fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Donderdag Speelgoeddag | Egeltje Plof is een geweldig spel voor jong en oud

Egeltje Plof

Als je mij op Instagram volgt heb je kunnen zien dat ik was uitgenodigd voor de presentatie van het nieuwe najaarsspeelgoed van Hasbro. En toen ik naar huis ging kreeg ik een goedgevulde goodiebag mee. Eén van de dingen die in de goodiebag zat was het hilarische spel Egeltje Plof. Wij zijn fan van dit leuke spel en in deze blog vertel ik je waarom.

Egeltje Plof

Wie laat het egeltje uit zijn vel springen? Dit spannende kinderspel combineert een eenvoudig spelprincipe met spanning en actie. Gooi de dobbelsteen, het aantal ogen dat je gegooid hebt is het aantal keer dat je de neus van de egel in moet drukken. Dat vindt Egeltje Plof niet zo leuk. Dus kijk uit dat de stekels je niet om de oren vliegen! En heb jij alle rondes overleefd zonder dat de stekels je om de oren vliegen? Dan ben jij de winnaar!

egeltje plof

Verschillende speelvarianten

Je kan de spelregels zoals hierboven beschreven ook omdraaien; degenen die het egeltje als eerst laat ploffen is de winnaar. En je kunt er nog een extra speelelement aan toevoegen; als de stekels zijn geploft moet iedereen zoveel mogelijk stekels verzamelen. En omdat de stekels verschillende kleuren hebben, kan je de stekels ook verschillende punten geven.

Het verrassingselement maakt dit zo’n leuk familiespel

Wij vinden het spel helemaal leuk. En dan heb ik het over personen in de leeftijd van 6, 9, en 39 jaar. We hebben het achter elkaar gespeeld en het spel wordt iedere dag wel even tevoorschijn gehaald. Het leuke aan dit spel is het verrassingselement zoals je dit ook bij bijvoorbeeld het slagroomspel (Pie Face) hebt. En dit maakt dat iedere beurt spannend is en of met een zucht van verlichting doorgaat naar de volgende speler of met een kreet van ‘schrik’ en gelach. Wij liggen iedere keer weer in een deuk!

Donderdag Speelgoeddag | Egeltje Plof is een geweldig spel voor jong en oud

Leuk voor jong en oud

Egeltje Plof is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het kan gespeeld worden met 2 tot 6 spelers en daardoor een heel leuk en gezellig familiespel. De consumentenrichtprijs is €26,99 en het spel is o.a. bij Bol.com te koop

Foto’s: Hasbro

De komende tijd komen er weer veel speelgoedreviews aan. Daarom heb ik in oktober de donderdag tot speelgoeddag gekroond. Iedere donderdag komen er één of meerdere speelgoedreviews online. Zo blijft het een beetje overzichtelijk en blijft het voor mijn lezers die niet in speelgoed geïnteresseerd zijn ook leuk 😉

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!