fbpx

Een bijzondere fotoshoot voor het hele gezin

fotoshoot voor het hele gezin

Als je mij ook op Instagram volgt heb je vast al hele mooie foto’s voorbij zien komen. Wij hadden namelijk een fotoshoot. Maar niet zo’n standaard fotoshoot. Niet geposeerd, maar lekker spontane foto’s zoals het leven echt is, zoals wij echt zijn met alle bezigheden op dat moment. Meestal ben ik degene die foto’s maakt en daarom is zo’n fotoshoot voor het hele gezin extra leuk. We staan nu met zijn vieren op de foto’s. En het zijn prachtige foto’s geworden. Vandaag vertel ik je er alles over!

even een boekje lezen
©FotoMaNo

Kennismakingsgesprek

Voordat Irene van FotoMaNo de foto’s kwam maken hadden we een gesprekje. Even kennismaken en bespreken wat er mogelijk is. Bij iedere fotograaf is het belangrijk dat je je op je gemak voelt. Nou dat was bij ons zeker het geval, want we bleven maar kletsen. Dat zat dus wel goed!

fotoshoot voor het hele gezin samen lezen
©FotoMaNo

Een fotograaf die niet zegt hoe je moet staan

Op vrijdag was het zover en zou ze bij ons thuis de foto’s maken. Ik had de meiden natuurlijk al ingelicht en verteld dat we gewoon zouden doen als altijd en dat Irene dan foto’s zou maken. Dat vonden ze eerst wel een beetje gek, want ze zijn weleens vaker bij een fotograaf geweest en die zegt altijd hoe je moet staan en welke kant je op moet kijken.

Wie speelt er vals?
©FotoMaNo

Gewoon onszelf zijn

Het was prachtig weer dus we zaten lekker in de tuin een boekje te lezen. Toen Irene aankwam kon ze eigenlijk gelijk beginnen met fotograferen. In het begin is het wel een beetje apart hoor. Maar al snel heb je eigenlijk niet meer door dat ze er is en gaat het vanzelf.

fotoshoot voor het hele gezin even aan papa zijn baard zitten
©FotoMaNo

De kleine dingen die normaal niet opvallen

Toen de meiden geen zin meer hadden om te lezen deden we met zijn vieren een spelletje. En wat ik zou mooi vind aan de foto’s die ze hier maakte is de puurheid. Je ziet de spanning op de gezichtjes, vader en dochter die een tactiek bespreken en moeder en dochter die zitten te smoezen. Precies zoals we dus altijd doen als we een spelletje spelen. En je ziet van die ‘kleine’ dingen die normaal niet opvallen zoals Marley die aan Alex zijn baard kriebelt of haar hand die in zijn nek ligt. Mooie momenten die je anders nooit vast zou leggen. Ook omdat ze voor ons zo normaal zijn. Maar straks als ze groot is legt ze die hand bij haar geliefde in zijn nek. En daarom zijn deze foto’s zo dierbaar en mooi.

©FotoMaNo

Een mooie fotoherinnering voor later

Irene van FotoMaNo maakt prachtige foto’s. En juist omdat ze niet van die standaardfoto’s maakt zijn de foto’s extra mooi. De ongedwongen sfeer, gewoon jezelf zijn en niet nadenken over hoe je erbij staat of zit. Zo kun je bij haar ook een prachtige zwangerschapsshoot boeken. En ook de zwangerschapsshoot is niet in een studio of buiten in een bloemenveld. Maar lekker thuis of buiten en spontaan. Geen gemaakte poses, maar puur zoals je bent. En dit doet zij ook bij de newborn-/babyshoot. Maar stel dat je een ziekenhuisopname hebt of misschien komt één van je kinderen in het ziekenhuis te liggen. De foto’s die ze dan maakt kunnen enorm helpen met de verwerking.

©FotoMaNo

Het jaar rond

Wat ik ook onwijs gaaf vind is dat ze jouw kind een jaar komt volgen. Iedere maand komt ze dan langs om jouw kind vast te leggen in ook weer die ongedwongen sfeer. Ze legt de niet alleen de groei van jouw kindje vast, maar ook interactie en de dagelijkse dingen. Dingen die je eigenlijk nooit vastlegt. Geweldig om dit het eerste jaar te doen, omdat je kindje in het eerste levensjaar een enorme groei en ontwikkeling doormaakt. Maar natuurlijk ook leuk op latere leeftijd.

©FotoMaNo

Op naar de volgende fotoshoot!

Ik heb al een paar foto’s die ik uit wil laten vergroten en een speciaal plekje in huis krijgen. Over een tijdje boek ik weer een fotoshoot voor het hele gezin, want ik wil nog meer van zulke mooie foto’s. En aangezien mijn moeder binnenkort weer in Nederland is en ze al veel moet missen van ons is dat de perfecte reden om mooie foto’s van ons gezin met mijn moeder te laten maken…

fotoshoot voor het hele gezin  samen een spelletje doen
©FotoMaNo

Een bijzondere fotoshoot voor het hele gezin + kortingscode

Wil jij kennismaken met Irene van FotoMaNo en haar werk inzien? Komende zaterdag (18 mei) is zij aanwezig op de Urban Hippie Markt in Zoetermeer. Meer weten over de Urban Hippie Markt? Ik schreef er vorig jaar een artikel over. En wil je zelf ook zo’n bijzondere fotoshoot voor het hele gezin, of misschien ben je zwanger en wil je dit op een mooie manier vastleggen? Iedereen die voor 1 juni een fotoshoot boekt bij Foto MaNo ontvangt een korting van 10%. Gebruik hiervoor de code TanteTruus10.

Heb jij weleens een fotoshoot thuis gehad?

Foto’s: ©FotoMaNo

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!