fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Efteling Bosrijk heeft ervoor gezorgd dat ik een nog grotere Eftelingfan ben

Efteling Bosrijk heeft ervoor gezorgd dat ik een nog grotere Eftelingfan ben.

Wil je je kinderen blij maken? Maar dan bedoel ik ook écht heel blij maken. Ga dan een keer met je gezin naar Efteling Bosrijk. Een weekend of net als wij een midweek. Ik weet wat je denkt: ‘Weet je wel hoe duur dat is!?’. I know. Maar echt, begin met sparen en doe het. Het is het waard. Als je die blije koppies ziet geniet je zelf ook. En geloof me, dat is het mooiste wat er is. Efteling Bosrijk heeft ervoor gezorgd dat ik een nog grotere Eftelingfan ben.

Efteling Bosrijk heeft ervoor gezorgd dat ik een nog grotere Eftelingfan ben
4 blije kindjes en een minder blije draak

Efteling fan

Nee dit artikel is niet gesponsord. Ik heb geen gratis verblijf van de Efteling gehad (I wish!). En ja, ik ben wel echt een Eftelingfan. We proberen ieder jaar minimaal één keer naar de Efteling te gaan. Met airmiles en sparen via de Appie kom je al een heel eind met korting. Marley is nu bijna 7 jaar en al zeker acht keer in de Efteling geweest. En dat komt echt door mij. Ik hou van de Efteling. Als klein meisje was ik al verliefd op de Efteling en er moet heel wat gebeuren wil die liefde overgaan. En dus zijn we lekker een midweek naar Efteling Bosrijk geweest. Samen met vrienden die twee knullen hebben, dus we waren mooi in balans.

Efteling Bosrijk heeft ervoor gezorgd dat ik een nog grotere Eftelingfan ben
Mapje met reisbescheiden

Voorpret

Een week of twee voor aankomst, kreeg ik de reisbescheiden toegestuurd. Een mapje met onze sleutelpassen. Twee stuks, dus voor ieder gezin één. Met deze pas heb je toegang tot je huisje, het zwembad en kan je het parkeerterrein op en af. Daarnaast zaten voor iedereen de entreekaartjes voor de Efteling erbij. Wat ik echt heel netjes vind is dat je op dag van aankomst pas om 15:00 uur in je huisje mag. Maar je mag gewoon al de hele dag de Efteling in. Hetzelfde geldt op dag van vertrek; je moet dan voor 11:00 uur je huisje uit maar je mag nog tot sluitingstijd de Efteling in. Goede service vind ik want een entreeticket voor de Efteling is €35,50 (online prijs) en wij zijn met zijn vieren en dat dan voor 5 dagen is al €710,00!!

In het mapje stond verder nog informatie over Efteling Bosrijk. Bij mij zorgde dit mapje ervoor dat ik echt nog meer zin in de vakantie kreeg.

Efteling Bosrijk heeft ervoor gezorgd dat ik een nog grotere Eftelingfan ben
Langnek was er natuurlijk ook

Aankomst

Als je aankomt bij Efteling Bosrijk, word je naar de parkeerplaatsen geleid. Ik heb zelf een huisje uitgekozen omdat ik dichtbij de receptie en het zwembad wilde zitten. En de loopafstand naar de Efteling moest zo dichtbij mogelijk zijn. Als je zelf je huisnummer wilt kiezen, betaal je 25 euro extra. Dit had ik er zeker voor over. Wij zijn nadat we de auto hadden geparkeerd direct naar de Efteling gedaan en hebben op ons gemak het Sprookjesbos helemaal gezien. De kinderen (en ik) keken onze ogen weer uit. Het blijft toch bijzonder dat zodra je bij het huisje van de heks van Hans en Grietje komt, het heerlijk zoet naar snoepjes ruikt. Volgens Marley was er heel veel betoverd in het sprookjesbos. Magisch was het!

