fbpx

En toen had ik keelontsteking | Kijkje in mijn leven

En toen had ik keelontsteking

En toen had ik keelontsteking. Was ik net weer hersteld van corona, waar ik gelukkig weinig last van had. Ben ik deze week toch wel goed ziek. Maar tijd om uit te zieken is er niet en daar is mijn lijf het niet mee eens. Dus halverwege de week doe ik toch maar wat rustiger aan. Nu even uitzieken zodat ik er voorlopig weer vanaf ben!

Zaterdag

Gister hebben we gezellige geborreld bij onze lieve buren. En zoals altijd smaakten de biertjes bij de mannen goed en de wijntjes bij de dames nog beter. Ik voel me dan ook best een beetje katerig deze ochtend. Gelukkig hoef ik nergens heen en verwacht ik geen mensen thuis. Alex heeft pech, want hij had de meiden beloofd om te gaan zwemmen. Zij gaan rond de lunch de deur uit en ik heb dan lekker tijd voor mezelf.

Ik kreeg van Alex 15 rode en een witte roos omdat we 15 jaar samen waren. Maar de rozen waren van zulke slechte kwaliteit dat ze er na 4 dagen al zo uitzagen. Zonde!

Ik heb eigenlijk nooit een kater. Ik voel me wel moe ofzo en omdat ik dus nooit een kater heb, heb ik wat ik vandaag voel verkeerd beoordeeld. Want in plaats van me steeds beter te voelen, voel ik me steeds beroerder. Onwijs balen, want we zouden vanavond gaan bowlen. Dat doen we volgende week dan maar.

Zondag

Wat een nacht! Ik heb amper geslapen want ik heb de hele nacht koorts gehad. Dat zorgde ervoor dat ik koud en dan weer bloedheet had. Heel irritant! En naast moe, heb ik vreselijke keelpijn. Ik herken deze pijn: een keelontsteking. Helaas weet ik uit ervaring dat ik dit uit moet zitten, omdat de huisarts hier geen antibiotica (meer) voor geeft. Dus vandaag wordt een beddagje.

En toen had ik keelontsteking en dronk ik veel thee
Vandaag drink ik vooral thee

Als Alex in de middag naar vrienden gaat om de openingsrace van de F1 te kijken ga ik maar naar beneden. Ik maak voor de meiden en mezelf een pannetje soep en na het eten gaan we op tijd naar bed. De vakantie is namelijk weer voorbij en de meiden moeten weer naar school.

Maandag

Ik heb normaal gesproken niet zoveel moeite met de maandagen, maar vandaag is echt niet leuk. Na weer een hele korte nacht gaat de wekker veel te snel. Ik baal er zo van dat ik nu weer ziek ben. Ik weet wel hoe het komt. Ik heb niet goed uitgeziekt toen ik een paar weken terug ziek was en speelden de afgelopen tijd wat dingen met mensen wat ik me teveel heb aangetrokken. Ik weet dat ik daar niet lekker op ga. Maar hé, ik ben ook maar een mens. Nu weer beter voor mezelf zorgen en dan komt het helemaal goed.

En toen had ik keelontsteking, maar de koffie smaakte weer
Mijn koffie heeft er zin in!

Vandaag werk ik wel een paar uurtjes, maar het gaat echt op een rustig tempo en ik doe niet teveel. Ik bereid de Master Mind van morgen voor en doe mijn financiële administratie. Na het eten duik ik mijn bed in en mag Alex alles regelen. Ik lig er echt helemaal af namelijk.

Dinsdag

Vandaag is het Master Mind dag! Dit keer online omdat er twee zieken zijn, waar ik er één van ben. Eén van de dames heeft ons verlaten en dus zijn we weer met zijn drieën. Irene en ik merken toch wel dat drie gewoon perfect is wat betreft tijd en energie. Voorlopig zal er dan ook niemand bij onze Master Mind komen, we houden het even bij drie. Het is in ieder geval een hele fijne sessie. Ik ben blij dat ik me vandaag een stuk beter voel. Ik ga er dan ook vol in. En zelfs na afloop ben ik nog vol energie en ga ik zelfs nog een paar uur werken.

