fbpx

De Wraak van de Ninja is een film voor de écht stoere kinderen

De Wraak van de Ninja

Wij waren uitgenodigd voor de nieuwe animatiefilm De Wraak van de Ninja. Een film die niet voor iedereen geschikt is. En dat blijkt al aan het begin van de film. En toch raad ik iedereen met kinderen aan deze film te kijken. Waarom vertel ik je in deze blog.

De Wraak van de Ninja

De Wraak van de Ninja

Soms duikt zoete wraak héél onverwachts op. Zo ook bij Alex, die op zijn verjaardag een geblokte ninjapop cadeau krijgt. Alex is een normale tienerjongen die zijn leven niet kan uitstaan. Zijn stiefvader John en stiefbroer Jan zijn bloedirritant en op school worden hij en zijn beste vrienden gepest door de grootste pestkop van de school: Glenn. En dan is Alex ook nog eens verliefd op Jessica, het populairste meisje van de klas.

Plotseling gebeurt er iets vets: zijn Ninjapop blijkt geen gewone pop, hij leeft! Hij helpt Alex met gave ninja skills en pusht hem om met meer zelfvertrouwen die pestkop Glenn een lesje te leren en een move te maken naar Jessica. Maar de Ninja is zelf ook op missie… Hij heeft gezworen om wraak te nemen op de gemene speelgoedfabrikant Philip Epermunt. Alex wil niets van geweld weten, maar heeft wél beloofd om de Ninja te helpen. Uiteindelijk leert de Ninja ook een lesje van Alex: een slimme wraakactie zonder geweld werkt soms beter dan je denkt.

De Wraak van de Ninja

Wat wij van deze film vinden

Ik ging met Alex en de meiden naar deze film. En inderdaad, al vrij snel blijkt dat deze film niet voor iedereen geschikt is. Gedurende de hele film gebeuren er wel wat heftige dingen. Nu zijn Marley en Jenna bijna 10 en net 7 jaar en kunnen wel tegen een stootje.

Toen ik aan Jenna vroeg wat zij van de film vond en of ze wist waar de film over ging, vertelde ze dat het over een Ninja ging die tot leven komt en Alex helpt. Verder was het natuurlijk supergrappig dat de moeder van Alex, Irene heet. Marley is natuurlijk wat ouder en die begreep goed waar de film over ging. Over vriendschap en dat geweld niet de oplossing is. Maar ze besefte door deze film ook goed dat ze geluk heeft dat ze in Nederland is geboren.

Alex en ik vonden de film op moment echt wel heftig. En toen Alex ineens bij een drugdealer in de auto zat, vroegen we ons wel even af waar het heenging. Maar geen zorgen, onze kinderen worden niet aangespoord om drug te kopen. Integendeel! Ik vond dit een hele goede kinderfilm. Eindelijk eens niet zo’n zoetsappig verhaal, maar gewoon zoals het is. Het leven is nou eenmaal niet altijd zoals je zou willen. Dat is de realiteit. En deze film is wat dat betreft echt een verademing. Waarschijnlijk omdat dit een Deense film is en niet Amerikaans 😉 Ik weet dat er mensen het met me eens zullen zijn, maar ik ben blij dat er ook kinderfilms zijn die wat realistischer zijn en laten zien hoe je bepaalde ‘problemen’ op een goede manier op kunt lossen. Wat mij betreft is deze film dan ook een echte aanrader!

De Wraak van de Ninja

Hoe, wat en waar

De Wraak van de Ninja duurt 79 minuten en is Nederlands gesproken. De film is geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder in verband met angst, geweld en grof taalgebruik. De film is te zien bij Kinepolis en Vue Cinemas.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan zeker even onderstaande trailer!

Foto’s: Just Film Distribution & Just4Kids

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!