fbpx

Dolfje Weerwolfje is een geweldige familiemusical

Dolfje Weerwolfje is een geweldige familiemusical

Met kinderen in huis ken je vast de schrijver Paul van Loon wel. En dan weet je ook dat hij het boek Dolfje Weerwolfje heeft geschreven (maar ook Foeksia de miniheks). Het boek van Dolfje Weerwolfje is een aantal jaar geleden verfilmd. Het boek en de film kenden wij al. Maar per toeval kwam ik erachter dat er ook een familiemusical ‘Dolfje Weerwolfje’ is. En omdat Marley gek is op de film en het boek, heb ik kaarten gereserveerd. En toen was het zover. Wij gingen naar het theater. En het was geweldig! Dolfje Weerwolfje is een geweldige familiemusical. Een echte aanrader!

Dolfje Weerwolfje is een geweldige familiemusical
Bron: AT Next

Wie is Dolfje Weerwolfje

Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon…
Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert…
In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij krijgt een witte staart…Dolfje is een weerwolf!

Dolfje zal moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert in een weerwolf.
En dat zet zijn hele leven op zijn kop! Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren?
En wie is toch die vreemde man die om de haverklap overal opduikt?

Een echte familiemusical

Jenna is 3 jaar en ik was bang dat ze misschien iets te jong zou zijn en het iets te spannend zou vinden. Dus ging ik alleen met Marley op pad. Een gezellig moeder-en-dochter-momentje. Toen de musical begon vond ze het wel een beetje spannend. Het was donker met spannende muziek, maar dat waren de eerste paar seconden. Daarna heeft ze echt genoten van de musical. Ze zat er helemaal in. En ik zag haar ook een paar keer lachen. Ik heb genoten van dat heerlijke koppie wat zo genoot.

We zijn het gewend om een pauze te hebben als we naar het theater gaan. Er was nu geen pauze. Maar dat was geen enkel probleem want Marley zat zo in de musical dat ze verbaasd was dat het op een gegeven moment afgelopen was. Ahhh nu al! Het is zo leuk!

DOLFJE WEERWOLFJE IS EEN GEWELDIGE FAMILIEMUSICAL
Lachen als een boerin met kiespijn

Ook mama vond het leuk

En ook mama vond het leuk. Ik heb weleens bij voorstellingen gezeten die echt alleen op kinderen gericht waren. Dan zit je er al ouders echt voor spek en bonen bij. Maar in deze musical zit ook genoeg humor voor de ouders. En ja, ook ik heb van begin tot einde geboeid zitten kijken. Het verhaal van Dolfje blijft leuk, hoe vaak je het boek ook gelezen hebt of de film gezien hebt. Wat ik ook erg leuk vond is de interactie met het publiek. Dolfje kan namelijk nog niet janken als een wolf en dus wordt het publiek gevraagd om te helpen. Blijft leuk als je dan om je heen kijkt en al die vaders, moeders, opa’s en oma’s ziet janken als een wolf. En natuurlijk deed ik vrolijk mee (au au auhoeeeee). Maar ook met het liedje wat erbij hoort. Zo’n liedje wat dagenlang in je hoofd blijft zitten. Maar omdat het zo’n leuk liedje is, is dat helemaal niet erg. Totdat je jezelf in de supermarkt erop betrapt dat je hét liedje weer zingt, oeps!

Dolfje Weerwolfje is een geweldige famailiemusical
Bron: AT Next

Het Dolfje Weerwolfje virus

Toen we thuis waren heeft Marley het hele verhaal aan haar zusje en vader verteld. Op youtube moest ik de liedjes opzoeken en werd er weer vrolijk meegezongen. Met het resultaat dat Jenna de liedjes nu ook kent. En ook papa hoor ik af en toe een bekend melodietje neuriën. Afgelopen weekend werd zelfs een deel van de musical nagespeeld door de meiden. Zij waren al fan van Dolfje Weerwolfje, maar zijn nu inmiddels superfans. En heel het gezin lijkt besmet met het Dolfje Weerwolfje virus. Gelukkig is het geen vervelend virus en zingen we regelmatig met zijn allen uit volle borst ‘auhoehoehoe, auhoehoehoehoehoe’.

Dolfje Weerwolfje is een geweldige familiemusical
Bron: AT Next

Dolfje Weerwolfje is een geweldige familiemusical

Dolfje Weerwolfje is echt een geweldige familiemusical die je gewoon gezien moet hebben. En je zou haast denken dat ik betaald word om dit artikel te schrijven, maar dat is totaal niet het geval. Dit komt echt vanuit mezelf. Marley vond het geweldig en ik ook. En omdat ik weet dat er mama’s, oma’s en tantes zijn die dit zullen lezen, deel ik mijn enthousiasme met jullie.

De musical is nog een paar maanden op meerdere plaatsen in Nederland te zien. En er zijn gelukkig ook nog kaarten te krijgen. Als je wilt weten waar je de musical kan gaan zien, kan je de speellijst raadplegen. Echt geloof me, je kind zal je dankbaar zijn! En ook jij zal het naar je zin hebben 🙂

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!