En toen had ik keelontsteking dus online master mind
Voordat de Master Mind begon lekkere broodje voor Jenna en mij gehaald

Jenna is vandaag ook thuis omdat haar juf corona heeft en er geen vervanging is. Zij gaat lekker met haar werkstuk aan de slag als ik in de Master Mind zit. En later gaat ze met klasgenootjes buitenspelen. Tja, het is wat het is. Gelukkig is er de rest van de week wel vervanging. In de avond ben ik toch wel gesloopt en na al het praten vandaag doet mijn keel weer meer pijn. Dus met een paracetmol in mijn mik ga ik lekker vroeg mijn bedje in.

Woensdag

Ondanks dat ik weer rot geslapen heb door het hoesten voel ik me redelijk oke. Keel voel ik nog wel, maar echt pijn doet het niet meer. Ik kan dus gewoon boodschappen doen en het huis beneden opruimen en schoonmaken. En geloof me, het is nodig. De koelkast is leeg en het huis is in mijn ogen echt goor. Tja, als ik het niet bijhou dan doet niemand het. Dus werk aan de winkel! Ik word altijd heel blij van een schoon huis en een volle koelkast dus tegen de lunch ben ik helemaal happy.

Mijn moeder komt gezellig lunchen en blijft uiteindelijk ook gezellig avondeten. Jenna gaat na de lunch met haar vriendinnen knutselen in het buurthuis en mijn moeder en ik kijken een serie. Ik merk dat ik weer enorme pijn in mijn keel krijg en dan vooral aan de linkerkant. Het lijkt of er een balletje zit wat ook een rasp is, heel pijnlijk. We eten gelukkig vroeg omdat Jenna moet turnen en Marley heeft een vormselbijeenkomst in de kerk. Dus als Alex Marley naar de kerk brengt, zet hij gelijk mijn moedertje af en ik duik mijn bed in. KA-POT! Morgen hopelijk weer wat beter.

Donderdag

Gelukkig heb ik eindelijk weer wat beter geslapen. Ik moest wel vaak plassen. Dat zullen de afvalstoffen wel zijn. Ik sta op zonder pijn. Ik voel de rauwheid in mijn keel nog wel bij het slikken, maar het is echt zoveel beter dan gister. Ik sta wel op met knallende hoofdpijn, maar als ik gedoucht heb is dat gelukkig weg. Vandaag maar weer rustig aan doen. Ondanks dat ik rustig aan heb gedaan krijg ik alles af wat ik op de planning had staan.

Wat een weer deze week! Ik heb Marley een paar keer van het station gehaald

Het voordeel dat Alex de komende tijd mensen mag opleiden is dat hij alleen maar dagdiensten heeft en dus ook lekker de keuken in kan doordeweeks. Hij maakt daarom vandaag voor het eerst hutspot en ik kan je zeggen dat het heerlijk was. Ik heb zitten smullen! Ik duik na het eten mijn bed weer in, want ik wil nu echt wel van die keelontsteking af!

Vrijdag

En toen was het alweer vrijdag. De laatste werkdag voordat het weekend begint. En ik kan je zeggen: ik ben eraan toen! En de meiden ook merk ik. Zo’n eerste school- en werkweek is toch altijd even wennen. Maar we moeten nog even volhouden vandaag. Alex vertrekt dus weer naar zijn werk en ik breng de meiden naar school om dan zelf ook aan het werk te gaan. Ik heb al de hele week mijn mail uitgesteld en nu het er bijna 500 zijn moet ik toch echt mijn mail gaan beantwoorden.

Als iedereen de meiden uit school zijn en Alex en ik klaar met werken zijn, begint het weekend dan echt. We sluiten de week gezellig af want we gaan bowlen. Stond op de planning voor vorige week om de vakantie mee af te sluiten, maar toen kreeg ik die stomme keelontsteking. Lang geleden en weer zo leuk en gezellig. Moeten we echt vaker doen!

Weekvlog #54

Ondanks dat ik ziek was heb ik toch gevlogd. Je ziet het in deze weekvlog!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!