Efteling Bosrijk heeft ervoor gezorgd dat ik een nog grotere Eftelingfan ben
Symbolica

Ons huisje

Na drieën zijn we naar ons 8-persoons Dorpshuys gelopen. Het is echt zo leuk als je Bosrijk inloopt, waan je je in een andere wereld. Wij zaten in een Dorpshuys aan een dorpsplein met een waterpomp. En ja, na wat pompen kwam er echt water uit. De meiden vonden het geweldig! En ik stiekem ook. Het voelde heel fijn om er rond te lopen, knus ook. En toen we ons huisje binnenliepen waren we aangenaam verrast. Ik heb meestal dat het tegenvalt als je in zo’n vakantiehuisje komt. Vaak is het wel schoon, maar niet schoon genoeg (ja sorry, ik vind dingen nou eenmaal snel vies). En dit huisje was echt schoon. Ik voelde me echt op mijn gemak. En wat was het groot en toch knus.

Wat heel leuk was, was dat er voor alle kinderen een Klaas Vaak slaapmuts hing die ze mee naar huis mochten nemen. Je snapt al dat Alex en ik lange tijd met zo’n slaapmuts op hebben gezeten.

Efteling Bosrijk heeft ervoor gezorgd dat ik een nog grotere Eftelingfan ben
Nog een keer Symbolica

Eten en Drinken

Wij hadden vanaf huis van alles aan boodschappen meegenomen. We hadden bewust geen eten voor het avondeten mee en ook het ontbijt wilden we liever vers in de ochtend kopen. Het avondeten moest niet al bij aanvang vaststaan. Gewoon zien hoe de dag loopt en dan besluiten wat we zouden eten. Ik wilde in ieder geval ook één avond pizza laten bezorgen. De meiden hadden op Youtube gezien dat dit kon. Ze vonden dat zo leuk en vroegen of zij dat ook mochten. Natuurlijk mocht dit! We hebben de laatste avond daarom pizza en pasta in het huisje laten bezorgen. De meiden hadden allebei een kinderpizza en de pizza lag op een bord wat ze mochten houden. Zo leuk! Oh en mocht je er ook een keer heen gaan en dit doen, bestel dan als toetje de Chocolade Lava cakejes. Goddelijk!

We hebben ook een avond pannenkoeken gegeten bij Polles Keuken. Dit restaurant zit in de Efteling zelf op het plein tegenover Symbolica. Dit restaurant is echt voor de kinderen. In het midden staat een grote oven met kookgerei en dat draait magisch rond. Je zou bijna denken dat de pollepels er vanaf vliegen. Ook doen Pardoes de Tovenaar en Prinses Pardijn regelmatig een rondje door het restaurant en kunnen de kinderen met ze op de foto. Superleuk!

We hebben maar één keer in het huisje gegeten. Wraps. Lekker makkelijk en gezond. Alex heeft iedere ochtend broodjes staan smeren zodat we die mee konden nemen naar de Efteling. En het ontbijt bestond ook uit broodjes en croissants uit het winkeltje in Bosrijk en de Jumbo in Kaatsheuvel (was toch net wat goedkoper).

Efteling Bosrijk heeft ervoor gezorgd dat ik een nog grotere Eftelingfan ben
Twee stoeren meiden in de zweefmolen

Efteling

Natuurlijk waren we iedere dag in de Efteling te vinden! Het leuke van een verblijf in Bosrijk is dat je extra privileges hebt. Zo mag je al om negen uur ’s ochtends naar binnen en zijn er een aantal attracties vanaf half tien geopend. Op dinsdag betekende dit dat we maar 20 minuten in de rij stonden voor de nieuwe attractie Symbolica. Iedere keer als we langs deze nieuwe attractie liepen was de wachttijd zo’n 60 minuten. Niet ideaal met kleine kinderen. En zelf vind ik het ook niet geweldig om zo lang in de rij te moeten staan. Maar eerlijk is eerlijk, Symbolica is een geweldig mooie attractie. Echt een aanrader!

