fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een kijkje in mijn leven | Een verdrietige week die positief wordt afgesloten

Een verdrietige week oma overleden

Deze week begin ik vol goede moed. Al krijg ik wel te horen dat het niet zo goed gaat met mijn oma. Maar dat het zo snel zou gaan had ik niet gedacht. Helaas overlijdt mijn oma deze week op 87-jarige leeftijd. Heel verdrietig. Helemaal omdat ze aan de andere kant van de wereld woont en ik geen afscheid kan nemen. De hele week ben ik toch wat sip. Maar tegen het einde van de week staat er een leuke date met Marley op de planning en die date zorgt ervoor dat mijn stemming helemaal verandert!

Maandag

Vandaag begint mijn dag lekker vroeg. Ik ben zondag redelijk op tijd naar bed gegaan en als mijn wekker om 6:30 gaat word ik fit en uitgerust wakker. Na het ontbijt ga ik aan het werk. Alex begint vandaag om 10:30 uur dus hij kan de meiden naar school brengen. Ideaal!

het hartenhuis

Ik heb dit weekend een pakketje binnengekregen van Het Vergeten Kind. Ik had een donatie gedaan en heb daarom post-its gekregen om het hartenhuis te maken. En omdat dinsdag de Week van Het Vergeten Kind begint, ga ik aan het plakken. Ik hoop dat ik met mijn artikel van afgelopen week een hoop mensen zover heb gekregen om de petitie te tekenen en een (kleine) donatie te doen. Dit kan ook nu nog als je dat nog niet had gedaan 😉

Dinsdag

Gister heb ik niet zulk goed nieuws gehad. Mijn oma ligt in het ziekenhuis en het gaat niet echt goed met haar. Ze eet niet, drinkt niet meer en slaat wartaal uit. Omdat mijn oma op Rodrigues woont (eiland naast Mauritius) vliegt mijn moeder er deze ochtend naartoe. En om dit soort momenten merk je altijd hoe groot de afstand is. Ik had mijn oma graag nog even gezien en mijn moeder willen steunen. Gelukkig komt mijn moeder binnenkort weer naar Nederland.

curls on fleek
Ik had mijn haar gewassen en mijn krullen zaten zo mooi…totdat ik naar buiten ging: hallo pluis!

Doordat ik met mijn hoofd in Mauritius bij mijn moeder zit heb ik totaal geen zin om te koken. We besluiten daarom maar chinees te halen. We halen eigenlijk nooit chinees. Ja, als mijn moeder in Nederland is omdat ze dat heel lekker vindt. Zo ben ik toch nog een beetje bij haar.

Woensdag

Helaas krijg ik vandaag al vroeg in de ochtend te horen dat mijn oma vannacht is overleden. Een verdrietige dag vandaag. Gelukkig is Alex op woensdag altijd vrij. Hij kan de kinderen klaar maken voor school en ik ben druk aan het bellen met familie. Ik merk dat ik echt behoefte heb om bij mijn familie te zijn. Daarom gaan Alex en ik in de ochtend naar mijn broer. Het is toch altijd fijn om op dit soort momenten bij elkaar te zijn.

Een verdrietige week oma overleden
Heel blij dat ik deze foto heb ♥️

In de middag doe ik een poging tot werken. Ik merk namelijk dat ik me opgejaagd voel en hoop door te werken wat rustiger te worden. Op zich helpt het werken, maar ik ben wel snel afgeleid. Ik word ook steeds gebeld en krijg appjes. Fijn dat er zoveel mensen meeleven ❤️

Donderdag

Vandaag blijf ik lekker wat langer in bed liggen. Ik heb nog steeds hoofdpijn en heb slecht geslapen. Als ik wakker word is de begrafenis al in volle gang. Het is in Mauritius drie uur later namelijk. Als ik mijn moeder dan rond 9 uur bel is oma al begraven en zijn ze alweer bij haar thuis. Toch een gek idee dat ze er niet meer is. En wat ik ook echt een hele rare gewaarwording vind, is dat ik nu geen opa’s en oma’s meer heb. Heel raar om te beseffen.

speelgoed uitzoeken en opruimen
Ze zijn nog wel even bezig 😉

Alex is vandaag ook nog vrij. Ik heb zijn wisselende diensten vaak vervloekt, maar op dit soort momenten is het toch wel fijn dat hij deze week op donderdag vrij was. We hebben vandaag al mijn kantoorspullen van zolder naar de slaapkamer verhuisd zodat al het speelgoed naar zolder kan. Onze slaapkamer staat nu een beetje vol. Maar gelukkig is het tijdelijk.

