fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Twee keer naar de tandarts en klussen | Kijkje in mijn leven

naar de tandarts en klussen

Het is weer een lekker chaotische week waarin niks gaat zoals gepland en er van werken weinig terecht komt. En dat net zo vlak voor de zomervakantie waarin ik juist nog even in rust zou moeten kunnen werken. Deze week ga ik twee keer naar de tandarts en helaas zal dat volgende week niet anders zijn. Maar er wordt natuurlijk ook geklust in mijn moeder haar appartement en ben ik vooral veel aan het rijden en iedereen overal naartoe aan het brengen. #momlife zullen we maar zeggen…

Zaterdag

Vandaag belooft het weer een warme dag te worden en dus doen we zo min mogelijk. Ik maak in de ochtend het huis aan kant en zorg dat de wasjes draaien, zodat ik in de middag lekker in de schaduw een boekje kan lezen. Even bijkomen van de drukke week en in chillmodus. In de avond gaat de barbecue aan en eten we lekker buiten. Heerlijk dat dit weer kan!

Zondag

Omdat de weersvoorspellingen voor vandaag minder waren, hadden we vandaag ingepland als klusdag. Dus Alex en ik gaan in de ochtend nadat hij natuurlijk een vaderdagsontbijt op bed heeft gekregen, richting mijn moeder haar appartement. De meiden en mijn meiden blijven thuis, zodat ze ook niet in de weg lopen en wij lekker door kunnen werken. Tegen drieën is alles geverfd. Nu hoeven alleen nog twee slaapkamers behangen worden en dan kan de vloer gelegd worden. Behangen doen we van de week en dan zit ons werk er voorlopig op. De vloer wordt gelegd dus dat scheelt een hoop werk.

Na het klussen naar mijn twee schoonvaders, want het is natuurlijk vaderdag. We gaan eerst naar Alex zijn stiefvader en dan naar zijn vader waar mijn zwager en schoonzus ook zijn. Fijn om de middag na al dat geklus zo gezellig af te sluiten. Ik ben wel gesloopt dus thuis gooi ik wat pizza’s in de oven voor de meiden, mijn moeder en ik. Alex gaat bij een vriend eten waar hij ook de Formule 1 kijkt. Na het eten ga ik douchen en gelijk met de meiden naar bed. Ik ben op.

Maandag

Zodra ik m’n ogen open doe voel ik het al: spierpijn! Ik had niet anders verwacht. Gelukkig valt het mee dus het is niet dat ik de hele dag als een omaatje loop. Als de meiden naar school lopen komt een vriendin koffie drinken en dan natuurlijk aan het werk. Al ligt er ook nog was waar ik zondag niet aan toe ben gekomen dus dat doe ik tussendoor ook nog even.

Na de lunch heb ik een afspraak voor een website die ik aan het maken ben. Even kijken of hetgeen ik nu gemaakt heb naar wens is en welke wensen er nog zijn. Daarna gauw Jenna ophalen en kan ik nog even werken tot ik de de keuken in ga. De rest van mijn gezin eet vroeger dan normaal omdat Alex in de avond op zijn neefje en nichtje moet passen en ik eet later omdat ik om 17:30 uur een afspraak heb. Weer lekker chaotisch allemaal, maar geen ramp natuurlijk. En ook vandaag ga ik vroeg mijn bed in, want morgen wordt ook weer een drukke dag.

Dinsdag

Vandaag ga ik met Jenna naar de tandarts. Ze gaat eerst een uurtje naar school en rond half 10 haal ik haar op. Ze knarst namelijk enorm met haar tanden en daardoor brokkelen haar melktanden en -kiesjes af. De tandarts geeft alle tanden en kiezen een laagje vulling zodat ze geen scherpe randjes meer heeft en dat haar melktanden en -kiesjes beschermd worden tegen verder afbrokkelen. De tandarts vind het wel een goed idee om een knarsplaatje aan te meten dus daar moeten we later voor terugkomen. Als ik hem vraag hoe het zit als ze straks haar volledige grote-mensen-gebit heeft, kan hij me geruststellen. Meestal houdt het knarsen dan op. Zo niet, dan zal ze altijd met een knarsplaatje moeten slapen. Ik hoop dat het niet nodig natuurlijk, maar beter een knarsplaatje dan op je 20e afgebrokkelde tanden en kiezen.