Op woensdagochtend zijn we twee keer achter elkaar in Droomvlucht geweest. Er was helemaal geen rij namelijk en Droomvlucht is echt één van onze favorieten. Toen het park eenmaal voor iedereen open was, groeide de rij per seconde. En donderdag was het regenachtig dus kozen we voor de Piranha. Tja, we waren toch al nat. We waren de eersten in de rij. Nooit eerder meegemaakt. Binnenkort zal ik je vertellen wat mijn favorieten attracties in de Efteling zijn.

Efteling Bosrijk heeft ervoor gezorgd dat ik een nog grotere Eftelingfan ben
Carnaval Festival

Tegenvallers

Ik ben echt heel tevreden over ons verblijf. En zo waren we allemaal heel tevreden. Wat alleen een beetje jammer was, was dat het zwembad in Bosrijk niet de hele dag open was. Tussen twaalf en drie uur sluit het zwembad. En als je van die waterratjes hebt zoals wij dan is het jammer als je tot drie uur moet wachten totdat je even lekker een frisse duik kan nemen na uren in het park te hebben gewandeld. Ze hebben dat uurtje in de speeltuin gespeeld dus een ramp was het zeker niet.

Wat ik wel echt heel jammer vind is de prijs van de wandelwagens die je kan huren in de Efteling. Per wandelwagen betaal je 4 euro. Dit is voor ons dan 8 euro per dag en dat dan keer 5, kom je toch uit op 40 euro voor een midweek. Als je nagaat dat het verblijf zelf al best prijzig is, is 40 euro een hoop geld. Eigenlijk zouden de gasten van Bosrijk en het hotel een korting op de karretjes moeten krijgen. Het hoeft echt niet gratis, maar bijvoorbeeld voor de helft van de reguliere prijs. Dat zou dan zeker dat stukje extra zijn waardoor je je als gast van Bosrijk speciaal voelt. Net als de eerder opening van het park. Je voelt dan als gast dat je waar voor je geld krijgt.

Efteling Bosrijk heeft ervoor gezorgd dat ik een nog grotere Eftelingfan ben
Droomvlucht

Wij gaan zeker weer terug

Al met al hoor je me verder zeker niet klagen. We hebben een geweldige tijd gehad. Terwijl ik nu druk zit te typen verschijnt er weer een bigsmile op mijn gezicht. En ik kan nog veel meer leuks vertellen, maar dan wordt dit artikel niet leuk om te lezen. Veel te lang.

Efteling Bosrijk heeft ervoor gezorgd dat ik een nog grotere Eftelingfan ben
Eén ochtendje regen

Die vijf dagen hadden er zeker ook wel tien mogen zijn. We hebben stralend mooi weer gehad. Eén ochtendje hadden we wat regen. En omdat we de weken ervoor zoveel regen hadden gehad, heb ik voor de zekerheid regenponcho’s bij de Action gehaald. De meiden hebben een mooie Efteling regenponcho gekregen. En zelfs met de regen ging die grote lach niet van onze gezichten. En mijn stappenteller wist niet wat ie meemaakte. Heel wat kilometeres gelopen in die vijf dagen. En elke kilometer was het dubbel en dwars waard!

Ik heb intens genoten van deze vakantie. Efteling Bosrijk heeft ervoor gezorgd dat ik een nog grotere Efteling fan ben Wij hebben ook besloten dat we zeker weer een keer teruggaan met de meiden. Of dat volgend jaar is, weten we nog niet omdat we dan ook weer lekker naar Mauritius gaan. Weer even naar huis, naar mijn mama. En tot die tijd kan ik zeker teren op onze geweldige vakantie in de Efteling.

Heb jij al eens in de Efteling overnacht? Wat vond jij ervan?

 

 

Bron: Efteling

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!