fbpx

De Typetuin leert kinderen op een leuke manier beter typen

Typetuin

We leven in een tijd dat er steeds minder geschreven wordt. Iedereen heeft wel één of meer computers of laptops in huis en kinderen doen op school steeds meer digitaal. Goed typen en blind typen leer je door veel te oefenen. En de Typetuin helpt hierbij. Kinderen krijgen op een speelse en leuke manier opdrachten en leren zo steeds sneller en foutloos te typen.

Typetuin

In de Typetuin leert je kind blind typen en redt daarbij zijn of haar tuin van de “leesetende plant”. Je kind leert in 14 weken heel goed typen met typelessen die zich naar het niveau van je kind aanpassen. Zo leert en typt je kind in de online typecursus op zijn of haar eigen niveau. Het ene kind is wat sneller dan het andere kind en dat maakt bij deze typecursus niet uit. Je kind doorloopt namelijk verschillende fases en levels en aan het eind zit iedereen ongeveer op hetzelfde niveau. Je kind blijft gedurende de 14 weken gemotiveerd door de verschillende leuke spelelementen en minigames. Typetuin is een uitdagende, kindvriendelijke en leuke leeromgeving en ieder kind dat deelneemt wordt begeleid door een typecoach. Bij de Typetuin heb je de keuze uit een online cursus of een klassikale cursus.

leesetende plant
Bij dit spel moet je de worden typen voordat je bij de leesetende plant bent

Hoe werkt de online cursus

Nadat je je kind hebt aangemeld ontvang je een wachtwoord om in te loggen. Als je kind is ingelogd kijk je eerst de intructiefilmpjes over de typetuin en over de juiste houding tijdens het typen. Dan kan je kind aan de slag met oefenen. Het advies is om twee keer per dag 15 minuten te oefenen. Dan doorloopt je kind verschillende levels. In totaal zijn dit acht levels. Hoe meer je kind oefent hoe meer de Typetuin in bloei komt.

Je kind verdient ook diamanten en met die diamanten kunnen er online prijzen gekocht worden. Zodra je kind genoeg geoefend heeft volgt er een proefexamen gevolgd door een echt examen. Dit examen mag drie keer gedaan worden om het typeniveau te verbeteren. Na afronding van het examen ontvangt je kind een diploma en is de cursus afgerond. De tussentijdse resultaten zijn altijd in te zien in de inlogomgeving van jouw kind.

Ook voor kinderen met dyslexie of een andere leeruitdaging

Heeft je kind dyslexie of een andere leeruitdaging? Denk bijvoorbeeld aan ADHD of concentratieproblemen. Dan wordt de leeromgeving aangepast. Je kind kan dan met 75 aanslagen per minuut in plaats van 100 aanslagen per minuut, het diploma halen. Dit kan je aangeven in het inschrijfformulier, maar ook later aanpassen als je kind ingelogd is.

Uitleg in de Typetuin
Voordat je begint met typen krijg je altijd een uitleg en zitinstructie. Zodra je op start de oefening klikt gaat het beginnen.

Wat vindt Marley van de Typetuin (de eerste keer)

Marley vroeg al een tijdje om een typecursus omdat ze net als mama wil typen zonder te kijken. Ze was dan ook heel blij dat ze de Typetuin mocht uitproberen. We hebben samen een account gemaakt en de filmpjes gekeken. Daarna ging ze meteen aan de slag met level 1. En ze vind het zo leuk dat ze bezig bleef. Ik hoop dat ze zo enthousiast blijft. Maar ik moet zeggen dat ik denk dat dit wel het geval zal zijn. Ze zag namelijk na de eerste paar keren al gelijk een verbetering in hoe ze het deed. En dat werkt natuurlijk altijd motiverend. Vooralsnog komt ze iedere dag uit school en wil dan meteen verder.

Ik ben heel positief over deze typecursus

Vindt Marley het nog steeds leuk? Ja! Marley is het type kind wat je met dit soort dingen achter de broek moet zitten. Het verbaast me dan ook enorm dat ze nu zelf aangeeft dat ze weer wil typen. En dat iedere dag. Zelfs in het weekend! Ik ben daarom ook heel enthousiast over deze typecursus. Maar ook omdat Marley wat concentratieproblemen heeft door de epilepsie en de medicijnen en hier wordt in deze typecursus rekening mee gehouden.

Ook Jenna wil oefenen. Dit doen we in de demo-omgeving zodat de resultaten van Marley niet beïnvloed worden. Jenna zit pas in groep 3 en kan al lezen, maar ik wacht liever nog even. Als ze n groep 4 of 5 zit mag zij ook deze leuke typecursus gaan doen.

Level 8 in de typetuin
Level 8 in de typetuin

De Typetuin leert kinderen op een leuke manier beter typen

Ik kan iedereen met kinderen deze leuke typecursus aanraden. Toen ik jonger was had je dit soort cursussen nog niet. Ik weet wel dat onze computer een spel had waarmee je leerde sneller te typen. Maar of ik het daardoor heb geleerd? Nee, ik heb door jaren ervaring en veel op de computer werken blind leren typen. Maar als ik dit toen ik jonger was had kunnen doen, had ik dit zeker aan mijn ouders gevraagd. Juist omdat het een leuke leeromgeving is met een duidelijk speelelement voelt het voor de kinderen niet als een cursus. Ze leren thuis in hun eigen vertrouwde omgeving en op tijden dat het voor hen uitkomt, op een leuke en ontspannen manier beter te typen. Dat is iets wat ik heel prettig vind. Het moet immers wel leuk zijn en leuk blijven!

Kijk voor meer informatie op de website van Typetuin.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!