fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een kijkje in mijn leven | Eindelijk sneeuw dus lekker veel naar buiten

Eindelijk sneeuw

Deze week hebben we geluk, want eindelijk gaat het sneeuwen. Jenna vraagt al sinds Kerst of het nog en wanneer het gaat sneeuwen. En deze week gaat haar wens in vervulling; eindelijk sneeuw! En stiekem vind ik het ook leuk dat we nog sneeuw hebben. Ik was stiekem alweer toe aan het voorjaar, maar voor sneeuw wil ik best een uitzondering maken.

Maandag

Ik ben vandaag weer eens vroeg opgestaan. De laatse tijd ging ik weer steeds later naar bed, met het gevolg dat ik ‘s ochtends maar bleef snoozen. Dus weer om 6:30 opgestaan, gedoucht en aangekleed. Jenna was natuurlijk alweer wakker, want zij is echt een ochtendmensje. Marley heb ik om 7:30 wakker gemaakt en toen hebben we samen ontbeten. Ik dek nog steeds iedere avond de tafel voor het ontbijt en dat werkt zo lekker in de ochtend. De dag begint toch echt een stuk lekkerder als je een stressvrije ochtend hebt.

handschoenen kwijt
Ik kon mijn handschoenen niet vinden dus deed de handschoenen van Jenna aan. Gelukkig zitten er geen vingertoppen aan haha

Als ik de meiden naar school heb gebracht loop ik een rondje met de hond en ga ik aan het werk. Weer lekker schrijven vandaag en mijn bullet journal afmaken.

Dinsdag

Vandaag is er sneeuw voorspeld, maar als ik met de meiden naar school loop zijn we alledrie een beetje teleurgesteld. Het zou vanaf 8 uur namelijk sneeuwen, maar er gebeurt nog niks. Als ik dan zo’n anderhalf uur later zit te werken en naar buiten kijk zie ik de eerste sneeuwvlokken naar beneden komen. Nu maar hopen dat het blijft sneeuwen en er een goed pak sneeuw komt te liggen. Ik heb de meiden beloofd dat als er genoeg sneeuw ligt ze niet naar de naschoolse activiteit hoeven omdat we dan gaan sleetje rijden.

De eerste sneeuwvlokken
De eerste sneeuwvlokken vallen naar beneden

En ja hoor, het blijft sneeuwen! Gelukkig is Alex lekker vroeg klaar vandaag en kan hij mee als we gaan sleeën. Jenna is dan ook helemaal happy als we haar met de slee ophalen van school. Marley gaat toch liever grimeren, maar wil wel weten of er om 16:15 uur nog sneeuw ligt 😉 Als zij dan klaar is gaat zij nog met papa van de sneeuw genieten. Jenna en ik blijven lekker warm bij de open haard, want sneeuw is leuk maar koud krijg je het er wel van haha. Maar oh wat hebben we een lol gehad! Ook ik ben samen met Jenna van de heuvel gesleed. Wat was het leuk om te doen. Ik denk dat het zeker 30 jaar geleden was dat ik dat had gedaan. En Jenna vond het ook helemaal geweldig. Heerlijk!

Woensdag

De meiden zijn helemaal in hun nopjes, want de sneeuw is nog niet gesmolten. Ze weten niet hoe snel ze hun ontbijt naar binnen moeten werken en zich aan moeten kleden. Meestal moet ik een paar keer naar boven roepen dat ze op moeten schieten, maar vandaag staat Jenna om 8:10 uur alweer beneden. Klaar om naar buiten te gaan. Niet veel later volgt Marley en spelen ze in de tuin met de sneeuw. Dan brengt Alex ze naar school. Uiteraard met de slee. En hij loopt eerst nog twee rondjes om de school. Ze zijn vandaag eens lekker op tijd naar school. Meestal komen ze net op tijd nog aan met dat getreuzel van ze haha

Eindelijk sneeuw dus een blij ei
Wat was ze blij dat ze eindelijk in de sneeuw kon spelen!

Ook vanmiddag wordt er weer volop in de sneeuw gespeeld. En dan is het alweer tijd voor turnen en aansluitend koor. Ze hebben het maar druk die twee dametjes.

Donderdag

Deze ochtend heeft Marley met haar klas en een paar andere klassen een optreden. Ze hebben iedere week muziekles en vandaag is de uitvoering. Het valt me op dat echt veel kinderen goed kunnen zingen. Natuurtalentjes hoor!

