Een drukke maar afwisselende week | Een kijkje in mijn leven

een drukke maar afwisselende week

Komende week staan er verschillende dingen op de planning. Zo ga ik helpen op school met de fietslessen, ga ik met Sjors naar de dierenarts, komen nieuwe stenen voor mijn feel good shop binnen, moeten er nog een paar muurtjes geverfd worden en wordt er natuurlijk gewerkt. Het wordt een drukke maar afwisselende week en ik hoef me dus niet te vervelen!

Maandag

Vandaag zou ik eigenlijk gaan sporten, maar Sjors kan nog niet goed alleen zijn en omdat ik dinsdag ook ruim een uur weg ben besluit ik thuis te blijven. Maar ik ga wel met Sjors wandelen in het park. Vandaag is het een druk werkdagje, want ik heb zaterdag nieuwe stenen binnengekregen en die moeten schoongemaakt worden. Als ze droog zijn moeten er foto’s gemaakt worden, teksten geschreven worden voor de website en kunnen ze online. Hier ben ik de hele dag mee bezig. Het is wel onwijs leuk deze afwisseling.

Tegen drieen ga ik richting school voor de schoolbieb. En ook dan is Sjors twintig minuten aan het blaffen en piepen. Binnenkort moet ik echt aan de slag met het trainen van het alleen blijven, want ik ben u niet veel van huis maar er komt een tijd dat ik toch meer weg ben. En dan moet ie toch echt even alleen blijven.

Dinsdag

Vandaag komt er niet heel veel van werken terecht, want in de ochtend help ik bij Jenna op school. Ze hebben fietslessen en bij Marley heb ik toen ook altijd geholpen. Daar heb ik zelfs in groep 4, 5 en 6 geholpen met de verkeerslessen. En ik weet hoe leuk Jenna het vindt als ik help. Sjors is dan wel een tijdje alleen. Ik heb de buren op de hoogte gebracht en ben binnen een minuut thuis dus dat scheelt. Ik heb ook de dictafoon van Jenna haar iPad aangezet en meneer heeft dus gewoon 70 minuten lopen blaffen, huilen en piepen. Soms was ie heel even stil, maar dat was maximaal een minuut en dan begon ie weer. Zo zielig!

Met Sjors bij de dierenarts
Hij vertouwde het niet helemaal dus wilde ook geen koekjes van de dierenarts, maar na een paar minuutjes at ie alle koekjes van de grond 😂

Na de lunch heeft Sjors een afspraak bij de dierenarts. Hij wordt namelijk chemisch gecastreerd omdat hij gek wordt als hij buiten loopt. Die teefjes zijn allemaal niet goed voor hem en ik vermoed dat er een loopse teef bij zit, want buiten is ie helemaal door het dolle. Hij klimt zelfs bovenop ander reutjes haha. Dus hopelijk geeft dit hem meer rust en eet ie dan ook beter. De dierenarts kijkt hem helemaal na en hij ziet er goed uit. Hij heeft alleen een rotte kies en een losse tand dus die moeten er binnenkort uit. Nu eerst de chip in zijn nek laten brengen en het is zo gepiept. Hij geeft geen kik en voor we het weten staan we alweer buiten. De rest van de middag ligt ie veel te slapen, maar in de avond is ie weer helemaal zijn vrolijke zelf.

Woensdag

Vandaag komt de schoolfotograaf dus de meiden, vooral Jenna, is al vroeg bezig met optutten. En ik moet haar haar föhnen zodat ze mooie krullen heeft. Wat is het toch een heerlijk wijffie! Als de meiden de deur uit zijn ga ik aan het werk. Eigenlijk is het studiedag, maar ik moet een paar blogs schrijven. Dan is het naar de Action voor opbergbakjes voor de nieuwe stenen. En dan kan ik nog 1,5 uur aan de studie totdat de meiden thuis komen.

muurtje wit geverfd
Van groene muur naar witte muur

Marley gaat met een vriendinnetje mee en Jenna wil gewoon even niks. Ja, ze wil op haar iPad. Nou ik vind het prima. Kan ik ook nog even studeren. Maar we wandelen ook nog een stuk met Sjors en gaan dan een ijsje halen. Als ik Marley gehaald heb is het tijd voor haar hip hop les. Dit keer neem ik geen podcast op als ik in de auto zit te wachten, want Jenna en Sjors zijn mee. Dus kletsen we wat en laten tussendoor Sjors nog even uit.

