De Luizenmoeder is een hilarische serie vol humor. Ga jij zondag kijken?

De Luizenmoeder

Heb jij afgelopen zondag de eerste aflevering gezien van ‘De Luizenmoeder’? Een nieuwe serie van AVROTROS op NPO3. Zoals je weet kijk ik weinig tv. Als de tv aangaat dan is het om te Netflixxen. Maar in het weekend hebben we ’s ochtends standaard Zapp opstaan omdat de meiden (en ik stiekem ook) de programma’s heel leuk vinden. En toen zag ik reclame voor ‘De Luizenmoeder’ voorbij komen. Ik was niet gelijk heel enthousiast, maar wilde wel kijken of het iets was. Dus zondag zat ik er helemaal klaar voor en ik kan je zeggen dat ik er geen spijt van kreeg. De Luizenmoeder is een hilarische serie vol humor en ik kan niet wachten tot het weer zondag is.

Herkenning voor elke moeder en vader

Er zit zoveel humor in deze serie. Maar ook zijn wel herkenning. Niet zo extreem zoals het er op deze school aan toe gaat, maar volgens mijn heb je op iedere school wel bepaalde types. En die types hebben ze zo goed in deze serie neergezet. Uiteraard iets aangedikt en met veel humor. Ik heb echt zo gelachen. Van de moedermaffia, een juf vol aannames, het homostel met een Aziatische dochter, de alleenstaande moeder die de nieuwsbrieven niet leest tot de vader die een luizenmoeder of luizenvader zoekt omdat hij het in zijn eentje niet aan kan. Allemaal brengen ze bij mij een glimlach op mijn gezicht.

De Luizenmoeder
De welbekende herfsttafel van de ouderraad

De Luizenmoeder

De serie gaat over Hannah, alleenstaande moeder van Floor, die nieuw op de school De Klimop is. Heel toevallig heette mijn basisschool ook De Klimop. Nog meer herkenning dus. Ze krijgt al meteen te maken met de moedermaffia op het schoolplein, de directeur, de voorzitster van de ouderraad en juf Ank. Juf Ank is de juf van haar dochter Floor en het begint natuurlijk al goed omdat ze het lokaal niet kunnen vinden en dus te laat in de klas zit. Juf Ank laat dit ook duidelijk merken aan moeder Hannah. En wil ze iets op de school kunnen betekenen dan heeft ze echt pech want op de schoolmoederladder begin je toch echt onderaan. Je begint als luizenmoeder en zo werk je jezelf omhoog totdat je in de ouderraad komt. Ik heb natuurlijk pas één aflevering gezien dus meer kan ik er nu niet over vertellen. Alleen dat deze serie echt vol humor zit en een echte aanrader is.

‘Zwarte’ Humor

Deze serie zit vol met humor. Humor die misschien voor sommigen iets te ver gaat. Bijvoorbeeld als één van de vaders wat later aankomt op de kennismakingsavond dan zegt  juf Ank dat hij later terug kan komen om schoon te maken. En omdat hij wat flabbergasted blijft staan, herhaalt ze het nog een keer maar nu in het Engels. Het gaat om een donkere man en zij denkt dat hij de schoonmaker is. Die ochtend sprak ze ook al Engels tegen zijn Aziatische dochter omdat ze ook hier de aanname deed dat een geadopteerd Aziatisch meisje vast geen Nederlands spreekt en dan maakt ze ook nog eens een opmerking over de (spleet)ogen van het meisje.

De Luizenmoeder

Kunnen die grapjes wel?

In deze tijd moet je zo op je woorden letten als programmamaker en het is een verademing dat er in deze serie gewoon zulke grapjes worden gemaakt. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die zich gekwetst voelen (tegenwoordig gebeurt dat toch al snel), maar ik kon er alleen maar heel hard om lachen. Het is toch tv, fictie? Maar tegelijkertijd besef je dat die grapjes echt niet meer kunnen. Ik denk dat daar ook de kracht van deze serie ligt. Ik denk dat er echt wel mensen zullen zijn die beseffen dat ze zelf ook weleens van die opmerkingen maken. En dat kan natuurlijk niet. Ik heb ook weleens de vraag gekregen hoe het komt dat ik zo goed Nederlands spreek…ehhh…ik ben hier geboren duh!

Niet teveel bij nadenken

En eigenlijk vind ik dat dit gewoon een serie is waar je verder niet teveel over na moet denken. Gewoon even lachen en beseffen dat het bij ons op school allemaal best wel meevalt. Daar zijn geen kliekjes (of toch wel), de luizenbrigade daar doet prima werk na iedere schoolvakantie, de directrice ligt niet met één van de vaders in het fietsenhok en een juf Ank heb ik op onze school niet gezien. Ik vraag me nu trouwens wel af, zouden er echt scholen zijn waar het zo erg is? Dat kan toch bijna niet?

Ieder zondag op NPO3

De Luizenmoeder is iedere zondag om 20:25 uur te zien op NPO3. Kinderen op bed en dan met een kop thee (of glas wijn) op de bank ploffen en even bijkomen van het drukke weekend. En als je dan maandag weer naar school loopt, ben je alleen maar blij dat het zo leuk op de school van jouw kinderen is.

Heb jij zondag naar De Luizenmoeder gekeken? Ga je zondag kijken?

Bron foto’s: AVROTROS

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!