fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Moeite met stoppen met roken? Een e-sigaret kan uitkomst bieden

e-sigaret kan uitkomst bieden

Stoppen met roken. De één doet het cold turkey en de ander heeft het er echt moeilijk mee. Mensen die al langer mijn blog bezoeken weten dat ik zo iemand ben die het heel moeilijk vindt. Meerder pogingen zijn voorbij gekomen. Zo heb ik het met pillen van de huisarts geprobeerd, ik heb meegedaan met stoptober, ik probeerde het met behulp van een coach en de laatste keer deed ik het op mijn eigen manier door met meditatie en mindset aan de slag te gaan en als steuntje in de rug nicotinepleisters te plakken. Maar wat als je nou toch iets extra’s nodig hebt? Iets wat je helpt om af te bouwen en van die nicotineverslaving af te komen? Een e-sigaret kan uitkomst bieden.

Wat is een e-sigaret

Een e-sigaret is een elektronische sigaret. E-sigaret bevat geen tabak en brandt niet. Je gebruikt liquid (vloeistof) voor het dampen. De e-sigaret wordt ook wel E-smoker of Vaper genoemd. Veel mensen die willen stoppen met roken en dit moeilijk vinden schaffen een e-sigaret aan. Of mensen die niet willen stoppen met roken maar wel op zoek zijn naar een alternatief dat minder ongezond is. Je krijgt namelijk veel minder schadelijke stoffen binnen. Nicotine krijg je dan nog binnen, maar geen teer en andere stoffen die slecht voor je zijn. Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat het roken van e-sigaretten gezond is. Maar wel minder slecht dan echte sigaretten en tabak.

Stoppen met roken met een e-sigaret

Het mooie van een e-sigaret is dat je geleidelijk af kunt bouwen. De liquids of vloeistoffen zijn namelijk met nicotine te krijgen en zonder nicotine. En de liquids met nicotine hebben verschillende hoeveelheden nicotine. Zo kan je geleidelijk afbouwen en steeds minder nicotine gebruiken totdat je zover bent om volledig zonder nicotine te gaan ‘dampen’. Je bent je nicotineverslaving de baas geweest en misschien lukt het zelfs om helemaal te stoppen met roken.

Een e-sigaret kan uitkomst bieden verschillende soorten e-sigaretten

Waar let je op bij het kopen van een e-sigaret

Wil je een e-sigaret kopen, maar weet je niet waar je op moet letten? Dit begrijp ik helemaal, want de keuze is enorm. Daarom heb je veel starterspakketten die relatief goedkoop zijn. Zo kun je eerst bekijken of het roken van een e-sigaret wel bij je past. Rook je inmiddels al langer de e-sigaret? Bijvoorbeeld omdat je toch niet helemaal zonder de gewoonte kan, maar wel op het laagste nicotinegehalte zit of al helemaal van je nicotineverslaving af bent. Dan kan het zijn dat je toch voor een uitgebreider model gaat. In de uitgebreidere modellen kun je van alles instellen. Bijvoorbeeld de hoeveelheid damp die vrijkomt.

Verschillende smaakjes

De liquids komen in verschillende smaakjes. Je kunt gewoon voor de ouderwetse sigarettensmaak gaan. Maar er zijn ook heel veel andere smaakjes; van fruitsmaken tot koffiesmaak en van appelsmaak tot chocoladesmaak. Je kunt het zo gek niet bedenken. Je zal in ieder geval niet meer stinken naar vieze sigarettenrook! Een goede vriend van ons heeft steeds andere smaken. Zo heb ik al eens kaneel geroken en popcorn. Een stuk beter dan sigarettenrook!

Een e-sigaret kan uitkomst bieden

Wil je stoppen met roken of in ieder geval minderen, maar vind je het moeilijk? Een e-sigaret kan uitkomst bieden. Het kan je helpen af te bouwen en uiteindelijk zelfs te stoppen met roken. Je zult in ieder geval minder last hebben van de twee weken dip bij het stoppen met roken. Ander voordeel is dat je veel minder zult stinken door alle lekkere smaakjes en geurtjes. Je kan het natuurlijk gewoon proberen. Als al het andere niet gelukt is en je nog steeds rookt dan is het het proberen waard. Toch?

Hoe ben jij gestopt met roken?

Deel op:

4 gedachten over “Moeite met stoppen met roken? Een e-sigaret kan uitkomst bieden”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!