fbpx

Een kijkje in mijn leven | De vakantie is helaas weer voorbij

De vakantie is helaas weer voorbij

De vakantie is helaas weer voorbij en dat betekent weer naar school en aan het werk. Het was lekker om zes weken met de meiden en drie weken met Alex te zijn. Ik zal ze dan ook vreselijk missen, maar aan de andere kant is het heerlijk om mijn handen weer vrij te hebben. Weer lekker aan het werk en alle ideeën die ik in de vakantie had uitwerken tot mooie projecten. Ik heb er zin in!

Maandag

De eerste schooldag! Ik sta om zes uur op en dek de tafel, maak de broodtrommels klaar en pak de tassen in. Dan geniet ik nog even in stilte van mijn kopje thee. Als ik naar boven ga om de rest van het gezin wakker te maken, is iedereen al wakker en kunnen we rustig ontbijten en ons klaarmaken voor school. Alex heeft gelukkig een late dienst dus we kunnen samen de kinderen naar school brengen. Is toch altijd spannend zo’n eerste dag. Ja, ook voor mij.

De vakantie is helaas weer voorbij de eerste schooldag
Daar gaan de dametjes weer. Op naar de eerste schooldag!

Sinds Marley haar eerste schooldag hebben we een traditie en dat is dat we een foto onderweg maken en een foto bij de boom op het schoolplein. Dat doen we natuurlijk ook vandaag weer. Als de meiden op school zitten, ga ik aan het werk. Ik heb een hoop te doen. Marley is volgende week jarig en daar moeten ook nog wat dingen voor geregeld worden. Druk dagje dus!

Dinsdag

Vandaag begint de dag lekker rustig. Alex of ik dekken voortaan iedere avond de tafel voor het ontbijt. In ochtend hoef ik dan alleen de vleeswaren, kaas en drinken neer te zetten. We kunnen dan aan tafel gelijk de broodtrommels in orde maken en starten de dag dan lekker rustig. Ik merk dat de kinderen het heel prettig vinden en ook wij beginnen de dag dan zonder gestress.

De vakantie is helaas weer voorbij ontbijt
Druk bezig met de tafel dekken voor de volgende ochtend

Ik wil met een nieuw DIY projectje beginnen. Het plan is om een weekplanner te maken. Ik vertelde in de vakantie dat ik zoiets wilde kopen of maken en de meiden reageerden er heel enthousiast op. Altijd leuk om als je een taakje hebt deze af te kunnen vinken. Ik ging vanmorgen op zoek naar materialen om een weekplanner te maken. Helaas niet gevonden wat ik in mijn hoofd had. Dus een leuk projectje om samen met de meiden te doen dit weekend. De rest van de dag ben ik gewoon aan het werk.

Woensdag

De dag begint lekker vroeg want om 7:30 uur ben ik al aan de wandel. Ik heb twee weken niet gewandeld en ik heb het best wel gemist. Natuurlijk het bewegen in de natuur, maar ook de gezelligheid met Sas. Kletsen over van alles en nog wat. Het fijne aan zo vroeg wandelen is dat we om 9:00 uur alweer terug zijn. Dan drinken we altijd nog een kop koffie en dan ga ik douchen en aan het werk. Ik heb dan nog de hele dag.

De vakantie is helaas weer voorbij wandelen
Het blijft heerlijk om deze wandeling te maken

Die dag heb ik ook wel nodig, want ik ben helemaal vergeten om mijn bullet journal in orde te maken voor september. Daar ga ik vandaag lekker mee aan de slag. Daarnaast schrijf ik wat artikelen voor mijn blog en werk ik de vragen voor het interview uit. Ik ga starten met een nieuwe item op mijn blog en daarvoor ben ik op zoek naar vrouwen met een druk leven. Heb je mijn oproep gemist? Hier kan je er alles over lezen en je opgeven!

