fbpx

Een kijkje in mijn leven | Een week vol emoties

Dit wordt een druk maar heel gezellig weekje. Natuurlijk tellen we af naar woensdag want dan is mijn moeder weer in het land en zondag is het dan zover, dan heeft Marley haar Eerste Heilige Communie. Een week vol emoties, maar gelukkig alleen maar positieve emoties. Met andere woorden; tranen van geluk!

Maandag

Vandaag is het tweede Pinksterdag en ik heb Alex en de kinderen de deur uitgeschopt. Zij een dagje Drievliet en ik een dagje opruimen en schoonmaken. Even wat ruimte creëren voor mijn moeder en haar vriend. Zo heb ik de badkamerkastjes anders ingedeeld zodat zij ook een plankje hebben waar ze hun spulletjes kwijt kunnen, staat hun bed al op zolder en ruim ik het speelgoed wat eromheen staat op. Genoeg te doen dus heerlijk dat ik even geen zeurende kinderen (en man) om me heen heb!

Wat ruimte in de kastjes gemaakt voor opa en oma

Na het eten, als ik de kamer van de meiden schoon heb gemaakt, ben ik gesloopt. Dus pootjes omhoog en verder met Game of Thrones.

Dinsdag

Ik sta op tijd op zodat ik even kan werken voordat ik verder ga in huis. Ik moet ook nog drie keukenkastjes uitruimen en die moet ik echt vandaag gedaan hebben. Ken je dat? Dat het gewoon moeten omdat je anders geen rust in je kont hebt. Dat dus. Gelukkig hoef ik wat werk betreft niet veel te doen. Alles voor deze week is al ingepland, maar ik heb nog wel drie opdrachten liggen die af moeten. Deze ochtend maak ik er twee af en ’s avonds als de meiden op bed liggen maak ik de derde af.

Een week vol emoties
Een ballon voor opa en oma gekocht

Ik moet ook nog even naar de winkel, want de meiden hebben mooie bekers voor opa en oma geknutseld en die moeten nog met lekkers gevuld worden. In de middag pakken de meiden en ik de cadeautjes mooi in en gaan we op tijd naar bed want morgen is het dan eindelijk zover!

Woensdag

Vandaag is het dan eindelijk zover, mijn moedertje komt in Nederland aan. Gelukkig komt ze in de ochtend al aan en hoeven we niet allemaal de hele dag in spanning te zitten. We staan lekker op tijd op en rijden dan met zijn viertjes naar Schiphol. Gelukkig zijn mijn moeder en haar vriend snel door de paspoortcontrole en hebben ze de koffers redelijk snel zodat ik ze eindelijk een knuffel kan geven. Heerlijk om ze weer bij ons te hebben!

Een week vol emoties
Daar zijn ze dan eindelijk!

Zoals je begrijpt hebben we de rest van de dag nodig om bij te kletsen. We halen Chinees omdat mijn moeder en haar vriend dit erg lekker vinden. Wij halen het eigenlijk alleen zal zij hier zijn haha. De week is nog niet voorbij en dit is pas het begin van de week vol emoties 😉

Donderdag

Vandaag een lekker rustig dagje. Ik moet even iets voor werk afmaken, maar daar ben ik snel klaar mee. De rest van de dag is het eigenlijk weer een hoop geklets en gelach. De meiden zijn natuurlijk gewoon naar school dus even alle tijd voor mijn moedertje.

Jenna wilde steil haar en toen had ik ineens een heel ander meisje

Gister was het natuurlijk ook de dag dat de Hollandse Nieuwe weer verkrijgbaar is. En ik ben de enige in het gezin die haring lekker vind. One, onze hond en ik zijn de enigen die haring eten. Mijn moeder lust het ook niet, maar haar vriend Marco heeft het nog nooit gegeten. Als je in Nederland bent dan moet je natuurlijk wel haring proeven 😉 En lekker dat ie het vond! Echt geweldig!

Vrijdag

Bijna weekend. Vandaag boodschappen doen want het wordt een druk weekend. Morgen komt Marley haar peettante met haar kleintje logeren en zondag is dan eindelijk Marley haar communie. Mijn moeder heeft op Mauritius een prachtige jurk laten maken en hij is werkelijk prachtig. Mijn diva-dochter heeft precies aangegeven wat haar wensen waren en ze is helemaal happy met haar jurk. En natuurlijk heeft ze ook een bijpassend kroontje. De schoenen die voor haar gekocht heb passen precies bij de jurk. Ik heb natuurlijk haar doopjurk er ook even bijgehaald en zo bizar als je dat verschil ziet. Het lijkt nog gister dat ze dat kleine jurkje aan had.

bedankjes communie
De bedankjes voor de gasten

Vandaag ben ik vooral bezig met de laatste voorbereidingen voor zondag. De laatste bedankjes afmaken, zodat ze die zondag aan haar gasten mee kan geven. Morgen alleen nog de taart ophalen en het huis versieren en dan zijn we helemaal klaar voor haar grote dag.

Zaterdag

Vandaag nog even een rustig dagje. Alles is klaar voor de grote dag van morgen. Dus een beetje chillen en rustig aan doen.

Ballonnen opblazen voor de communie

In de middag komt Marley haar peettante met haar kleine. Ze wonen in Tilburg dus ze blijven lekker slapen. Nou, de meiden vinden het natuurlijk helemaal geweldig zo’n dreumes in huis. Ze ontpoppen zich tot ware moedertjes en hij geniet dan ook van alle aandacht.

Zondag

Vandaag is het dan zover; Marley haar eerste communie. Ze ziet er werkelijk prachtige uit in de jurk die oma speciaal voor haar heeft laten maken. Tijdens de viering moet ik moeite doen om mijn tranen te bedwingen. Ik ben zo dankbaar dat we dit met haar kunnen doen en dat het zo goed met haar gaat. Vorig jaar oktober was het toch maar de vraag hoe de epilepsie zich zou ontwikkelen en of ze wel gewoon alles kon blijven doen. Op dit soort momenten besef ik nog eens extra hoe gezegend we zijn en hoe dankbaar ik ben dat het allemaal zo goed gaat.

Na de communieviering in de kerk gaan we thuis lunchen met de opa’s, oma’s, peettante en peetoom. En in de middag is het groot feest. Marley wordt enorm verwend door iedereen en ze geniet van alle aandacht. Zelfs de pastor komt nog even langs met een cadeautje. Een supermooie dag waar we zeker nog vaak op terug zullen kijken.

Een week vol emoties

Dit was me een weekje wel. In positieve zin. Een week vol emoties en vooral veel tranen van geluk. Een hele fijne week kan ik je zeggen! Ondanks dat het een prachtige week was ben ik stiekem wel blij dat het weer allemaal voorbij is. Want geloof me, het was ook een hoop voorbereiding. Nu komt er weer wat rust in de tent. En we houden het fijne gevoel gewoon nog heel lang vast.

Hoe was jouw week?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!