Een kijkje in mijn leven | Deze week doen we het helemaal anders

Deze week doen we het helemaal anders

Vorige week kwam er niks van werken terecht. Was ook helemaal niet erg. We waren allemaal moe en echt toe aan de vakantie. Het eerste weekje zomervakantie stond dan ook in het teken van uitrusten. Het fijne aan zelfstandig ondernemer zijn is dat je zelf je tijd kunt indelen, maar het nadeel is wel dat je in de vakantie extra moet puzzelen omdat de kinderen dan 24/7 thuis zijn. En daarom doen we het deze week helemaal anders!

Maandag

Alex heeft vandaag een hele vroege dienst en is dan ook begin van de middag weer thuis. Dat betekent dat ik dan even kan werken. In de ochtend maken de meiden slijm en spelen we met elkaar spelletjes. Totdat ze echt naar buiten willen en een duik nemen in het zwembad. Als Alex thuis is ga ik even werken en als hij met de meiden naar zwemles gaat doe ik boodschappen. Ik heb het al dagen uitgesteld omdat ik boodschappen doen echt een ramp vind, maar een lege koelkast is ook weer zoiets. Ik denk dat ik toch maar weer de boodschappen ga laten bezorgen 😉

Deze week doen we het helemaal anders een makkelijke maaltijd
Een makkelijke en vooral lekkere maaltijd

In de avond eten we een eigen verzonnen ovenschotel met gehakt, groente, kaas en Doritochips. Ik maak er nog wat guacamole bij en wat rauwkost. Prima maaltje met dit warme weer. Ik hoef er niet lang voor in de keuken te staan en ze vinden het hier allemaal lekker. Missie geslaagd dus. Ik merk dat ik met dit warme weer echt inspiratieloos ben. Misschien toch maar weer eens een maaltijdbox bestellen.

Dinsdag

Vorige week hebben we vooral uitgerust, maar we hebben met Marley afgesproken dat ze in de vakantie blijft oefenen met de tafels. Rekenen vindt ze lastig en als alles nu wegzakt is dat zonde. Terwijl Marley wat sommetjes maakt en Jenna in haar Rom Pom Pom rekenboekje bezig is, kan ik een beetje lezen. Ik wil het coachen weer op gaan pakken en ik ben zo’n typetje dat dan wel weer de boeken in duikt om de kennis weer op niveau te krijgen.

Deze week doen we het helemaal anders even de boeken in duiken
Wat zijn jouw kernkwaliteiten?

De rest van de dag doen we heel rustig aan, want man wat is het warm! Dus steeds afkoeling zoeken in het zwembad en veel ijsjes eten dus. Als Marley pianoles heeft bij opa spelen ze daarna nog met de Little Tikes Face Splash en omdat Alex met ze mee is kan ik even rustig werken. Niet heel lang, maar in twee uurtjes kan je toch weer een hoop doen. In de avond ga ik aan de slag met mijn bullet journal, want het is alweer bijna augustus. Wat gaat het toch snel!

Woensdag

De dag begint lekker vroeg vandaag, want om 7:30 uur ga ik al met een vriendin wandelen. We willen de warmte voor zijn, maar toch de wandeling maken. Dus het was of in de vroege ochtend of in de avond. Ik weet van mezelf dat ik in de avond geen zin heb en dus is het de ochtend geworden. En wat is het lekker om dan om 9 uur alweer thuis te zijn en dan de dag te beginnen. Ik begin mijn dag met een coachgesprek met mijn businesscoach. Ik ben nu een paar maanden met haar aan de slag gegaan en het heeft me veel inzicht gebracht. Ook merk ik dat ik na een coachgesprek vol energie en nieuwe of betere ideeën zit. En dus ga ik deze ochtend weer even knallen met werk.

Deze week doen we het helemaal anders samen op stap
Saampjes op stap

In de middag gaan we met de meiden shoppen. Alex gaat met Marley naar Den Haag en ik ga met Jenna naar het Stadshart in Zoetermeer. Marley wil al maanden, wat zeg ik, misschien al ruim een jaar een hoverboard en Jenna wil heel graag een spacescooter. Ze hadden al aardig wat centjes gespaard en omdat ze allebei zo goed hun best op school hadden gedaan zouden wij het tekort bijleggen. En vandaag was een mooie dag om dat te doen. Die blije koppies, daar doe je het toch voor hè! Daarnaast is onze koelkast niet meer betrouwbaar nadat de deur eruit donderde (geen geintje). We wilden al een tijd een nieuwe koelkast omdat ik deze 12 jaar geleden kocht toen ik alleen was en nu met drie mensen erbij de koelkast eigenlijk te klein is.

Donderdag

Vandaag ga ik gezellige met de meiden buiten de deur ontbijten. Niks fancy’s hoor, maar gewoon bij de Praxis. Ik heb geen bloemen op tafel staan en ik mis echt mijn wekelijkse boeketje. En aangezien ik mijn bloemen altijd bij het Praxis Tuincentrum haal, kunnen we er net zo goed ontbijten. Kreeg ik toch slecht nieuws want de bloemenhoek bij de Praxis gaat sluiten. Gelukkig kan ik in Zoetermeer op nog meer plekken terecht voor losse bloemen, maar het worden er wel steeds minder zo. Zo jammer, dat er steeds minder bloemen worden gekocht en dit soort leuke winkels met vriendelijk personeel hun deuren moeten sluiten.

