fbpx

Deze week gaan we voor gezelligheid en vrolijkheid | Een kijkje in mijn leven

gezelligheid en vrolijkheid

Na de gekke en verdrietige week van vorige week, gaan we nu voor gezelligheid en vrolijkheid. En geen gekke en vervelende dingen. Goed, het is wel een beetje spannend deze week. Dit is de eerste week dat Marley geen medicijnen krijgt. Maar verder gaan we voor ‘geniet van het leven en maak er iets moois van!’ Het zonnetje schijnt ook weer lekker deze week. Dus het kan haast niet ander dan dat we een mooie week tegemoet gaan. Je leest het allemaal in dit weekoverzicht..

Maandag

Vandaag gaat de wekker weer, want Marley moet naar school en Jenna heeft thuis wat opdrachten voor school. Het is zo gek om geen medicijnen voor Marley in de ochtend te maken. Het zit zo in mijn systeem. Dat wordt echt nog even wennen om dat eruit te krijgen. Maar hé, als dat alles is 😉

zo kan je ook schoolwerk maken

Jenna en ik zijn lekker bezig en lekker productief. Zij heeft op één opdracht na al haar schoolwerk af voor vandaag en woensdag. Dus woensdag kan ze lekker rustig aan doen. En ook ik ga lekker vandaag. Ik kan aan het einde van de dag alles van mijn lijstje strepen. Heerlijk gevoel! Ik krijg steeds meer mijn mojo terug en dat voelt zo goed! Ook Marley heet op school lekker gewerkt en alles is goed gegaan zonder de medicijnen.

Dinsdag

Vandaag een dagje thuis met Marley en Jenna gaat weer naar school. Met Marley thuis is werken wat lastiger omdat ze gewoon een lekkere kletskous is en steeds wel een smoesje heeft om iets anders dan schoolwerk te doen. Maar met veel geduld en momenten van minder geduld lukt het haar om ook voor twee uur klaar te zijn. En zo kan ik nog wat uurtjes werken zonder afgeleid te worden.

1111
De afgelopen dagen zie ik steeds 1111. Ik geloof sterk dat dit een teken is dat ik op de juiste weg ben. Ik heb namelijk de afgelopen dagen veel nagedacht over welke kant ik op wil met mijn blog en wat ik nog meer zou willen doen. En 1111 is het teken dat ik door moet pakken. Geloof jij hier in?

Alex heeft vandaag een late dienst dus ik heb de avond voor mezelf. Ik besluit eindelijk mijn haar te verven, want dat is echt heel hard nodig. Ben nog nooit zo grijs geweest haha. En terwijl mijn verf intrekt werk ik nog wat. Wel op tijd naar bed, want morgen is het laatste thuisschooldagje van de week en dan lekker een paar dagen vrij. Heerlijk!

Woensdag

Vandaag zijn de meiden allebei de hele dag thuis en zouden eigenlijk thuis schoolwerk moeten doen. Maar ze mogen deze ochtend spijbelen en morgen of vrijdag het werk maken. Ik heb namelijk iets voor werk liggen, wat ik echt niet kan uitstellen en dan moet ik ook boodschappen doen want we krijgen vandaag een paar dagen logees. Mijn vriendin komt een paar daagjes met haar zoontje bij ons logeren. Supergezellig! En de meiden zijn er deze ochtend zo vol van dat er toch niks van werken komt.

boom gesnoeid en weer nieuwe twijgen
Ik was nogal rigoureus aan het snoeien geslagen en Alex dacht dat deze plant/boom het niet zou overleven. Ik zei hem dat hij vertrouwen moest hebben. En kijk! Nieuwe twijgjes en blaadjes zijn onderweg 🌿

In de middag gaan we even naar ons nichtje om haar te feliciteren. Tien jaar is ze alweer geworden en we eten op 1,5 meter een stukje taart. Toch gezellig om even bij haar te kunnen buurten en toch een soort van verjaardag te vieren. De rest van de middag staat vooral in het teken van de meiden en hun neefje haha. Als de kinderen dan ’s avonds op bed liggen, kunnen mijn vriendin en ik lekker kletsen. Alex heeft geluk dat ie deze week avonddiensten heeft dus dan hoeft ie al dat vrouwenpraat niet aan te horen 😉

