fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een nieuw gezinslid en op paddenstoelenjacht | Een kijkje in mijn leven

Een nieuw gezinslid

De weken zijn voorbij gevlogen en dus kunnen we al genieten van de herfstvakantie. Nu hopen dat het niet alleen maar regent zodat we ook naar buiten kunnen. Dat het een rustige herfstvakantie wordt, staat vast. Maar halverwege de week komt er iets heel leuks op ons pad en hebben we er ineens een nieuw gezinslid bij. Lees je mee?

Maandag

Het is dan wel vakantie, maar volgende week opent mijn webshop en dus moeten er nog wat voorbereidingen getroffen worden. Het hoeft niet perfect, maar het moet ook niet zo zijn dat ik de helft vergeten ben. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met dingen die ik deze week moet doen. Iedere dag een beetje zodat ik na de herfstvakantie zo goed als klaar ben.

kerstsloffen
Jenna wil deze sloffen heel graag hebben 😉

In de middag gaat Marley bij opa en oma met haar nichtjes spelen en gaan Jenna en ik naar de kerstshow in het tuincentrum. De kerstshow is dit jaar toch anders, omdat ze natuurlijk willen dat er een goede doorstroom is. Dus minder punten om te stoppen en kijken. Alleen bij de ingang en ergens halverwege. Begrijpelijk, maar wel heel jammer.

Dinsdag

Vandaag ga ik weer eens naar de sportschool. Dat was weer een tijd geleden en altijd als ik bezig ben realiseer ik me hoe fijn ik het sporten vind. Ook vandaag weer. Deze week hoop ik nog een keer te kunnen gaan. Maar het is toch vakantie en als de kinderen iets anders willen doen, doen we dat. Vandaag gaan we in ieder geval naar het bos. De bedoeling was met ons neefje Alejo en zijn mama Tessa, maar helaas zijn ze allebei verkouden. En dus ga ik alleen met mijn meiden.

Omdat de teleurstelling groot is, gaan de pannenkoeken vanavond wel door. En haal ik het beneden slapen een dagje naar voren. Iedere vakantie slapen we een nachtje beneden en we zouden dat woensdag doen. Maar nu we toch geen visite krijgen, gaan we vanavond beneden slapen. We kijken gezellig een halloweenfilm met wat lekkers erbij.

Woensdag

Vandaag hebben we een rustig dagje. Het regent en dus hangen we beneden op het luchtbed en op de bank. Alex heeft weer een late dienst dus de meiden en ik besluiten om gewoon nog een nachtje beneden te slapen. En dan halverwege de dag gebeurt er iets…

sjors is een nieuw gezinslid
Toen ik deze foto zag was ik meteen verkocht en wilde ik Sjors hebben ❤️

Ik open namelijk Facebook en het eerste bericht in mijn tijdlijn is van mijn nichtje. Ze zoekt een nieuw baasje voor een heel leuk hondje. Een Chinese naakthond om precies te zijn. Haar moeder, mijn tante heeft jarenlang Chinese naakthonden gefokt en deze hond is ook bij één van haar honden geboren. Wat dat betreft zit het dus goed; een goede fokker, stamboom en gechipt.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik de laatste weken al een beetje aan het rondkijken was naar een nieuwe hond. Ik was me aan het inlezen over rassen en hield bepaalde fokkers in de gaten voor het geval er een nestje kwam. En nu zie ik deze oproep van Sjors. Eerlijk? Ik ben meteen verkocht en stuur mijn nichtje een berichtje. En dan gaat het snel. Want de meiden willen Sjors heel graag hebben en ook Alex is snel om. Omdat Alex het weekend moet werken en de auto dan heeft spreken we al voor donderdag af.

Donderdag

De meiden en ik hebben allemaal slecht geslapen. Ik was om 4 uur nog wakker. Zo zenuwachtig waren we. We kijken er zo naar uit om onze nieuwe hond op te halen. Maar het voelt ook dubbel. Het voelt voor mij ook alsof ik Indy bedrieg. Alsof ik haar loslaat. Maar dat zal nooit gebeuren. Indy zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. En nu komt er een nieuw plekje in mijn hart voor Sjors. Onderweg naar Tilburg worden we alleen maar zenuwachtiger. Want wat als hij ons niet leuk vindt?