Deze week doen we het helemaal anders gezellig ontbijten
Gezellig ontbijten met mijn meiden

De koelkast wordt niet vandaag maar morgen bezorgd dus die bloemetje helpen ook mee om mijn humeur niet te verpesten. Ik hoorde namelijk pas in de ochtend dat de bezorging een dag later werd. Kan altijd gebeuren natuurlijk, maar leuk is het niet. Helemaal als je de avond ervoor nog een mail krijgt dat je de volgende dag een sms krijgt met de exacte levertijd. Nog maar een dagje uit koelboxen leven dus 😉

Vrijdag

In de ochtend is het lekker koel dus even met de meiden naar het winkelcentrum en gelijk maar even met Marley naar de kapper. Door de zon en het zwembadwater is haar haar stug en droog en die klitten pfff. Dus even de schaar erin en ze kan er weer tegenaan!
Vandaag wordt de koelkast tussen 14:30-17:30. Dat wordt dus de middag thuis zitten. Wat trouwens niet erg is met deze hitte. Ik hou echt van zomers weer en warmte, maar ook dit is wel extreem.

Ik heb een paar jaar op Mauritius gewoond en daar is het in de zomer ook zo’n 38 graden. Ook warm natuurlijk, maar een stuk aangenamer dan hier. Je hebt daar ook altijd wel een windje die voor wat verkoeling zorgt. Hier is zelfs de wind warm. Maar goed, je hoort me niet klagen hoor. Ik heb liever dit dan de regen die we vorig jaar in de zomervakantie hadden.

Deze week doen we het helemaal anders de bloedmaan en mars
Heb jij de bloedmaan en mars gezien?

In de avond gaan we naar mijn broer en schoonzus omdat ze terug zijn uit Mauritius en ik alle verhalen wil horen. Als we weer thuis zijn zit ik klaar voor de bloedmaan. Maar helaas ik zag niks. Marley mocht opblijven omdat ze het zo warm had en steeds keken we even uit het raam of er iets te zien was. Toen we besloten nog één laatste keer te kijken, zagen we hem! Wat was dat bijzonder om te zien. Ik wilde een foto maken, maar er zat geen geheugenkaart in mijn fototoestel. Dus dan maar met mijn mobiel een foto maken. Alhoewel mijn iPhone 8 prachtige foto’s maakt, lukte het me niet om een mooie scherpe foto te maken. Maar ik ben blij dat ik dit met Marley mocht meemaken. Heel bijzonder..

Weekend

Ik heb de afgelopen dagen zo slecht geslapen; de warmte, gesnurk van Alex en Jenna die ’s nachts wakker wordt omdat ze het warm heeft. Daarom slaap ik vandaag uit en word ik pas rond 11 uur wakker. Ik had het geloof ik nodig. En wat heerlijk om dan met regen wakker te worden. Ik ben normaal gesproken nooit zo blij met regen, maar het was echt nodig. Even wat afkoeling voor ons, maar ook al die bloemen, planten en dieren buiten kunnen de regen goed gebruiken.

We doen dit weekend lekker rustig aan, want de meiden zijn de hele week laat naar bed geweest door de warmte. Daarnaast zijn we zaterdag naar een verjaardag geweest en ook daar werd het laat. We hebben een tent in hun kamer gebouwd en ze spelen of in de tent of koelen af in het badje. Dus lekker rustig aan en zondagavond op tijd naar bed.

Deze week doen we het helemaal anders

Iedere keer kom ik weer tot het besef dat loslaten alleen maar helpt. Door deze week los te laten laten en te accepteren dat ik minder tijd heb om te werken ben ik eigenlijk juist productiever geweest. Ik heb de uurtjes nadat Alex vroeg thuis was gewerkt en zaterdag heb ik ook weer wat kunnen doen. Alles wat ik moest doen, heb ik gedaan en dat in veel minder tijd.

Ja, er blijven ook dingen liggen maar het is even niet anders. Volgende week plan ik gewoon een uurtje voor mij mail in en dan is dat ook weer bijgewerkt. Als ik me er druk om ga maken veroorzaakt het juist spanning. En door het te accepteren, geeft het rust. Ditzelfde geldt met de koelkast. Natuurlijk was ik er niet blij mee, maar kon ik er iets aan veranderen? Nee. Dus dan maar gewoon afwachten tot de koelkast wel bezorgd werd.

Op naar een nieuwe week!

Aankomende week moet Alex nog werken, maar dan heeft hij ook nog een late dienst. Handig, want dan kan ik in de ochtend werken. De overige dagen sta ik ook wat eerder op. De meiden zijn in de ochtend of tv aan het kijken, op de iPad of aan het spelen en dan kan ik wel wat dingen doen. En zo niet, dan is het maar zo. Ik ga me er niet druk om maken, want dat is voor niemand leuk 😉

Heb jij al leuke plannen voor deze week? 

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!