fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De zomervakantie is begonnen | Kijkje in mijn leven

De zomervakantie is nu echt begonnen. De tijd van geen wekkers, rustig aan doen en bijkomen van een druk schooljaar. Ik werk de eerste drie weken nog wel, maar wel minder omdat ik mijn aandacht vooral aan mijn meiden wil geven. En deze week zullen we ook een paar keer in het huis van mijn moeder zijn omdat de vloer nog gelegd moet worden. Zij gaat deze week op vakantie en dan is het lekker als ze bij terugkomst lekker naar haar eigen huis kan gaan. De zomervakantie is dan wel begonnen, wij hebben het lekker druk.

Zaterdag

Vandaag zouden we eigenlijk naar het Mauritshuis gaan, maar Jenna is niet helemaal lekker. Of dit nu komt door de hommelsteek van vrijdag of omdat de vermoeidheid van de laatste weken school er nu uitkomt? Geen idee. Maar ik vind het verstandiger om thuis te blijven en rustig aan te doen. Gelukkig mogen we op een ander moment alsnog de nieuwe tentoonstelling bewonderen.

De zomervakantie is begonnen | Kijkje in mijn leven
Pasta met zalm en tomaat

In de loop van de middag merk ik dat zowel Jenna als Marley een beetje bijgekomen zijn en gaan ze nog even buitenspelen. Een frisse neus halen is namelijk altijd een goed idee. En ik rommel wat in huis. Na het eten maken we een flinke wandeling met de hondjes dus die zijn ook weer blij. In de avond stond er pasta met broccoli en zalm op het menu, maar de broccoli zag er heel vies uit dus werd het pasta met zalm en tomaat.

Zondag

Ook vandaag starten we lekker rustig op en dan gaan we de stad in om een cadeautje voor mijn moeder te kopen die morgen jarig is en voor ons nichtje Deborah die ook morgen jarig is, maar vandaag haar verjaardag viert. Van daaruit gaan we gelijk door naar Wassenaar waar ons nichtje woont.

de zomervakantie is begonnen
De tuin opgeruimd en de tegels schoongespoten. Gelijk een ander gezicht!

Rond etenstijd rijden we weer naar huis omdat de hondjes dan al een paar uurtjes alleen zitten en die kunnen nogal tekeer gaan als er niemand thuis is. Maar eerst lekker patatjes halen bij Bram Ladage.

Maandag

Vandaag gaan de meiden naar hun neefje en nichtje waar mijn schoonmoeder op past. Zo hebben Alex onze handen vrij. Want de zomervakantie is dan wel begonnen, wij gaan beginnen met het leggen van de de vloer in mijn moeder haar appartement. Oke, hij vooral. Ik heb mijn latop bij me zodat ik kan werken. En als Alex mijn hulp nodig heeft, ben ik in de buurt om te helpen. Prima geregeld zo. En omdat we lekker dichtbij de stad en supermarkt zijn kan ik tussendoor eten en drinken voor ons halen.

Ondanks dat ik niet thuis zit en niet al mijn ‘werkspullen’ bij de hand heb, maak ik aardig wat meters. Wat fijn is, want dan hoef ik de rest van de week minder te doen. Het wordt behoorlijk heet en dan ga ik lekker in het zwembad liggen en een beetje luieren. Ik heb ook een beetje vakantie hoor!

Dinsdag

Vandaag wordt het een hele warm dag dus niks speciaals op het programma. Omdat ik al om 5 uur wakker ben, besluit ik om 7 uur een wandeling te maken. Maar omdat het al best warm is, hou ik het bij het kleinere rondje van 3,5 kilometer in plaats van 7 kilometer. Als ik na iets meer dan een uur terug ben (ik heb ook nog op een bankje gezeten en twee podcast voor ireneplanken.nl opgenomen), komt Marley net haar bed uit. Heerlijk! Daar is het vakantie voor.

de zomervakantie is begonnen
Tijdens mijn wandeling kwam ik m’n vrienden ook weer tegen

Ik maak vandaag een blog af en doe verder niks. Veel te warm. Dus in de tuin Married at First Sight Australië kijken, boekje lezen en vooral minidutjes doen. Heerlijk!