Na een lange rit, want we reden achter speciaal vervoer met politiebegeleiding, komen we in Tilburg aan. En al vrij snel ligt Sjors bij één van ons op schoot. Er is een match! Na bijgekletst te hebben met mijn nicht en tante die ook nog even gezellig kwam is het tijd om naar huis te gaan en Sjors zijn nieuwe huisje te laten zien.

Vrijdag

Het was een onrustig nachtje. Sjors werd midden in de nacht wakker en moest een beetje huilen. Zo zielig. Daarom ben ik bij hem op de bank gaan liggen en toen werd hij weer rustiger. We hebben uiteindelijk nog een paar uurtjes samen op de bank geslapen. Was voor mij ook echt nodig, want ik was nog gesloopt van de vorige dag.

Sjors is in de ochtend nog wat onrustig. Hij eet en drinkt gelukkig goed, maar loopt veel heen en weer en kan zijn rust niet vinden. Het is net of hij op zoek is naar iets of iemand. Misschien zijn baasje, misschien de hondjes van mijn nicht waar hij een paar dagen is geweest. We besluiten met hem naar het bos te gaan. Even lekker rennen en in de frisse lucht. Hij vindt het helemaal geweldig en geniet van alle aandacht. Want ja, het is natuurlijk een hondje wat je niet veel ziet.

Tijdens de wandeling gaan wij op zoek naar paddenstoelen. En we komen de mooiste en gekste vormen en soorten tegen. Na de flinke boswandeling is hij uitgeteld en ligt de rest van de middag lekker te slapen. Hij is zo lief. Hij zoekt iedere keer één van ons op om bij te gaan liggen. En de meiden (en ook Alex) en ik genieten enorm van deze knuffelkont!

Zaterdag

Vandaag moet Alex weer werken en dus hebben de meiden, Sjors en ik een rustig dagje. Even lekker thuis zodat Sjors kan wennen aan ons en aan zijn nieuwe huisje. We merken dat hij vandaag helemaal ontspannen is. Hij ligt lekker bij één van ons te slapen of komt gewoon even kroelen. En als je dan stopt, tikt ie met zijn pootje je hand/arm aan zodat je weer verder gaat. Sjors is er pas een paar dagen, maar we hebben hem al helemaal in ons hart gesloten.

Vandaag is het zaterdag en dat betekent ‘Wie is de mol’ kijken. De finale welteverstaan. En wat voor één! Nadat Ron eruit ging wist ik het echt niet meer. Ik ben daarom maar de Tygo tunnel ingegaan. En wat zat ik er naast. JEROEN! Hoe dan?! Hij was voor mij echt het minst verdacht. Het was echt een topseizoen en ik kan niet wachten tot het 2 januari is en we weer van een nieuw seizoen kunnen genieten.

Zondag

Zondag is rustdag en dus neem ik het ervan. Ik heb zaterdag het huis aan kant gemaakt en kan vandaag lekker niks doen. Oké, er moeten wel wat wasjes gedraaid worden. En de gevouwen was moet in de kasten, maar verder is het vooral onder een dekentje op de bank met Sjors tegen me aan en een beetje lezen en Netflixen. Heerlijke zondag dus!

de hele dag knuffelen
De hele dag knuffelen ❤️

Rond etenstijd kom ik uit mijn zondagbubbel en ga ik de keuken in. Lekker comfortfood maken. We eten namelijk nacho’s vandaag. Eén van onze favorieten. Na het eten de tafel dekken want morgen is het weer zover. De wekker gaat dan weer vroeg voor school en werk. Deze vakantie had best een weekje langer mogen duren. Maar voor we het weten is het kerstvakantie en hebben we weer lekker twee weken vrij.

Een nieuw gezinslid en op paddenstoelenjacht

Deze herfstvakantiel liep heel anders dan verwacht. We wisten dat we niet veel de hort op zouden gaan, want herfst en veel regen en coronamaatregelen. Maar dat we halverwege de week ineens een hondje zouden hebben, had ik zeker niet verwacht. En toch is het zo. Dit is een herfstvakantie die we niet snel zullen vergeten. En wat zijn we allebei blij met onze Sjors die we heel veel liefde en aandacht mogen geven. En zo wordt deze gekke 2020 toch nog heel erg leuk!

Hoe was jouw herfstvakantie?

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!