Een flinke verkoudheid of toch een griepje | Een kijkje in mijn leven

Een griepje

Afgelopen zaterdag voelde ik me in de ochtend niet echt oke. Ik was misselijk en duizelig, maar dat zakte gelukkig weg. Zondag was ik ongelooflijk moe en deed heel mijn lijf pijn. Ook begon ik wat te snotteren. Ik hoopte dat het bij een verkoudheid zou blijven, maar helaas. Het werd toch een griepje en daar heb ik de hele week van mogen genieten….

Maandag

Vandaag begint niet echt lekker, want ik ben snipverkouden. Heel irritant als je neus steeds dicht zit. Voel me niet echt energiek, maar hé we gaan er gewoon voor. Ik heb vandaag een aantal afspraken die niet heel lang duren en tussendoor schrijf ik wat blogs. Gaat helemaal goed komen.

Vandaag kwam ook de monteur voor het onderhoud aan de CV-ketel. Is toch altijd wel weer spannend. Maar gelukkig was alles goed met de ketel en hoefde er dit keer niks vervangen te worden. Scheelt toch weer aan paar tientjes. De schoorsteen is ook gelijk geveegd dus we kunnen we onbezorgd fikkie stoken. Ik ga heel vroeg naar bed, want echt fit voel ik me niet. En met vroeg bedoel ik ook echt vroeg. Voor achten ben ik al vertrokken…

Dinsdag

Als ik wakker word en op mijn horloge kijk, zie ik dat ik gewoon 12 uur heb geslapen. Gelukkig heeft Alex een late dienst en kan ik blijven liggen. Ik voel me echt belabberd. Het is meer dan een flinke verkoudheid. Heel mijn lijf doet pijn en ik ben ondanks dat ik zo lang geslapen heb ontzettend moe. Toch een griepje? Vandaag wordt een dagje bed en rustig aan doen.

Ik zou vandaag lekker stamppot maken, maar heb daar echt de puf niet voor. De meiden mogen kiezen wat ze willen eten het worden poffertjes. Ideaal, want die hoef ik alleen maar op te warmen. En na het eten kunnen we dan weer naar boven. Toch wel lekker dat de meiden al zo groot zijn en gewoon hun ding kunnen doen. Ik hoef alleen te zorgen dat ze hun tanden poetsen en op tijd op bed liggen.

Woensdag

Vandaag voel ik me alweer een stuk beter. Ik ben in staat om weer te douchen en om brood te halen bij de bakker. Vandaag wordt dus een dagje vanaf de bank werken. Kan prima. Marley heeft vandaag een kinderfeestje en Alex heeft een late dienst en kan Jenna in de middag vermaken. Dat is toch wel het voordeel van Alex zijn wisselende diensten, hij is overdag vaak thuis en kan dan de meiden opvangen.

Maar ik wil weer te snel en wordt ’s avonds teruggevloten. Toch nog maar even rustig aan doen.

Donderdag

Vandaag zijn de meiden vrij omdat de leerkrachten terecht staken. En het plan was dat ik leuke dingen buiten de deur met ze zou doen, maar ben gewoon niet fit genoeg. Dus vermaken we ons thuis en in de middag gaan de meiden buiten spelen.

Van werken komt niet veel terecht deze week. Het is even niet anders. Eerst even goed voor mezelf zorgen en dan komt het werken vanzelf weer.

Vrijdag

Vandaag voel ik me nog steeds niet top, maar de boodschappen moeten toch gedaan worden en dus raap ik mezelf bij elkaar en ga rustig aan boodschappen doen. De rest van de dag doe ik niet veel, behalve spelletjes met de meiden en wat tv kijken.

Ik ga al dagen vroeg naar bed en ook vandaag. Slaap is goed als je ziekjes bent dus ik heb nog hoop dat goede nachtrust zorgt dat ik sneller weer de oude ben.

Zaterdag

Op tijd naar bed gaan heeft geholpen, want ik voel me vandaag weer stukken beter. Zo goed zelfs dat ik de kleedkamer met de meiden ga opruimen. Nou ja, zij spelen op de speelzolder en maken vooral rommel. We zoeken kleding uit wat weg kan en wat niet en doen lekker rustig aan.

Uiteindelijk zijn de meiden er klaar mee en gaan lekker buitenspelen terwijl ik verder ga en ook het speelgoed wat ze hebben laten liggen opruim. Heerlijk als de zolder weer helemaal opgeruimd is en ik weer normaal die kamer in kan om kleding te pakken zonder dat ik mijn nek bijna breek. Omdat het een soort mini-vakantie is, slapen de meiden en ik beneden. Eerst natuurlijk ‘Wie is de mol’ kijken. En Marley en ik liggen totaal niet op één lijn wie de mol is. Ben heel benieuwd of één van ons het goed heeft…

Zondag

Vandaag is Alex vrij dus hij gaat al vroeg de deur uit met de meiden. We hebben de afgelopen dagen niet echt veel gedaan. Niks echt leuks in ieder geval en dus gaat Alex met ze zwemmen. Ik ben inmiddels weer zo goed als opgeknapt. Oké, nog wat snotterig. Maar ik voel me weer bijna de oude.

Als de meiden en Alex weer terug zijn maken we ons klaar voor het verjaardagsfeestje van ons nichtje en dan zit de zondag er alweer bijna op…

Een flinke verkoudheid of toch een griepje

Die verkoudheid werd helaas toch een griepje. Een griepje waar ik heel de week plezier van had. NOT! En daarom ook geen foto’s deze week. Simpelweg omdat ik helemaal geen foto’s heb gemaakt….Gelukkig voelde ik me aan het einde van de week weer oké en kan ik de komende week weer gewoon mijn ding doen (en foto’s maken). Het wordt wel even doorwerken, want ik heb niet wat achterstand opgelopen en daarbij hebben de meiden twee studiedagen. Dus weer maar drie dagen school en dus maar drie dagen werken voor mij. Maar het komt goed. Uiteindelijk komt alles wel weer goed…

Heeft de griep jou ook al getroffen?

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!