Dit jaar geen kerststukje maar een kerst wandhanger

Als je mij op Instagram volgt of als je mijn weekoverzicht van de week hebt gelezen heb je kunnen zien dat ik druk bezig was met het maken van kerstkaarten. Maar ik heb nog meer gedaan. Ik kreeg namelijk van Viking Direct een hele leuke box opgestuurd met verschillende materialen voor leuke DIY projecten. En om jullie te inspireren om ook lekker creatief aan de slag te gaan laat ik je stap-voor-stap zien hoe ik een leuke kerst wandhanger maakte. Leuk om in de aanloop naar Kerst mee aan de slag te gaan. Je hebt weinig materialen nodig en het is heel makkelijk om te maken.

De inhoud van de bloggersbox

Voordat ik je laat zien hoe ik dit leuke DIY projectje heb gemaakt, vertel ik je wat er allemaal in deze box zat. Want echt er zaten echt wel wat pareltjes in. Waar ik echt heel blij mee was is de kalligrafiepen. Geen gewone pen. Nee, een echte ouderwetse veer met een potje inkt. Zo leuk! Hier ga ik zeker nog heel veel projectjes mee maken die ik uiteraard ook met je zal delen. En wat ik ook heel bijzonder vind is de zegelstempel. Nog geen idee waarvoor en hoe ik die ga gebruiken, maar ik vind het wel iets leuks. Iets wat je zelf niet zo snel zou kopen. Verder zat er een glazen potje, waxinelichtjes, papier, kleine kaartjes en enveloppen, lijm, glitters en nog veel meer in. Een goed gevulde box dus!

inhoud van de viking bloggerbox
Deze kalligrafiepen is toch helemaal geweldig!

Wat heb je nodig voor de kerst wandhanger

 • Touw
 • Twee doorzichtige kerstballen
 • Kleine kersthangertjes (bijv een ster, sneeuwvlok of engeltje)
 • Een mooie tak van zo’n 20 á 25 cm
 • Twee houten schijfjes (het gaatje kan je er zelf in boren)
 • Een takje uit je kerstboom (eucalyptus of een ander takje kan ook)
 • Stukje ijzerdraad
 • Glitters
 • Schaar
 • Lijmpistool
wat heb je nodig voor de kerstwandhanger
Dit heb je nodig voor de kerst wandhanger

Hoe maak je de kerstballen

 • Maak een draadje ijzerdraad vast aan het hangertje
 • Het uiteinde van het ijzerdraadje maak je vast aan het gaatje van één halve kerstbal
 • In de andere halve kerstbal strooi je wat glitters
 • Klik de kerstbal dicht
 • Rijg door beide gaatjes (aan de bovenkant van de kerstbal) een stuk touw en knoop dit goed vast
 • Maak als finishing touch een strikje bovenop de kerstbal
de kerstballen voor de kerst wandhanger
Zo wordt de kerstbal

Hoe maak je de houten schijfjes met kersttakje

 • Als er nog geen gaatje in het schijfje zit, boor je hier een gaatje aan de bovenkant in
 • Knip een klein kersttakje op maat
 • Plak het takje met een lijmpistool vast aan het houten schijfje
 • Rijg een stuk touw door het gaatje van het houten schijfje en knoop dit goed vast
 • Ook hier maak je weer een strikje in
houten schijfje voor de kerst wandhanger
Het houten schijfje zonder takje

De kersthanger maken

 • Je hangt nu de vier touwtjes met kerstballen en houten schijfjes aan de tak
 • Speel een beetje met de lengtes van de touwtjes
 • Als de touwtjes de lengte hebben die jij leuk vind en knoop het dan vast
 • Knip het overtollige draad af
 • Nu pak je een stuk touw en dit knoop je aan beide uiteinden van de tak vast.
 • En voila! Je kerst wandhanger is af!
kerst wandhanger van dichtbij
Dit is het eindresultaat

Dit jaar geen kerststukje maar een kerst wandhanger

Ik ben erg blij met het eindresultaat. Het is weer eens wat anders en het is in nog geen uurtje gemaakt. Je hebt ook nog eens weinig materialen nodig. Ik was en ben erg blij met de bloggersbox die ik van Viking opgestuurd kreeg. Het dwong me om creatief te denken en iets nieuws te verzinnen. Wil je nou weten wat de andere bloggers hebben gemaakt. Kijk dan even op de website van Viking Direct of zoek op social media via de hashtag #VikingXmasDIY. Je kent Viking Direct waarschijnlijk van de kantoorartikelen. Maar ze hebben dus ook artikelen en materialen voor leuke DIY projecten.

Wat vind jij van deze kerst wandhanger?

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.