fbpx

Een weekendje Brugge met mijn lief

een weekendje Brugge

Mijn lief en ik waren op 1 maart precies 7 jaar samen. We kennen elkaar al ongeveer 22 jaar; sinds de middelbare school. Alex heeft toen al meerdere keren verkering aan me gevraagd. Maar goed dat ik toen steeds ‘nee’ zei. Want ongeveer 15 jaar later kwamen we toch samen. In deze 7 jaar hebben we al veel dingen meegemaakt. Ook nare gebeurtenissen, maar vooral heel veel mooie gebeurtenissen. Het mooiste is natuurlijk dat onze liefde bezegeld is met twee prachtige dochters. En om dat alles te vieren deden we een weekendje Brugge.

Jubileum

Ieder jaar proberen we rond 1 maart samen een weekendje weg te gaan. Ons eerste jubileum vierden we in Parijs, geweldige en romantische stad! Dit jaar keken we naar Barcelona, Rome en Londen en Praag. Maar het werd Brugge! Waarom Brugge? Toen we op de middelbare school zaten zijn we (en nou weet ik niet zeker of het in de tweede of derde klas was) met school naar Brugge geweest. En als je ongeveer 14 jaar oud bent, ben je blij als je alle opdrachten van school af hebt en waardeer je de schoonheid van de stad niet. Wel wisten we allebei nog wel dat het een mooie stad is. Een stad met een hoop bezienswaardigheden. En een stad waar je mooie wandelingen kan maken. En dus werd het een weekendje Brugge!

Knus hotel in Brugge

Na een autorit van ongeveer twee uur, kwamen we aan in Brugge. Ik had een leuk en knus hotel in het centrum geboekt, Hotel Fevery. En inderdaad knus was het zeker. De entree doet wat oubollig aan, maar dat vond ik juist wel wat hebben. Onze kamer was niet groot, maar groot genoeg. De badkamer was perfect. Met douche en bad en een geweldig grote spiegel waar ik heerlijk kon tutten. Maar wat ik vooral heel belangrijk vind, is dat het overal heel schoon was. De kamer, de badkamer en het toilet, maar ook de lobby en de ontbijtruimte. Alles was keurig netjes en schoon.

Lekker ontbijt

Het ontbijt was inbegrepen in de prijs. En ook dat was heel goed. Croissants, toast, broodjes, boterhammen, koffie, thee en verse jus. Een ruime keuze uit beleg, maar ook ontbijtgranen of pap. En vergeet vooral niet het vers gekookte eitje. Een lekker en goed ontbijt! En een stevig ontbijt is zeker nodig als je heel de dag aan de wandel bent.

Stadskaart

Bij aankomst op vrijdag kregen we van de hoteleigenaar een stadskaart. Hij vertelde ons wat leuke en mooie looproutes zijn. Welke bezienswaardigheden zeker de moeite waard zijn. Ook raadde hij ons aan om voor zaterdagavond een restaurant te reserveren aangezien hij grote drukte in de stad verwachtte..

Brugge verkennen

Onze auto hadden we bij het hotel geparkeerd voor €10,- per dag. Die hadden we verder ook niet nodig. Vrijdagmiddag hebben we te voet Brugge (her)ontdekt. En aansluitend hebben we een heerlijk lokaal stoofpotje gegeten. Zaterdag het chocolade museum en een bierbrouwerij bezocht. Heerlijk geluncht, geshopt en weer veel gelopen. Uiteraard bonbons gekocht. Want als je in België bent, moet je natuurlijk wel Belgische bonbons kopen. Voor de zekerheid het restaurant waar we vrijdag aten gereserveerd. Maar uiteindelijk toch ergens anders gaan eten. De hoteleigenaar had overigens wel gelijk, want de meeste restaurants zaten bomvol.

Weer naar huis na een heerlijk weekendje Brugge

Zondag weer heerlijk ontbeten om vervolgens al onze spullen bij elkaar te rapen en naar huis te rijden. Naar huis, maar eerst boodschappen doen voor weer een nieuwe week. En dan eindelijk weer knuffelen met onze prachtige en lieve meisjes.

Een weekendje Brugge

De leuke tips over Brugge lees je in een ander artikel. Ik kan het je echt aanraden om een keer naar Brugge te gaan! Leuk om als stel naartoe te gaan, met het hele gezin of met een stel vriendinnen. Wij gaan zeker weer eens terug en nemen dan onze meiden mee. Dan gaan we zeker naar Hotel Fevery! Wat namelijk heel fijn is aan dit hotel is dat ze ook een familiekamer hebben.

Ben jij al eens in Brugge geweest? En zo ja, wat moet je daar gezien en bezocht hebben?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!