Donderdag

Vandaag is het stralend weer dus gaan we in de ochtend met de kinderen een wandeling maken door het parkje bij ons achter. Ik neem ook mijn fotocamera mee en schiet een paar leuke plaatjes van de kinderen en van mijn vriendin. Zo leuk om weer een beetje te fotograferen. Ik doe er echt te weinig mee. Ik heb ook zoveel leuke dingen die ik leuk vind. Het wordt geloof ik tijd om wat keuzes te gaan maken en wat dingen te laten vallen. Liever een paar dingen goed doen, dan heel veel dingen half-half.

vrolijkheid en gezelligheid en gezellig aan de wandel
Heerlijke wandeling gemaakt met de kinderen

In de middag is het zo warm dat de kinderen lekker in het badje gaan en mijn vriendin en ik lekker in de tuin relaxen. Gewoon gezellig kletsen over de dingen des levens. Heerlijk dit soort dagen! Wel jammer dat Alex de hele week late diensten heeft. Maar ik geloof dat ie toch liever op zijn werk zit dan dat ie tussen al dat vrouwenpraat zit haha.

Vrijdag

Ik had met de meiden afgesproken dat ze vandaag hun schoolwerk zouden afmaken, maar Tessa blijft gezellig nog een dagje dus dat doen ze zaterdag of zondag dan maar. Het weer valt vandaag een beetje tegen. Het is bewolkt en het waait behoorlijk. In de ochtend regent het zelfs. Zo jammer! Maar ook binnen vermaken we ons prima.

Jenna is helemaal blij met haar bellenblaasmachine
Jenna is helemaal blij met haar bellenblaasmachine en maakt met mijn telefoon tientallen foto’s haha

In de middag klaart het op en lopen we even naar het winkelcentrum. Jenna is namelijk helemaal weg van de bellenblaasmachine van haar kleine neefje (zoon van Tessa) en krijgt er één van Tessa. Terwijl zij naar de Action gaan, ga ik met Marley naar de supermarkt voor wat boodschapjes. Op de terugweg halen we een lekker softijsje en gaan we weer naar huis.

Zaterdag

Deze ochtend genieten we nog even van onze logees, voordat ze naar huis gaan. We gaan ze missen, maar ze komen snel weer. De rest van de dag ruimen Alex en ik op en maken schoon zodat we morgen lekker een pyjamadagje kunnen hebben met de meiden. Ik draai wat wasjes en ruim het meteen op (ja, ik kan het wel).

nieuw blad orchidee
Ik had deze orchidee al bijna opgegeven. De bladeren droogden uit en werd al bruin. En toen zag ik dit hele kleine blaadje dat in aantocht is. Dus gauw een waterbadje gegeven en geduldig wachten wat deze orchidee gaat doen…

De rest van de middag chill ik lekker op de bank met een boek. Alex is het weekend lekker vrij en gaat met Jenna een stukje fietsen terwijl Marley naar een kinderfeestje is. Even tijd voor mezelf. Heerlijk! Want hoe leuk de gezelligheid en vrolijkheid ook was, het was ook druk en dan heb ik behoefte aan ik-tijd. Even tijd voor mezelf om op te laden.

Zondag

Vandaag slapen we allemaal lekker uit en starten rustig op. Aan het eind van de ochtend maken de meiden hun schoolwerk af. Marley moet morgen weer naar school en het werk meenemen naar school. En Jenna heeft een thuiswerkdag en daarvoor nieuw werk gekregen. Zo gek dat de nog maar twee weken gedeeltelijk thuisonderwijs hebben. En hoe fijn ik het ook vind dat ik dan overdag weer volledig op mijn werk kan focussen, ik ga ze ook echt enorm missen. Nog maar even niet aan denken!

schoolwerk maken
De meiden moesten nog wat schoolwerk afmaken en hebben dit zondagochtend gedaan

De rest van de dag doen we lekker rustig aan. We doen spelletjes, kijken tv en rommelen een beetje in huis. Het weer werkt namelijk niet echt mee en daarom blijven we maar binnen. Ik pak ook de cadeaus voor Alex in, want morgen is hij jarig en wordt ook hij 40.

Deze week gaan we voor gezelligheid en vrolijkheid

We gingen afgelopen week voor gezelligheid en vrolijkheid en dat is gelukt! Heerlijk zo’n weekje vol positiviteit. Dit konden we echt wel goed gebruiken na al het verdriet van vorige week. Naast de gezelligheid ben ik ook ongelooflijk blij en dankbaar dat het deze week zo goed is gegaan met Marley. Een week geen medicijnen en het gaat supergoed met haar. Geen aanvallen en het schoolwerk gaat ook stukken beter. Op naar weer zo’n goede week!

Ik wens jou ook een positieve week vol gezelligheid en vrolijkheid!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!