fbpx

Een kijkje in mijn leven | Een rustig weekje voordat de vakantie voorbij is

Een rustig weekje voordat de vakantie voorbij is

We hadden vorige week een heerlijke week. Helaas eindigde mijn week niet goed. Ik had een genoten van de hotwings van KFC. Twee keer zelfs. Maar had er toch liever maar één keer van genoten. Deze week begint dus niet echt goed. We wilden deze week nog een dagje weg. Ik hoop dat het er in zit…

Maandag

Over vandaag kan ik heel kort zijn. Ik heb namelijk de hele dag in bed doorgebracht. Eten gaat nog niet echt. Ik hou het daarom maar bij rooibosthee en crackers. Ik ben gelukkig niet meer misselijk en hoef niet meer naar de wc, maar ik heb geen eetlust. Daarom maar een dagje bingewatchen op Netflix. Ik ben begonnen met Gossip Girl en het is geen straf om de ene na de andere aflevering te kijken. En dat afgewisseld met dutjes. Prima te doen zo.

Een rustig weekje voordat de vakantie voorbij is pizza
De meiden en Alex hadden heerlijke pizza gemaakt. we hadden geen rode ui meer dus dan maar gewone uien. Rode ui is toch lekkerder 😉

Alex maakt in de de avond samen met de meiden pizza. Als jij mij ook op Instagram volgt heb je wat voorbij kunnen zien komen in mijn stories. Voor een eerste keer is de pizza echt heel goed gelukt. Ik heb zelfs een paar kleine stukjes op. Hij was zo lekker dat ik het risico wel durfde nemen. Dit gaan we vaker eten!

Dinsdag

Vandaag voel ik me weer een beetje mens. Eigenlijk stond er voor gister en vandaag werken op de planning. Ik had voor de vakantie aardig vooruit gewerkt en allemaal blogs ingepland. Alleen voor deze week moest ik nog schrijven. Maar eerlijk? Ik ben inspiratieloos. Dus deze week geniet ik nog even van een weekje niks doen.

Een rustig weekje voordat de vakantie voorbij is deepak chopra
Een inspirerend boekje wat ik iedereen kan aanraden

Ik lees ‘De 7 spirituele wetten van succes’ van Deepak Chopra nog een keer. Het is zo’n inspirerend boek. Zo’n boek wat je van tijd tot tijd er weer even bij pakt en je weer terug naar de kern gaat. Ook gooi ik er wat wasjes in en rommel wat in huis. In de vakantie stapelt de rommel zich op en als ik ergens onrustig van wordt is het rommel. Dus opruimen it is!

Woensdag

Vandaag gaan de meiden bij opa en oma logeren en hebben Alex en ik het rijk alleen. Het was lang geleden dat we even alleen met zijn tweeën waren en ook tijd met en voor elkaar is belangrijk. Maar er moet ook gewerkt worden. Dit najaar staat in het teken van klussen en opknappen. Er zijn een aantal dingen in en om het huis die gedaan moeten worden dus we hoeven ons niet te vervelen. De buitenboel wilden we dit voorjaar al doen maar het kwam er steeds niet van. En nu de herfst nadert, moet het echt gebeuren. Dus we beginnen bij de Praxis om verf uit te zoeken voor de kozijnen, achterdeur, schuurdeur en het houten schuurtje. Ik heb al een idee, maar Alex moet het er ook mee eens zijn. Na zo’n 1,5 uur zijn we eruit en zijn we het ook zat haha.

Een rustig weekje voordat de vakantie voorbij is sushi
Zijn jullie ook zo gek op sushi??

En ik kan je zeggen dat je honger krijgt van de voorbereiding op het klussen. Het is pas 17 uur als we de Praxis verlaten, maar hebben allebei trek dus besluiten we al te gaan eten. En omdat ik al weken trek in sushi heb gaan we voor sushi. Dat dachten meer mensen want het was nogal druk. Ondanks de drukte hebben we toch heerlijk gegeten en thuis maken we er een spelletjesavond van. We besluiten na hele lange tijd weer eens een potje truc trac te doen. En ik weet weer waarom we het zo lang niet gedaan hebben; ik verlies altijd haha. Daarom wordt één potje, twee potjes en zo door. Ik heb in totaal één potje gewonnen. Leuk hoor zo’n spelletjesavond haha.