Als ik haar weer naar school heb gebracht, ga ik aan het werk. Want ik ben alweer een hele ochtend kwijt zo. En met de zomervakantie in zicht, wil ik alvast een voorraad blogs schrijven zodat ik in de vakantie ook lekker rustig aan kan doen.

Woensdag

Mijn vrije dag. Maar daar merk ik weinig van. Vandaag voel ik me meer bezige Harry. Eerst met mijn moeder ergens naartoe en haar daar afzetten, dan het huis opruimen (moet hier toch echt strenger in zijn naar de rest van het gezin), dan Jenna van school halen (die uiteindelijke bij een vriendinnetje gaat spelen), lunchen met Marley en haar dan naar haar nieuwe school brengen voor een wenmiddag. En je snapt denk ik wel dat er in die 1,5 uur dat ze daar is weinig uit mijn handen komt. Het plan was om een halfuurtje te studeren, maar ik zit met een knoop in mijn maag. Ik vind het toch wel lastig zo’n nieuwe fase weer en loslaten. Het komt echt wel goed hoor, maar wennen is het zeker!

lavendel en naar de tandarts
Wachten op Marley en een beetje voor me uitstaren

Uiteindelijk heeft zij een topmiddag gehad. Helemaal blij ook omdat zij en haar beste vriendinnetje vanaf groep 1 bij elkaar in de klas komen en omdat ze een leuke mentor heeft. Voor haar is het aftellen tot de zomervakantie en hopen dat die zes weken voorbij vliegen zodat ze naar de middelbare school kan.

Donderdag

Vandaag weer een druk dagje, want na een uurtje school haal ik de meiden alweer op voor de tandarts. Nou ja de mondhygiëniste. Marley heeft door haar beugel wat tandsteen en haar kiezen worden geseald. Met Jenna was ik dinsdag ook naar de tandarts om haar kiezen die afgebroken/afgebrokkeld waren te vullen en de kiezen die nog niet afgebroken waren worden vandaag geseald. Dan weer naar school en ik nog even werken.

naar de tandarts
Ook Marley moest naar de tandarts

Aan het einde van de middag is het zomerfeest van Marley haar school. Voor ons de laatste keer het eindfeest als ouders van de school en voor Marley als leerling van de school. Nu zullen we vast wel vaker naar het zomerfeest gaan, want het is altijd op het schoolplein achter ons huis, maar dit is toch anders. De meiden gaan lekker hun gang en ik maak praatjes met juffen en ouders. Een gezellig feest!

Beetje jammer dat er geen eten te krijgen was op het feest dus als het feest om 19:00 uur afgelopen is halen we een zak patat bij de snackbar en dan is het alweer tijd dat de meiden naar bed gaan. Morgen weer een schooldag natuurlijk.

Vrijdag

Vandaag heeft Marley een studiedag en het was de bedoeling dat we naar de Mall of the Netherlands zouden gaan. Maar ze is donderdag best laat naar bed gegaan en niet echt vooruit te branden vandaag. Dus start ze rustig op en gaan we in het centrum van Zoetermeer gezellig lunchen met z’n tweetjes. Uiteraard wordt er ook geshopt en hebben we vooral veel plezier samen. Ik besef me nu hoe lang geleden het is dat we dit gedaan hebben en we spreken af om weer, net als voor corona, iedere maand iets leuks met elkaar te doen.

naar de tandarts en lunchen
Gezellig met mijn grote meid lunchen

Vanuit de stad halen we Jenna van school en begint voor ons het weekend. Het plan is om te gaan klussen bij mijn moeder, maar ik loop een beetje achter met werk dus ik sla dit weekend even over. Volgende week wordt ook weer druk en mag ik weer twee keer naar de tandarts. Daarna wil ik hem even niet meer zien!

Hoe was jouw week?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!