fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alex is jarig en ik ga een nieuwe uitdaging aan | Een kijkje in mijn leven

een nieuwe uitdaging

Deze week vloog weer voorbij. Gelukkig wel een week met lekker weer dus we waren weer veel buiten te vinden om van het zonnetje te genieten. Alex is jarig en word alweer 40 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Wel netjes binnen de coronaregels hoor. Maar zo’n kroonjaar kan je niet stilletjes voorbij laten gaan. En er werd natuurlijk ook gewerkt; de meiden aan hun schoolwerk en ik probeerde tussendoor ook wat aan mijn werk te doen. Een drukke maar weer gezellige week!

Maandag

Vanaf vandaag ben ik niet meer de enige veertiger, want Alex is jarig. Jammer dat het feest dat hij wilde geven niet doorgaat. Zodra we weer feestjes mogen geven, halen we het vast in. Maar hij hoeft niet bang te zijn dat ie zich vandaag niet jarig voelt, want de meiden en ik gaan er alles aan doen om hem een topverjaardag te geven. Hij is die ochtend al vroeg de deur uit en dus bellen we hem als we wakker zijn en zingen hem toe.

Dan gaat Marley naar school en gaan Jenna en ik thuis aan het werk. Tegen de lunch fietsen we even naar het centrum voor wat leuke ballonnen en een confettikanon. Terwijl Jenna na de lunch nog wat schoolwerk afmaakt, ga ik aan de slag met versieren. Ik hang ballonnen aan de voordeur en een 40 voor het raam. Ik blaas wat heliumballonnen op en maak ze vast aan het bankje voor ons huis. Als Alex dan thuis komt zal ie aangenaam verrast zijn. Zo leuk! En dat is nog niet alles. Als hij bijna thuis is hangen wij uit het raam met de confettikanonnen en zodra hij uit de auto stapt wordt hij bedolven onder confetti. Hilarisch!

sushi
De meiden aten Mc Donalds en Alex en ik gingen voor sushi op zijn verjaardag. Heerlijk!

Hij heeft heerlijke Bosche bollen bij Boheemen in Den Haag gehaald dus na het uitpakken van de cadeautjes gaan we lekker een gebakje eten. Ons feestdiner bestaat uit Mc Donalds voor de meiden en sushi voor ons. Heerlijk! En als we na het eten uit zitten te buiken (we eten altijd teveel als we sushi eten), wordt er aangebeld en staan goede vrienden voor ons voor de deur om Alex te feliciteren. Zo leuk! Een buurvrouw/vriendin was ook al aan de deur geweest met een heel mooi cadeau. Ze heeft een illustratie gemaakt van Alex’ geboortedag. Dus alles wat er op 25 mei 1980 gebeurde heeft in tekst en tekeningen verwerkt en in een lijstje gedaan. Zo leuk en creatief! Alex heeft zich echt jarig gevoeld vandaag.

Dinsdag

Vandaag is het weer gedaan met het feesten en moeten we weer aan de bak. Jenna mag naar school en Marley is een dagje thuis aan het werk. Het gaat zo goed met Marley! Dit is de tweede week zonder medicijnen en het gaat zo goed. Het schoolwerk gaat ook zoveel beter nu dan een paar weken geleden. Ze is veel sneller dan voorheen. Zo fijn voor haar, want het frustreerde haar soms echt dat ze zo lang bezig was met haar schoolwerk.

boodschapje halen
Tijdens de pauze even naar de supermarkt voor een lekker broodje voor tussen de middag

Tussendoor gaan we even naar het winkelcentrum voor een broodje frikandel van de snackbar. Daar hadden we allebei zo’n zin in! De rest van de dag genieten we van het mooie weer en doen we lekker rustig aan.

Woensdag

Vandaag wilde ik na school met de meiden lekker naar buiten. Maar we moesten thuis blijven, want ons nieuwe zwembad zou geleverd worden. Nou dat werd een dag thuis zitten voor niks, want heel dat bad is nooit geleverd. Ik was dus niet blij. De meiden hebben trouwen wel lekker buitengespeel hoor en ik heb in de tuin gezeten nadat ik de woonkamer een beetje had opgeruimd. Maar toch. Irritant. Tegen de avond kreeg Alex een nieuw bericht van de bezorgdienst dat het zwembad voor 3 juni geleverd zou worden. Hoop toch wel wat eerder, want volgende week wordt het heel warm en zou het lekker zijn als de meiden (en ik) een duik kunnen nemen.

