fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De zon geeft mij energie, jou ook?

De zon geeft mij energie

Wat was het zonnetje van de week lekker hè? Ik heb er echt van genoten. Ik heb de boel de boel gelaten en ben lekker in het zonnetje gaan zitten. Wat te drinken erbij en de Linda lezen. Even lekker helemaal niks! Uiteraard ook nog lekker met de meiden maf gedaan op de trampoline. Het voelde alsof het zomer was. Heerlijk! De zon geeft mij energie, jou ook?

Vitamine D

Jammer dat het maar één dag was. Maar die ene dag heeft mij zoveel energie gegeven. En ik heb nog steeds energie. En wat doe je met een overschot aan energie? Een normaal mens zou zeggen, nou doseren en wat bewaren. Nou ik niet. Ik ben vaker moe dan dat ik energie over heb, dus ik maak er mooi gebruik van. Mijn vitamine D-peil is vaker te laag dan op niveau en ik slik dan ook supplementen hiervoor.. En laat dat zonnetje nou een natuurlijke bron voor het aanmaken van vitamine D, zijn. Een energie-overschot resulteert bij mij in een schoon en opgeruimd huis. Schoon is het meestal wel, maar opgeruimd is toch vaak een dingetje.

Voorjaarsschoonmaak

Ik heb al aardig wat vuilniszakken gevuld met ‘zooi’. Ik begin aardig goed te worden in het puinruimen. Waar ik eerst kastruimte te kort kwam, heb ik nu bijvoorbeeld keukenkastjes die gewoon leeg zijn. En weet je wat het erge is. Manlief is een soort van verzamelaar. Hij kan zich zo aan spulletjes vasthouden. Hij is bang dat als ik iets weggooi of weggeef, hij het uitgerekend dan natuurlijk nodig heeft. Ja zelfs bij spullen die hij al vijf jaar of langer niet gebruikt heeft.

Weggooien

Ik ben meestal niet blij met de wisselende diensten van manlief, maar nu zijn ze ideaal. Want als hij naar zijn werk is, ziet hij niet wat ik wegdoe. Sorry schat! Maar beter dan bij elk dingetje een discussie over waarom iets nog vijf jaar in de kast moet staan en waarom niet. En dus ben ik zo alle kamers in het huis door gegaan.

Zolder opruimen

Nu alleen de zolder nog. Dat is even andere koek, maar het einde is in zicht. Dan kan ik eindelijk de wanden van mijn ‘washok’ in dat leuke mintgroene kleurtje schilderen en plankjes ophangen waar alle wasmiddelen enzo komen te staan.Maar goed daar zijn we nog niet. Op zolder moet nog veel, heel veel geruimd worden. Gelukkig heb ik nog heel veel energie dus dat gaat helemaal goed komen.

Opgeruimd huis = opgeruimd hoofd

En weet je wat een voordeel van dat opruimen is? Tenminste bij mij wel. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Mijn to-do-lijstje word steeds korter. Ik houd overdag meer tijd over voor mijn meiden en ik houd ’s avonds steeds meer tijd voor manlief en (niet geheel onbelangrijk) mezelf over. Tijd om eindelijk dat boek wat al weken op mijn nachtkastje ligt te wachten, te lezen, tijd om de stapel Linda’s, waar ik nu steeds niet aan toe kom, te lezen, tijd om gewoon met een kop thee (of glas wijn) op de bank een film of serie te krijgen. En dat dekentje wat ik aan het haken ben, moet toch ook eens af komen. Én eindelijk tijd om weer te schrijven! En dat alles zonder dat stemmetje in mijn hoofd. Het stemmetje wat mij continu helpt herinneren dat ik nog van alles ‘moet’ doen.

Nou maar hopen dat dat zonnetje weer gauw gaat schijnen, want de zon geeft mij energie. En na deze energieboost ben ik verslaafd aan zon en de energie die ik daarvan krijg!

Bloei jij ook altijd zo op van de zon?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

1 gedachte over “De zon geeft mij energie, jou ook?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!