Donderdag

Wat is het weer veranderd de afgelopen dagen. We hadden deze zomer prachtig weer en ik ben nog niet toe aan de herfst. Gelukkig schijnt het zonnetje vanochtend en kan ik even wat vitamine D opsnuiven. Dan is het tijd om aan het werk te gaan. De eerste aanmeldingen voor het interview stromen binnen en ik heb de vrouwen de vragen gemaild. Ik ben heel benieuwd naar de antwoorden!

De vakantie is helaas weer voorbij nog even genieten van wat zonnestralen
Genieten van een paar zonnestralen. Wat heb ik de zon de afgelopen dagen gemist…

Alex is vandaag lekker vrij dus hij gaat verder met het schuren van het buitenwerk. Er komt weer mooi weer aan en dan kan het schilderen beginnen. Ik ben gewoon de hele dag druk aan het werk. Ik heb zoveel ideeën dat ik alles opgeschreven heb en één voor één uitwerk. Als ik dit niet doe blijft het in mijn hoofd zitten en komt er niks uit mijn handen. Lekker productief dagje vandaag dus!

Vrijdag

Vandaag alweer de laatste schooldag. Wat is de week toch weer voorbij gevlogen. Jenna heeft dit jaar nog een korte dag en dat betekent dat ze om 12 uur klaar is. De ochtend staat in het teken van boodschappen doen en het huis schoonmaken. Maar ik wil ook nog verder met het planbord wat ik wil maken. Ik ga dus eerst naar de bakker voor brood en dan op zoek naar magneetverf. Ik heb namelijk besloten dat ik niet moeilijk ga doen, maar gewoon een muurtje verf met magneetverf en daar dan iets leuks op maak.

De vakantie is helaas weer voorbij ijsje eten

Helaas zit alles tegen, ik laat een bloempot uit mijn handen vallen als ik de planten water geef en de woonkamer is bezaaid met aarde en stukken pot. Als dat opgeruimd is en ik de magneetverf heb gekocht rij ik een file in omdat er een ongeluk is gebeurd. En als ik dan bij de supermarkt aankom moet ik me haasten om op tijd voor Jenna te zijn.Het huis laat ik daar voor wat het is. Morgen weer een dag. Ik heb de middag met mijn meisje en dan krijgt zij alle aandacht. Als Marley uit school komt gaan we gezellig een ijsje halen. Hebben we wel verdiend na de eerste school- en werkweek. En Jenna is na het eten ook helemaal op. Ze is zo moe dat ze huilend vraagt of ze naar bed mag. Dat mag zeker!

Weekend

Marley is aankomende week jarig dus dat wordt een druk weekje. Dit weekend doen we daarom lekker rustig aan. Ik maak zaterdag de woonkamer en keuken schoon en werk alle was weg. We bakken een cake en die was weer heerlijk.

De vakantie is helaas weer voorbij unicorn traktatie

Ook ik maak alvast een begin met de traktatie voor school. De afgelopen twee jaar kwam ik weg met raketjes. In 2016 zat ik al tegen een burn out aan te hikken en in 2017 was ik net weer een beetje mezelf aan het worden. Maar nu wil Marley unicorn-/eenhoorntraktaties. Ik heb even een proefexemplaar gemaakt en maandag en dinsdag ga ik aan de slag met de traktaties. Ik doe dat toch het liefst als ik alleen ben, want dan kan ik lekker snel door. Uiteraard deel ik het eindresultaat op mijn blog!

De vakantie is helaas weer voorbij

Deze week is echt voorbij gevlogen. Ik merk dat we er allemaal nog even in moeten komen, want het weekend zijn we toch wel moe allemaal. Pech voor Alex want hij had dit weekend supervroege diensten. Maar de meiden en ik slapen lekker uit en doen rustig aan. Aankomende week zal het vast weer een stuk soepeler gaan allemaal. Ik blijf iedere avond de tafel dekken, want ik merk dat we dat echt fijn vinden in de ochtend en het scheelt toch wat tijd. Op naar een nieuwe week!

Moet jij na de vakantie ook altijd inkomen? Of heb je er geen moeite mee dat de wekker weer zo vroeg gaat?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!