fbpx

Een kijkje in mijn zomervakantie van 2020

zomervakantie van 2020

Helaas, de zomervakantie van 2020 is alweer voorbij! Maar oh, wat was het een mooie zomer. Ja, er waren coronamaatregelen en dus zat er geen vakantie in. Had natuurlijk wel gekund, maar we wilden het risico niet nemen om ergens vast te komen zitten. En toch hebben wij een topvakantie gehad. Het weer was goed en het grote bad in de tuin zorgde voor de nodige verkoeling. Ondanks de coronamaatregelen hebben wij leuke uitjes gehad, nieuwe herinneringen gemaakt, genoten van elkaar en van familie en vrienden. Al met al een geslaagde zomervakantie van 2020 dus!

De eerste drie weken van de zomervakantie

Onze zomervakantie van 2020 bestond uit twee delen. In drie weken waren we allemaal vrij en thuis. Toen hebben we ook zoveel mogelijk leuke dingen gedaan met het gezin. Leuke uitjes, maar ook genieten in huis en de tuin. De laatste drie weken was Alex weer aan het werk en werkte ik ook in de ochtenden. Uiteraard deed ik ook leuke dingen met de meiden, maar dichter bij huis. En op de dagen dat Alex vrij was deden we iets leuks met zijn vieren. Maar de meiden zijn ook een paar keer wezen logeren en wij hebben logees gehad. Het was echt een gezellige en geslaagde zomervakantie waar ik met een goed gevoel op terugkijk.

Pretparken

Gelukkig konden we er wel weer gewoon op uit. Uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen en bij het ene pretpark was die beter geregeld dan bij het andere pretpark. We hadden ook nog eens geluk, want toen we naar de Efteling gingen hoefden we niet om 18 uur al weg. De Efteling was namelijk weer de hele dag en avond open. We moesten alleen reserveren, wat snel geregeld was. Het was een prachtige dag en niet al te druk. Ja, er stonden lange rijen, maar dat kwam door de 1,5 meter afstand tussen de gezinnen.

Al met al ging het best snel allemaal. En de meiden zijn in alle attracties en achtbanen geweest die ze wilden. Ze kregen mij zelfs zo gek om ook mee te gaan in de Python. En dat was dus de eerste keer en nooit meer. Achtbanen die niet over de kop gaan, vind ik prima maar over de kop is gewoon niet (meer) mijn ding.

We gingen ook een dagje naar Duinrell. Daar was het iets minder goed geregeld allemaal. Het leek drukker dan normaal. We gaan ieder jaar wel een paar keer naar Duinrell, maar we hebben nog nooit zo lang voor de Dragon Fly in de rij gestaan. Jammer! We zouden ook nog naar Drievliet gaan, maar helaas gooiden een hittegolf en daarna heel veel regen roet in het eten. Gelukkig zijn de kaarten nog tot en met oktober goed dus we gaan binnenkort zeker richting Drievliet!

Bootje varen

In Zoetermeer heb je een groot park; Westerpark. In dit park is een ook een recreatiecentrum gevestigd waar je o.a. kan bowlen. En je kan er ook een elektrisch bootje huren wat wij voor het eerst hebben gedaan. En wat was dat leuk! Ik had broodjes, drinken en lekkers mee en rond lunchtijd gingen we gezellig varen. De meiden mochten om en om sturen en hadden de tijd van hun leven. We kwamen ook nog even vast te zitten in behoorlijk wat lelies, maar gelukkig kwam ook dat weer helemaal goed. Het was zo leuk om te doen met de meiden!

Uiteten en drankjes doen

Ik ben de afgelopen weken behoorlijk aangekomen. Ja, dat zijn wat coronakilo’s en de stoppen-met-roken-kilo’s maar ook zeker vakantiekilo’s. En dit komt door het lekkere eten en drinken tijdens deze vakantie. We zijn meerdere keren uiteten geweest met de meiden en aangezien zij dan mochten kiezen was dit steeds pizza. Ook zijn we een paar keer wezen ontbijten met de meiden en op momenten dat de meiden uit logeren waren, gingen wij gezellig lunchen.

Thuis werd ook niet heel gezond gegeten. Ik zorgde voor drie keer per week een gezonde maaltijd, maar de overige maaltijden waren toch wel wat minder gezond zoals barbecue, pizza, patat en ga zo maar door. Niet heel goed dus, maar we hebben wel genoten en dat was op dat moment het belangrijkste!

Gezelligheid met vrienden

We hebben deze vakantie ook veel tijd doorgebracht met vrienden en familie. Gezellig bij vrienden eten of zij bij ons, we hadden gezellige middagen met kinderen in het zwembad en we dronken ijskoffie en roseetjes. Ook hadden we een paar keer logees en ook toen werd er weer gezellig gegeten en gedronken. Ja mensen, ik ben een beetje en feeder. Maar doe ook zelf gezellig mee 😂. Door de coronamaatregelen hebben we niet veel mensen gezien. Het waren steeds dezelfde mensen, maar dat was iedere keer weer supergezellig. Na de vakantie gaan we dat leuke en regelmatige contact erin houden, want dat heb ik tijdens de intelligente lock down wel enorm gemist!

Heel veel waterpret

Wat ben ik blij dat we in het voorjaar een groter bad hadden gekocht voor in de tuin. Want zonder dat bad had ik niet geweten hoe we het hadden overleefd. Iedere dag waren de meiden wel in het bad te vinden en ook ik nam regelmatig een duik om af te koelen. Achteraf had ie nog wel een maatje groter gekund. Maar ach, je hoort me niet klagen. We hebben echt heel veel plezier in het bad gehad en ook tijdens de hele warme dagen was het heerlijk om na het eten ook nog even een duik te nemen.

We bleven in beweging

Vakantie of niet, we bleven wel een beetje in beweging. De meiden gingen niet iedere week maar zijn toch wel een paar keer naar kickboksen geweest, ik ging iedere week een paar keer sporten en we gingen regelmatig een stuk wandelen of fietsen.

Een kijkje in mijn zomervakantie van 2020

En dat was een kijkje in mijn zomervakantie van 2020 in een notendop. Samenvattend kan ik niks anders zeggen dan dat het echt een hele leuke en gezellige zomervakantie was. Ja het was anders, maar ik geniet liever van de dingen die er wel zijn en wel kunnen dan te kijken naar wat er niet kan. Ik heb het ook nog bij de meiden nagevraagd en ook zij vonden dit een superleuke zomervakantie. Hier kunnen we nog even op teren.

We hopen natuurlijk dat we volgend jaar weer op vakantie kunnen. Het liefst naar Mauritius, want het wordt echt tijd dat we daar weer heen gaan. Ik mis het om daar met mijn familie te zijn en het eten van daar weer te eten (tja, eten weer hè). Dus daar gaan we voor. Maar nu eerst weer in het ritme komen en zorgen dat ik de 15 corona-stoppen-met-roken-en-vakantie kilo’s kwijtraak 😉

Hoe was jouw zomervakantie?

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!