Woensdag

Vandaag is de dag waar ik met een heel dubbel gevoel in zit; mijn moeder gaar ‘verhuizen’. Nou ja, haar spullen die ze hier heeft zoals bed en kledingkast. En omdat wij geen trekhaak of bus hebben zijn mijn oom en tante zo lief om vanuit Almere met hun bus te komen. M’n moeder gaat dan gelijk met ze mee naar Almere, want ze gaat met hen een weekje op vakantie. Toch wel gek dat mijn moeder straks niet terugkomt naar ons huis. Maar het is tijd dat ze haar eigen leven hier gaat opbouwen. Ik zal er natuurlijk altijd voor haar zijn en voor haar klaarstaan en binnen 5 minuten kan ik bij haar zijn. Dat is wel een hele geruststelling.

Komende week ga ik beginnen met het verhuizen van mijn kantoor naar zolder, zodat Jenna naar die kamer kan. Maar eerst gaan we een leuk behangetje uitkiezen en een kleurtje voor aan de muren. Als haar kamertje dan klaar is, is Marley aan de beurt. We zullen ons niet vervelen deze week.

Omdat mijn schoonmoeder dinsdagavond gevallen is en nog pijn in haar voet heeft, heb ik erop aangedrongen dat ze naar de huisarts gaat. En maar goed ook, want ze mag gelijk door naar het ziekenhuis voor foto’s. En daaruit blijkt dat haar voet is gebroken. Dus door naar de eerste hulp en wachten tot ze gegipst wordt. Zo verliep de woensdagmiddag toch even anders….

Donderdag

Gister lekker uitgeslapen met de meiden. Het was een intensieve dag gister. Dus even rust. Rustig ontbijten en met spelletjes de ochtend doorbrengen.

de zomervakantie is begonnen
Playmobil uitzoeken

Nu mijn moeder haar spullen niet meer op zolder staan, hebben de meiden en ik de ruimte om het speelgoed dat er nog staat door te spitten. Ik heb voordat mijn moeder kwam al heel veel weggedaan. En nu blijft alleen waar ze echt mee spelen en dat komt dan op hun eigen kamer te staan. De rest gaat weg. Zo heb ik de ruimte op zolder om mijn bureau neer te zetten en ik wil voortaan op zolder mijn workouts doen. Ik kijk er nu al naar uit!

Vrijdag

Vandaag word ik wakker uit een nachtmerrie. En wat voor één! Ik heb gelukkig niet vaak nachtmerrie. Nooit eigenlijk. De laatste keer was tijdens mijn burn out. En gelukkig maar, want ik vind het vreselijk. Je wordt wakker met het gevoel dat het echt gebeurd is allemaal. Geen idee waarom ik deze nachtmerrie heb. Misschien omdat mijn moeder woensdag ‘weg’ is gegaan en door de middag in het ziekenhuis met mijn schoonmoeder. Geen idee. Maar ik kan het nare gevoel niet kwijtraken. Ook niet na een lekker ontbijtje met de meiden. Daarom besluit ik dat we een stuk gaan wandelen. Dat doet mij altijd goed en de meiden hebben in de vakantie ook minder lichaamsbeweging. Dus zij lekker fietsen en de hondjes en ik lopen. En zoals altijd, voel ik me na de wandeling weer helemaal oké.

Als de meiden na de lunch het zwembad in duiken, duik ik in mijn studieboek. Ik heb mezelf voorgenomen om hier iedere week tijd aan te besteden, ook in de vakantie. De komende 2 weken ga ik nog een nieuwe module doornemen en dan de rest van de vakantie de 5 modules die ik gedaan heb, herhalen. Ik lig nog op schema en hierdoor ligt er in de vakantie niet heel veel druk op me en ben ik er toch mee bezig.

Als Alex uit zijn werk komt gaat hij met de meiden even de stad in om een cadeautje te kopen voor een feestje waar Jenna morgen heengaat en Marley moet een nieuw badpak hebben. Zo heb ik heel even rust en kan ik nog even wat werken, want daar is deze week weinig van terecht gekomen. Ik kan merken dat de zomervakantie is begonnen…

Hoe was jouw week?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!