Vrijdag

Vandaag hebben de meiden een studiedag. Een goede dag om samen al het speelgoed naar zolder te brengen. De meiden helpen op hun manier mee, maar uiteindelijk doe ik al het werk haha. Ach ze doen hun best. De speelkamer is bijna leeg. Nog twee kastjes, maar die kan ik niet naar boven tillen en nog wat los speelgoed.

een verdrietige week maar toch een gezellige meidenavond met Marley
Een topavond met mijn grote meid!

In de avond heb ik een leuke date met Marley. We gaan naar de Meiden Avond bij Kinepolis. De film Brugklas draait en er zijn allemaal leuke dingen voor jonge meiden. Stiekem ben ik bang dat Marley nog veel te jong is, maar daar aangekomen zijn er meer jongere meisjes. En natuurlijk ook grotere meiden. We hebben een supergezellige avond met zijn tweetjes. Binnenkort een blog waarin ik er alles over vertel. En zo brengt deze verdrietige week toch nog wat gezelligheid en lol.

Zaterdag

Alex heeft vrijdag avond de kastjes naar zolder gebracht dus ik kan weer even verder op zolder. Daarnaast wasjes draaien en de badkamer schoonmaken. Tja, dat houdt natuurlijk ook niet op. De meiden spelen lekker op zolder en zijn superblij met hun nieuwe speelruimte.

een verdrietige week en de zolder opruimen
De meiden kunnen we lekker spelen!

In de middag gaan we naar de verjaardag van ons nichtje. Het is erg gezellig en de meiden, Alex en ik vermaken ons prima. Als we weer thuis zijn gaan de meiden naar bed en ik kijk naar ‘Wie is de Mol’. Het is al jaren op tv en dit is het eerste seizoen dat ik kijk. Erg eigenlijk haha. Maar ik dacht altijd dat ik het niet leuk zou vinden en nu blijkt dat ik het toch wel heel spannend en leuk vind. Ik ben er nog niet helemaal uit wie mijn Mol is. Het blijft toch lastig. Kijk jij ook naar ‘Wie is de Mol’?

Zondag

Vandaag hebben de meiden met hun nichtje afgesproken. Als zij ze op komt halen ga ik even door mijn huis. Want zo’n studiedag is leuk (en maandag hebben ze ook nog een studiedag), maar er komt niks van het huishouden en daarnaast maken de meiden er ook een ongelooflijke bende van. Dus ik ruim beneden op en maak schoon. Dan zijn de slaapkamers aan de beurt. Ik doe het liever vandaag, zodat we morgen van het dagje vrij kunnen genieten.

mag ik eeen broertje of zusje
De meiden zeuren al weken of ze nog een broertje of zusje krijgen en toen ik naar de wc ging had Marley dit voor me achtergelaten 😂

En eigenlijk zou het weekend dan voorbij zijn, maar morgen hebben we nog een extra dagje weekend. Ik ben lekker vrij en weet nog niet wat ik met de meiden ga doen. We zien het morgen wel als we wakker zijn.

Een verdrietige week die positief wordt afgesloten

Deze week begon niet erg heel positief. En halverwege de week kreeg ik heel verdrietig nieuws. Mijn oma, aan wie ik mooie en leuke herinneringen heb is niet meer. Maar ik weet zeker dat ze nu op een mooie plek is bij haar kinderen en kleinkinderen die veel te jong zijn overleden. Die gedachte zorgt ervoor dat ik er vrede mee heb. Ik ben natuurlijk verdrietig en sip, maar het is oké zo. En mijn uitje van Marley heeft me echt uit die sombere bui gehaald. We hebben heel erg gelachen en genoten met zijn twee. Morgen nog een studiedag met de meiden en vanaf dinsdag begint de normale week weer. Ik ben benieuwd wat de week mij gaat brengen…

Hoe was jouw week? En heb je komende week leuke dingen op de planning staan?

Ik wens je weer een hele mooie week!

Liefs,
Irene

Deel op:

2 gedachten over “Een kijkje in mijn leven | Een verdrietige week die positief wordt afgesloten”

  1. Gecondoleerd met het overlijden van je oma. Heel verdrietig, je grootouders te moeten missen.
    Voor mijn dochters heb ik verschillende pogingen gedaan om het spelen en speelgoed te verplaatsen naar zolder, maar is nooit gelukt. Ze willen alleen maar zijn waar ik ben 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!