Onze tuintafel ziet er niet meer uit en moet eigenlijk een likje verf hebben, maar kom er steeds niet aan toe om hem te schuren. Vandaag moet ik toch thuis blijven en heb ik de tafel geschuurd. Wilde dit gedaan hebben voordat het zwembad staat. Ik mocht helaas niet de schuurmachine gebruiken haha denk dat Alex bang is dat ik hem sloop. Dus met de hand geschuurd. Ach, zo kom ik toch nog een beetje aan lichaamsbeweging 😉

nicotinepleisters
Mijn steuntje in de rug de komende tijd

Maar het zorgt ook voor afleiding. Want, ik ben er echt niet trots op om te vertellen maar ik was twee jaar geleden toch weer begonnen met roken en vandaag heb ik dan eindelijk de stap gezet om weer te stoppen. Dit is de nieuwe uitdaging waar ik het eerder over had. En een behoorlijke uitdaging, want ik loop er al weken, wat zeg ik, maanden tegenaan te hikken. Al maanden spookt het door mijn hoofd om te stoppen, maar iedere keer heb ik wel en slap excuus waarom het nog niet kan, En nu ben ik echt zat! Ik heb mijn eigen techniek om te stoppen met roken gebruikt (die ik een paar jaar geleden ook heb gebruikt) en nu moet ik er alles aan doen om nooit meer een sigaret op te steken. Wish me luck!

Donderdag

Vandaag weer een dagje met Jenna. Ze had alleen heel weinig werk gekregen. Of ik moet eigenlijk zeggen dat ze heel snel klaar was met het werk dat ze moest maken. Ze is nog geen 1,5 uur bezig geweest. Dus gingen we lekker even een wandeling maken en hebben we in het park bij het water een paar bladzijden uit onze boeken gelezen. Daarna zijn we naar de bakker gewandeld en toen we zagen dat de viskraam er stond, hebben we lekker kibbeling gehaald. Jenna had daar al dagen trek in en zat dan ook echt te smullen tijdens de lunch.

boek lezen in het park
Na het maken van het schoolwerk gaan Jenna en ik een stuk wandelen en lezen we in het park een paar bladzijden in onze boeken

Na de lunch heeft Jenna nog wat schoolwerk afgemaakt en is daarna in de tuin slijm gaan maken. Ik heb toen nog even rustig kunnen werken. De meiden hebben toen Marley uit school was lekker buiten gespeeld en ik heb nog wat kunnen werken. Het stoppen met roken ging woensdagavond niet helemaal goed. Ik heb toch een sigaret opgestoken, maar na twee trekjes uitgemaakt en tegen mezelf gezegd dat roken me echt niet beter zal laten voelen.

Vrijdag

Vandaag is boodschappendag. Maar omdat Alex de auto mee heeft, zou ik moeten wachten tot hij uit zijn werk is of na het eten. En om eerlijk te zijn heb ik daar echt geen zin in. Dus lopen Marley en ik naar de Jumbo en nemen we het winkelwagentje vol boodschappen mee naar huis. Na de lunch brengen we het karretje weer terug dus niks aan het handje. Het is echt voor het eerst dat ik zo boodschappen doen. Zo met het zonnetje is het prima, maar toch pak ik liever de auto. Is toch minder gedoe.

de winkelkar mee naar huis
Voor het eerst in 10 jaar neem ik de winkelkar mee naar huis. Geen auto en geen zin om pas in de avond de weekboodschappen te halen. Prima te doen.

Na het opruimen van de boodschappen gaan we met het schoolwerk aan de slag. Het voelt alsof het al laat is, maar omdat we lekker vroeg boodschappen hebben gedaan is het nog geen 10 uur en hebben we de hele dag nog voor schoolwerk en ik voor mijn werk. Als Jenna uit school komt gaan we weer lekker een wandeling maken en luiden we het weekend in. Zin in!

Zaterdag

Alex heeft vrijdagavond het grote zwembad alvast neergezet en een deel met water gevuld. Deze ochtend verder vullen op zodat de meiden lekker kunnen ‘zwemmen’ de komende dagen. Het wordt mooi en warm weer dus afkoelen is altijd lekker. De meiden zijn natuurlijk helemaal in hun nopjes. Dan gaat hij gebak halen, want zijn ouders komen een stukje taart eten voor zijn verjaardag en ook zijn maatje met zijn gezin komen even gezellig langs. Zo heeft Alex toch nog een beetje het gevoel dat hij jarig was maandag.