Eindelijk sneeuw dus stunten
Deze dame was ook blij want ze kon weer stunten in de sneeuw 😉

Vandaag ben ik aan het schrijven. Niet voor mijn blog, maar voor een nieuw project waar ik het over had. Wat het precies is, hoor je heel snel van mij 😉 In de middag voel ik me steeds slechter. Ik ben al dagen verkouden, maar het lijkt niet echt door te zetten. Tot nu. Ik blijf niezen, mijn keel doet pijn en ik ben ongelooflijk moe. Vandaag maar extra vroeg naar bed en voor nu aan de extra gemberthee.

Vrijdag

Vandaag voel ik me iets beter. Ik ben niet meer zo moe. Maar dat is ook niet gek aangezien ik al om acht uur in bed lag. We zijn allevier goed verkouden. Langleve de winter! Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het wel fijn vind dat het toch nog even koud is geweest. Ik heb altijd het idee dat dan alle bacteriën doodvriezen haha. Dus hier moeten we even doorheen en dan komt het allemaal goed.

Eindelijk sneeuw en ik ook was blij
Ook ik genoot van de sneeuw 😜

Omdat Jenna ook erg verkouden is blijven we lekker thuis vanmiddag. Toen ik vanmorgen boodschappen heb gedaan heb ik lekker frikandellenbroodjes gehaald dus die smikkelen we lekker op. Marley had met een vriendinnetje afgesproken, maar haar moeder is ook niet lekker dus Marley komt lekker naar huis. We doen lekker helemaal niks. Bijkomen van een weekje school en werken. En natuurlijk die vervelende verkoudheid. Marley gaat na het eten naar de kerk voor de bijeenkomst van het heilige communie en ze komt helemaal enthousiast thuis. Ze heeft geleerd over Mozes en ze hebben geknutseld en getekend. Ze kan niet wachten tot de volgende bijeenkomst.

Zaterdag

Vandaag zou een vriendin met haar zoontje gezellig langskomen, maar ook zij is goed verkouden. Dus we schuiven het een weekje op. Echt, iedereen is geloof ik verkouden nu. Toen ik bij de drogist stond voor neusspray, was alles uitverkocht. Moet je nagaan! Heel Holland snottert is het nu, geloof ik.

Een beetje schetsen
Ik kocht een schetsblokje bij Action die ik even uit wilde proberen. Helaas is het papier iets te ruw. Maar meiden zijn blij met het schetsblok en de zebra haha

Maar verkouden of niet ik ben natuurlijk aan het opruimen geslagen en daar ga ik vandaag mee verder. Maar we hebben ook mijn bureau naar de slaapkamer verhuisd. Tijdelijk hoor! Maar de zolder moet even leeg zodat al het speelgoed van de speelkamer naar zolder kan. En dan kan ik de speelkamer een likje verf geven en een ander vloertje plaatsen zodat mijn kantoor daarheen kan. De meiden gaan lekker lang in bad en zijn echt de hele dag heel lief aan het spelen. Heerlijk, want ik kan dan ook lekker mijn ding doen. En ik krijg vandaag ook een leuk pakketje binnen. Ik mag binnenkort weer iets weg gaan geven 😃

Zondag

Vandaag gaat Alex de deurposten weer een likje verf geven. De tweede en laatste laag. En de meiden spelen op zolder. Ik had alleen de speelkeuken alvast op zolder neergezet. En je raadt het al, ze spelen echt nooit met die keuken en zijn vandaag uren zoet.

bureau in de slaapkamer
Niet de meest ideale werkplek, maar het is gelukkig tijdelijk 😉

Ik maak een lekker groentesoepje voor vanavond en kan verder niet zoveel omdat Alex boven aan het verven is. Ik zit alleen beneden en ben een beetje aan het werk en lees een boek. Maar je hoort me niet klagen hoor. Heerlijk om zo in alle rust lekker bezig te zijn.

Eindelijk sneeuw dus lekker veel naar buiten

Ondanks het gehoest en al het snot was dit echt een heerlijk weekje. We hebben zo genoten van de sneeuw. Vooral toen de sneeuw net was gevallen en dan die verse knisperende sneeuw als je een stap zet. Ik geniet altijd zo van dat geluid. Maar het grootste genieten was het roetsjen van de heuvel met de slee en de sneeuwballengevechten die we hadden. Komende week is er weer sneeuw voorspeld, al zie ik nu alleen maar regen. Zou leuk zijn als we nog een keer sneeuw krijgen. Maar dan mag het echt wel richting voorjaar gaan hoor! De winter, ik kan beter zeggen herfst, heeft nu wel lang genoeg geduurd 😉

Heb jij ook zo genoten van de sneeuw? 

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!