. Maarrr er wordt ook gelachen. Ik zou zeggen, zet ze in je kijklijst en ga ze kijken. Je krijgt er geen spijt van!

A Christmas Prince

Een heerlijke typische kerstfilm waarbij je lekker weg kunt zwijmelen. Volgens velen een draak van een film omdat ie alles wat een kerstfilm zou moeten hebben heeft. En dat maakt deze film eigenlijk briljant. Je wil met Kerst gewoon zo’n over de top film kijken. Daar is het een kerstfilm voor. En daarom ben ik fan!

Het verhaal gaat over Amber, een journaliste die haar carrière maar niet van de grond krijgt. Ze werkt ook bij een blad en ze krijgt de kans om naar Aldovië af te reizen voor een verhaal over de jonge prins die binnenkort koning wordt. In de roddelbladen is het een vrouwenverslinder die helemaal niet om de troon geeft. Als Amber hem dan leert kennen blijkt wel weer dat niet alles is zoals het lijkt…

A Christmas Prince: The Royal Wedding

In dit tweede deel van A Christmas Prince (2018) wordt de bruiloft van Amber en koning Richard voorbereid. Maar past het leven van een koningin wel bij Amber? Al die regels waaraan ze zich moeten houden. Ze mag niks zelf meer bepalen. Zelfs niet de jurk waarin ze trouwt. Maar dat is niet alles. Aldovië verkeert in een financiele crisis en het volk is het daar niet mee eens. Ze leggen het werk neer en dit heeft gevolgen voor iedereen. Ook de koninklijke familie. Nu neef Simon weer terug is vertrouw Amber het niet. Zou hij achter deze crisis zitten of is toch iemand anders schuldig? De journalist in Amber doet er alles aan om erachter te komen hoe het zit…

Ook dit deel is weer een heerlijke zoetsappige kerstfilm. Je moet ervan houden. Maar wie houdt hier nu niet van tijdens Kerst?

A Christmas Prince: The Royal Baby

In dit derde en nieuwste deel van A Christmas Prince (2019) zie je hoe koningin Amber en koning Richard naar de bevalling toeleven. Maar voordat het zover is en ze van het zwangerschapsverlof kunnen genieten moeten er nog een aantal dingen geregeld worden. Zo moet een eeuwenoud vredesverdrag met het naastgelegen Penglia ondertekend worden. Traditiegetrouw zijn de twee koningen van deze landen degenen die dit verdrag moeten ondertekenen en dit moet gebeuren voor klokslag twaalf op kerstavond. Maar het verdrag is verdwenen. Lukt het Amber, Richard en de rest van de familie dit mysterie op te lossen? En is al deze spanning wel goed voor de hoogzwangere Amber?

Ook dit derde deel van A Christmas Prince is weer een heerlijke zwijmelfilm met de nodige spanning. Als je deze drie films hebt gezien zit je helemaal in de kerstsfeer en hoop je op een vierde deel. Misschien volgend jaar?

A Bad Moms Christmas

A Bad Moms Christmas is een totaal andere films dan het romantische ‘A Christmas Prince’. Deze film zit vol humor en is van tijd tot tijd lekker ordinair. Ik hou er van! Ik ben groot fan van de Bad Moms-films. En ook deze is hilarisch.

Amy, Kiki en Carla zijn het helemaal zat. Tijdens Kerst worden ze zo geleefd. En vooral de moeders van Amy en Kiki bepalen voor een groot deel wat er moet en zal gebeuren. De meiden willen Kerst terug en gewoon met zijn alleen chinees halen en plezier hebben met elkaar. Lukt het de meiden om hun moeders te overtuigen en Kerst terug te pakken? Je ziet het in deze film vol humor.

Home for Christmas (Hjem til Jul)

Johanne is 30 jaar en single. Tot grote teleurstelling van haar moeder. Maar zelf baalt ze hier nog het meeste van. Als ze tijdens het eerste advent op 1 december, het gezeur van haar moeder zat is zegt ze dat ze een vriend heeft. Maar dan verwacht haar moeder dat haar vriend Kerst met haar familie doorbrengt. Het wordt haar missie om voor Kerst een vriend te vinden. Ze gaat naar een speeddate, gaat online daten en leert nieuwe mensen kennen. Maar iedere man die ze leert kennen is het gewoon niet. Lukt het haar om voor Kerst een leuke man te leren kennen?

Dit is een Noorse serie, maar je kunt de serie instellen op Engels. Uiteraard is er ook gewoon ondertiteling. Ik vind dit een hele leuke kerstserie. Er zit veel humor in deze serie. Maar er gebeuren dingen of Johanne komt in situaties terecht die (denk ik) voor singles heel herkenbaar zullen zijn. Deze serie is zeker een aanrader!

Merry Happy Whatever

Dit is een leuke serie die helemaal in kerstsfeer is. Het vertelt het verhaal van Matt die een relatie heeft met Emmy en kennis gaat maken met haar familie tijdens Kerst. Haar vader Don is niet één van de makkelijkste mensen en daarbij komt dat hij 3 jaar eerder zijn vrouw (haar moeder) is verloren. Ook de overige zussen en broers zijn een beetje apart. Gelukkig krijgt Matt steun van de andere aangetrouwde zwager en schoonzus. De Quinn-familie is een familie apart. Lukt het hem om zijn schoonvader voor zich te winnen en gaat zijn schoonvader akkoord als Matt om de hand van zijn dochter vraagt. Of betekent deze 10 dagen bij de familie Quinn het einde van hun relatie?

Als je het zo leest dan is het eigenlijk geen nieuw verhaal. Er zijn meerdere series met deze verhaallijn. Maar ik moet zeggen dat ik de humor kan waarderen. Soms wel een beetje te. Maar goed het speelt zich tijdens Kerst af en daarom was ik wel nieuwsgierig naar deze serie. Het is een leuke serie om te kijken!

De leukste kerstseries en kerstfilms op Netflix

En dit is maar een kleine greep van de leukste kerstseries en kerstfilms op Netflix. Er zijn nu zoveel kerstfilms te zien, dat het lastig is om ze allemaal te kijken. Ik had er nog wat meer op mijn lijstje staan, maar ik heb gewoon de tijd niet om ze te kijken. In de kerstvakantie ga ik zeker nog wat leuke kerstfilms kijken.

Mis ik nog een leuke kerstfilm op Netflix? Laat het me weten in een reactie onder deze blog en dan zorg ik dat de film in deze lijst met ‘De leukste kerstfilms op Netflix’ komt 🎄

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!