Jenna op de motor
Marley, Jenna en de zoon van onze vrienden mochten van deze lieve meneer even op zijn motor zitten en ze mochten de motor ook starten. Je begrijpt dat de kinderen (en wij daarom ook) een topavond hadden!

In de avond gaan we naar zijn moeder voor een gezellige barbecue. Alex heeft namelijk spareribs bij haar gebracht zodat zijn stiefvader die klaar kan maken. Hij is een echte barbecueman en we zitten allemaal lekker te smullen. Een mooie en gezellige afsluiting van Alex zijn verjaardag. Top dus!

Zondag

Vandaag ben ik vanaf de vroege ochtend al in de tuin te vinden. De meiden in het zwembad en ik zit in het zonnetje te lezen. Vandaag geen zin in huishoudelijke taken. Ik gooi er alleen wat wasjes in en dat is het wel. Even lekker een ochtend en middagje helemaal niks doen is zo lekker. En ik had het even nodig. Niet door het stoppen met roken, want dat gaat eigenlijk heel erg goed. Ik heb totaal geen behoefte aan een sigaret. Nu gebruik ik wel nicotinepleisters, maar toch. Maar had gewoon even zin in niks, maar lekker genieten van de meiden die druk in het zwembad zijn en een tijdschrift en boek. Heerlijk!

afkoelen in het zwembad
Mijn eerste plons in het zwembad is een feit. Man, wat was het koud! Maar wel gedaan 💪🏻

In de loop van de middag gaan we gezellig naar vrienden. Die vrienden die maandag onverwacht Alex kwamen feliciteren. Omdat ze niet wisten wat ze aan Alex konden geven, mocht hij zeggen wat hij wilde eten van de barbecue en wordt dat voor hem bereid. Zo leuk! En wat was het weer gezellig! De kinderen lekker spelen en wij lekker kletsen. Na het eten een ijsje bij de ijssalon gehaald en toen mochten de kinderen ook nog even op iemands motor zitten. Een topavond dus!

Maandag

Dit extra dagje vrij is zo lekker. De meiden zijn al vroeg wakker en duiken meteen het zwembad in. Ik besluit in de ochtend de huishoudelijke taken te doen zodat ik de middag ook lekker kan niksen. Dus strijken, opruimen en schoonmaken en ik ben rond de lunch klaar. Dan ga ik ook lekker de tuin in. En als de meiden dan besluiten buiten te gaan spelen met hun nichtje, doe ik in de tuin een lekker dutje. Ik slaap zo slecht de laatste dagen en ik weet dat dit komt door het stoppen met roken. Dus een dutje kan ik wel gebruiken. Ik zet wel mijn timer, want als ik te lang slaap krijg ik hoofdpijn. Dus 30 minuten een powernap en ik kan er daarna weer tegenaan. Hoop voor de buren dat ik niet heb liggen snurken 😉

een nieuwe uitdaging

Aan het einde van de middag maak ik een grote pan groentesoep. Makkelijk en gezond en dan hoef ik morgen niet te koken. Ons nichtje blijft gezellig eten en na het eten brengen de meiden haar naar huis. Dan gaat Jenna lekker douchen en oefenen Marley en ik de topgrafie van Noord-Holland. Ze heeft woensdag een toets en ze wil weer een 10 halen. Zo grappig om te zien hoe fanatiek ze hierin is. Ze kan echt heel goed de plaatsen onthouden en heeft alle keren steeds een 10 gehaald. Zo goed voor haar motivatie ook. Rekenen is niet haar ding. Ze vindt het moeilijk en daardoor niet leuk

Alex is jarig en ik ga een nieuwe uitdaging aan

Wat was dit een heerlijke week en wat voelde ik me goed en sterk. Je zou denken dat het stoppen met roken voor een rotgevoel zou zorgen, maar niets is minder waar. Ik heb zo’n positieve mindset; het gaat me lukken! En ik weet van eerdere keren dat ik stopte dat die eerste week het meeste lastig is. Zodat ik die week heb gehad, komt het goed. De enige fout die ik steeds weer maak, is denken dat één sigaretje geen kwaad kan. Dus nooit meer roken en dat is waar ik voor ga. Volgende week lees je hoe het gaat en hoe ik de eerste week ben doorgekomen. Maar ook de gezelligheid met familie en vrienden en het mooie weer spelen zeker mee! Op naar weer zo’n mooi week!

Hoe was jouw week? Heb jij ook zo genoten van het mooie weer?

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!