Donderdag

Vandaag ga ik eerst sporten. Ik ben nog helemaal niet geweest deze week. Ik had wat andere afspraken buiten de deur en zou Sjors dan teveel en te vaak alleen laten. Hij vindt dat namelijk niet zo leuk. En ook vandaag is ie aan het blaffen en piepen. De bench die we hebben neergezet helpt dus ook niet echt. Ik kreeg de tip om een knuffel neer te leggen of iets wat naar mij ruikt. Binnenkort maar proberen.

nog een muur wit
Het rechtermuurtje was taupe en dit was het eerste laagje wit. De linkermuur wordt zwart…spannend!

zit ik in een lekker werkflow. Ik vink achter elkaar alles af wat er op mijn lijstje staat en kan zelfs werk voor morgen oppakken. Dat is fijn, want dan kan ik morgenochtend beginnen met schilderen van de muren. Twee muurtjes zijn voorzien van kleur en die moeten weer wit worden. Dus eerst een laag verdunnen met water en dan kan zaterdag de tweede laag erop. Dat kan Alex doen terwijl ik de muur achter de tv een andere kleur geef. Dan is het klaar en kan de stukadoor volgende week de open haard stucen en spachtelputzen. En kan ik op zoek naar een nieuwe eettafel en tzt een nieuwe tv meubel. En dan hebben we heel even rust en gaan we door met de slaapkamer.

Ik mag vandaag ook weer bestellingen inpakken en op de bus doen. Zo leuk! Als ik de pakketjes weg ga brengen doe ik gelijk boodschappen. Hoef ik dat morgen ook niet te doen. Scheelt weer tijd. En omdat ik al de hele dag in mijn sportkleren zit, ga ik na het boodschappen doen eindelijk maar eens douchen.

Vrijdag

Kon me er niet toe zetten om iets te doen. Geen idee waarom. Dus de ochtend lekker tijd voor mezelf genomen en naar twee bouwmarkten geweest. Ik heb eindelijk een kleur gekozen voor de muur achter de tv. Het is donkergrijs geworden. Daarna een muur die taupe was, wit geschilderd en de woonkamer en keuken schoongemaakt.

Sjors met een staartje
Sjors met een staartje 😍

De kast die te koop stond is via Marktplaats verkocht en als ik samen met Marley Jenna naar paaldansen brengt regelt Alex de verkoop. Terwijl Marley en ik in de auto op Jenna wachten smikkelen we een bakje gebakken inktvisringen op. Bij thuiskomst maak ik eten en na het eten plak ik alvast een muur af zodat ik zaterdagochtend direct aan de slag kan.

Zaterdag

Vandaag een ochtendje schilderen met Alex. We pakken ieder een muur en schieten zo lekker op. Raar om weer allemaal witte muren te hebben. Oke, bijna allemaal. De muur achter de tv is nog taupe en dieverf ik zondag grijs. Terwijl wij bezig zijn kijken de meiden de intocht op tv onder het genot van wat lekkers.

schoencadeau
De meiden kregen dit in hun schoen. Ze snapten er niks van…

Na het Sinterklaasjournaal ga ik naar school om samen met twee andere moeders de school te versieren. Alex gaat dan de keuken schilderen zodat dat ook klaar is. In de woonkamer moet nu alleen zondag nog een muur voor de tweede keer wit (hij was groen namelijk) en de muur achter de tv grijs. Dan verf ik binnenkort de tussendoor nog zwart en dan is het schilderwerk voor de komende jaren weer klaar. Nu alleen nog een nieuwe eettafel, tv meubel en vloerkleed kopen en houten jaloezieën voor de ramen. Oh ja, en nog wat voor aan de muur en nieuwe lampen. Maar dat komt wel. Het schilderwerk had even prio omdat we dat niet met een pup in huis wilden doen. Een pup? Ja, een pup. Maandag gaan we namelijk nog een hondje ophalen….

Zondag

Vandaag moeten we op tijd ons bed uit, want we gaan de Formule 1 bij vrienden van ons kijken. Kunnen de meiden lekker spelen met hun kinderen. Gelukkig mag Sjors mee dus die ligt de hele tijd bij mij op schoot te slapen. Heb je geen kind aan. Hij kan nu nog even genieten van de rust, want vanaf morgen is het gedaan met de rust.

zwarte muur - een drukke maar afwisselende week
En toen was de muur zwart en ik ben er zo blij mee!

Als we naar huis gaan droppen we de meiden bij opa en oma, want ze slapen daar een nachtje. Ze hebben maandag een studiedag en zijn dus vrij. Het plan was om naar de Efteling te gaan, maar nu dat niet kan door de coronamaatregelen gaan we onze nieuwe pup ophalen. Zo leuk! De meiden weten van niks en ik ben zo benieuwd hoe ze gaan reageren. Maar eerst moet er nog een muur zwart geverfd worden. Dan zijn we helemaal klaar met verven en kunnen we er weer even tegenaan!

Een drukke maar afwisselende week

En heb ik iets teveel gezegd? Het was echt een drukke maar afwisselende week. Van werken, naar muren verven en van knutselen met de meiden naar voorbereiden op een nieuwe pup. Komende week zal het wat rustiger worden. Er komt alleen stukadoor om de open haard te stucen en dan kan ik de week erna verder met het veranderen van de woonkamer. Zin in! Maar eerst wennen aan twee honden. We hebben nooit twee honden gehad en een pup is voor mij ook nieuw. Indy was al bijna 2 jaar toen ik een relatie met Alex kreeg. Dus die was al helemaal opgevoed. Ach, het scheelt dat ik thuis werk dus ik heb alle tijd en kan de hondjes alle aandacht geven die ze nodig hebben. Hoe dat gaat lees je volgende week…

Maak er een mooie week van!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!