fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Een brief aan mijn oudste dochter

Een brief aan mijn oudste dochter

Lieve meid, wat gaat de tijd toch snel. Het is gewoon niet te geloven dat je vandaag alweer 5 jaar oud bent. We hebben zoveel meegemaakt de afgelopen vijf jaar. Van de eerste stapjes naar fietsen zonder zijwieltjes, van je eerste verjaardag tot je eerste schooldag op de basisschool. Wat heel bijzonder was, was dat je een zusje kreeg. Je was meteen verliefd op je kleine zusje en wat was je trots. Nu is het soms vechten met je zusje, maar dat hoort er (geloof ik) bij.

Je bent zo wijs

Je bent zo wijs en we hebben zulke leuke gesprekjes nu. En je bent zo lief. Oké, meestal dan. Soms wil ik je achter het behang plakken en zit je meer op de gang dan in de woonkamer. Maar hé, ook dat hoort erbij. Je stelt de laatste tijd veel vragen, waarop ik het antwoord wel weet maar wat soms lastig uit te leggen is. Dit komt omdat je zo nieuwsgierig bent (van wie zou je dat hebben?!) en je wilt van alles leren.

Je bent zo puur

Wat ik vooral zo mooi vind, is dat je van iedereen alleen nog het goede ziet. Je bent zo puur en onschuldig. Bleef je zo maar. Maar ik weet dat je, hoe ouder je wordt, steeds meer zal meemaken. Mensen zullen tegen je liegen, je kwetsen, je pijn doen. Dat hoort erbij. Het liefst zou ik je daarvoor willen behoeden en je hier tegen willen beschermen. Maar dat zal lastig worden. Het hoort bij het leven.

Vergeet nooit dat dat pure lieve meisje in jou zit. Het meisje dat het goede in mensen ziet. Want het is zo makkelijk om hard te worden door de dingen die je meemaakt. Maar er zijn zoveel goede en lieve mensen. Mensen die wel echt om je geven. Die je zullen steunen door dik en dun. Die altijd eerlijk tegen je zullen zijn. Die eerlijkheid doet soms pijn, maar mensen die niet oprecht tegen je zijn zullen je alleen maar veel meer pijn doen. Uiteraard zal ik er altijd voor je zijn om je te troosten en te helpen, maar voorkomen ligt buiten mijn krachten. Al geloof je nog steeds dat mijn kusjes toverkussen zijn. Er komt een dag dat mijn kusjes niet meteen zullen werken.

Blijf nieuwsgierig

Mijn lieve prinses, ik ben zo trots op jou en wat ben ik blij dat ik jouw mama mag zijn. Blijf maar zo lang mogelijk zo puur, eerlijk en oprecht. En blijf al die vragen stellen en wees nieuwsgierig. Blijf ook gewoon ruzie maken met ons en met je zusje, want dan zal je hier later alleen maar goed mee om weten te gaan. Blijf opkomen voor je eigen mening en laat je stem horen. Wees jezelf en blijf jezelf….

Geniet van alle aandacht

Gelukkig hoef je nu alleen maar te genieten van de aandacht die je vandaag krijgt. Geniet er met volle teugen van! Laat je verwennen met alle cadeautjes die je vandaag zal krijgen. Vandaag is het feest dus snoep totdat je misselijk bent en ga pas naar bed als je écht moe bent. Want dan heb je een goed feestje gehad. En laat mij maar sentimenteel zijn en terugdenken naar de dag dat jij van mij een mama en watje maakte.

Gefeliciteerd lieve meid!

I love you, je t’aime, mo content twa, ik hou van jou ♥

Uitgelichte foto: Pixabay

Deel op:

2 gedachten over “Een brief aan mijn oudste dochter”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!