Donderdag

Vandaag gaat het klussen beginnen. Nou ja, voor Alex dan. Hij begint met schuren en dan blijkt de schuurdeur behoorlijk rot te zijn. Hele stukken moeten eruit. Echt weer wat voor mij; ik denk even snel die kozijnen en deuren te verven. Maar nee, het wordt weer een klusje dat dagen duurt. Gelukkig is het droog en kan hij door terwijl ik de slaapkamers en badkamer opruim en schoonmaak. En omdat de meiden tot eind van de middag nog bij opa en oma zijn hebben wij lekker even onze handen vrij.

Een rustig weekje voordat de vakantie voorbij is klussen
Manlief aan het werk gezet 🙂

Ik vind het altijd prettig om zo’n nieuw schooljaar fris te beginnen en er is niets zo heerlijk als de boel lekker opgeruimd is. Dat geeft rust en zo kunnen we met rust in ons hoofd weer aan het werk en naar school.

Vrijdag

Vandaag de laatste dingen opruimen. Mijn bureau is in de vakantie een verzamelplaats van allerlei spullen geworden. Dat is het nadeel als je op zolder werkt en geen afgesloten ruimte hebt. Als je boven komt zet je alles op het bureau en dat stapelt zich op. Dus vandaag is de zolder aan de beurt. Alle was en strijk is weggewerkt en ik heb de kledingkasten uitgemest. Ook hebben de kinderen de gymschoenen gepast en heb ik de setjes gymkleding uitgezocht. De nieuwe schooltassen zijn ook binnen. Een goede voorbereiding is toch het halve werk.

Een rustig weekje voordat de vakantie voorbij is inloop op school
Inloop op school

Aan het eind van de middag hebben de kinderen inloop op school. Dit is de eerste keer dat ze dit in de vakantie doen. In eerste instantie vond ik het een beetje raar, maar nadat ze allebei in hun klas waren geweest en vriendjes en vriendinnetjes tegenkwamen hadden we ze wel weer zin om naar school te gaan. En het maakt de eerste schooldag ook wat minder spannend. Voor Jenna verandert er niet veel, ze gaat naar groep 2 en heeft dezelfde juf, maar Marley heeft twee andere juffen. Hele leuke juffen, maar toch is het altijd even spannend.

Weekend

Dit weekend staat in het teken van feestjes. Mijn nichtje is in de vakantie 18 jaar geworden en viert dit zaterdag. En omdat zij van de Maurtitiaanse kant van de familie is heb ik weer allemaal lekkere Mauritiaanse hapjes kunnen eten. Heerlijk!

Een rustig weekje voordat de vakantie voorbij is opweg naar een feestje
Op weg naar een feestje en nee, wij kunnen niet normaal doen

Zondagochtend doen we heel rustig aan. Nou ja, de meiden en ik dan. Alex is alweer druk met de deur bezig en wij zijn lekker lui. Voordat we naar het feestje van de dochter van lieve vrienden van ons gaan leg ik alvast alles klaar wat ik morgen niet mag vergeten. Denk aan de rapporten, luizenzakken en dat soort dingen. Na het eten zet ik de tassen, lunchboxen en bekers klaar. En als de meiden naar bed gaan leg ik kleding voor de volgende ochtend klaar. Dan nog een verhaaltje en dan is de vakantie echt voorbij….

Een rustig weekje voordat de vakantie voorbij is

Ik werd een soort van gedwongen om het rustig aan te doen en achteraf ben ik er wel blij om. Ik heb afgelopen week maar twee blogartikelen geplaatst. En was dat drama en ellende? Welnee! Er staan nog wel wat uitjes op de planning, maar ik verwacht nog een lekkere nazomer dus dat gaat helemaal goed komen. Ik merk dat de meiden het ook wel lekker vonden om even rustig aan te doen; lekker buitenspelen, beetje knutselen (lang leve de regen) en gewoon een beetje te hangen. Niks mis mee. Wij zijn klaar voor een nieuw schooljaar!

Zit bij jou de zomervakantie er ook alweer op? Of hebben jullie nog lekker een weekje vrij?

Ik wens je een hele mooie week en vooral veel plezier met alles wat je gaat doen!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!