fbpx

Even bijkletsen en mijn plannen met je delen

Even bijkletsen en mijn plannen met je delen

Iedere week lees je in ‘Een kijkje in mijn leven’ wat ik de week ervoor heb gedaan. Daarin lees je soms ook wat voor plannen ik heb, maar niet heel uitgebreid. Daarom vond ik het wel weer eens tijd voor een persoonlijke update. Even bijkletsen en vertellen hoe het gaat en wat mijn plannen de komende periode zijn.

Het gaat goed

Tja, meer kan ik er niet van maken. Het gaat goed. De coronacrisis heeft wel behoorlijke impact op me gehad. Niet zozeer met angst, maar vooral in praktische zin. De kinderen waren thuis en dus viel mijn hele ritme weg. Maar dat was niet alles wat wegviel. Mijn inkomen viel ook weg. Veel opdrachtgevers trokken zich terug en omdat ik het echt heel lastig vond om mijn werk te combineren met de kinderen kwam er ook niks meer binnen.

Maar ieder nadeel heeft een voordeel, want ik vond het heerlijk om tijd met de meiden door te brengen. En het was leuk om te zien hoe ze hun schoolwerk doen en hoe ze toch groeiden in die drie maanden. Marley bloeide zelfs helemaal op en vond het op een gegeven moment zelfs leuk om schoolwerk te doen (behalve rekenen dan). En nu na ook nog eens 6 weken vakantie, ben ik weer vol nieuwe energie en nieuwe plannen en projecten die ik graag met je deel! Het gaat goed met me. Heel goed.

Opleiding

Tijdens de lock down vond ik werken lastig. Ook omdat ik weinig inspiratie had. Ik zal gewoon niet in een lekker flow en die heb ik wel nodig om te kunnen schrijven. Daarom besloot ik de tijd te gebruiken om de coachopleiding waarmee ik bezig was af te maken. Ik heb alle lessen met een gemiddelde van 8,7 afgerond en mag mezelf nu officieel een lifecoach noemen. Dat kon ik toch al, want ik heb al jaren coachervaring en 40 jaar levenservaring en ik ben echt van mening dat vooral die levenservaring je een goede coach maakt.

Maar ik zou ik niet zijn als ik na deze opleiding niet weer wat nieuws zou gaan doen. En dus heb ik me ingeschreven voor de opleiding tot voedingsdeskundige. Ik vind voeding namelijk heel interessant. Ik bedoel, we hebben voeding nodig om te functioneren. Maar nemen wij (mijn gezin en ik) wel de juiste voeding tot ons? Dat is ook de belangrijkste reden dat ik deze opleiding wil doen. En daarnaast kan ik ook mijn lezers en coachees helpen gezonder te eten en drinken. Win-win dus! Ik begin as we speak met de opleiding. Binnenkort lees je er in een blog meer over.

Aan de slag als coach

Ik heb het al vaker gezegd; ik mis het coachen. Mensen helpen is wat ik nou eenmaal heel graag doe. En toen ik als coach werkzaam was heb ik veel mensen kunnen helpen. Dat mis ik enorm! Natuurlijk sta ik privé altijd voor iedereen klaar en bied ik een luisterend oor en schouder om op te huilen. Maar ik wil meer. En ik kan ook zoveel meer. Geen kapsones, maar ik heb echt heel veel te bieden. En daarom heb ik besloten om het coachen weer op te pakken. Dat zal 1-op-1 online coaching zijn. Wel zo handig nu we nog met de coronamaatregelen zitten.

De keuze kwam ook omdat mijn e-book de afgelopen periode regelmatig wordt gekocht. Er is gewoon behoefte aan. Dus er komen ook nog meer e-books aan en ben ik een online programma aan het schrijven, waar je in je eigen tempo mee aan de slag kan. Zodra dit af is, hoor je daar uiteraard meer over. En weet je wat nou zo leuk is? TTKA (Tante Truus Kan Alles) staat voor Time To Kick Ass en dat past zo bij mijn visie. Tijd voor een schop onder je kont en in actie te komen en met je doelen aan de slag gaan.

Veranderingen op Tante Truus Kan Alles

Mijn blog gaat ook veranderen. Misschien heb je het al gezien en gemerkt. Om te beginnen komen er geen 5 blogs, maar 3 blogs per week online. Meer kan altijd, maar dat zal niet de standaard zijn. De reden dat ik hiervoor kies is omdat ik dan tijd overhou voor andere dingen. Een blog schrijven doe je nou eenmaal niet in een uurtje. Ik niet in ieder geval.

En ik ga niet meer over van alles schrijven. Ik ga alleen nog schrijven over de dingen die zorgen voor dat feel goed gevoel. Dat zullen dus veelal artikelen zijn over body, mind en soul. Een stukje pamperen zoals beautyproducten zou daar ook nog wel bij horen, maar kinderspeelgoed zal je hier niet meer zien. Er zijn genoeg mamablogs waar je terecht kan voor reviews.

Dat wil trouwens niet zeggen dat er nooit mamagerelateerde onderwerpen voorbij zullen komen. Een groot deel van mijn lezers is mama en ik ben dit zelf ook. Maar de onderwerpen zullen iets dieper gaan. Niet zweverig hoor en ook niet zwaar, maar wel minder tralala zeg maar. Weet even niet hoe ik dit uit moet leggen, maar ik denk dat je me wel begrijpt. De positieve vibe blijft sowieso en zal er altijd zijn. Want dat is wie ik ben en waar ik iedereen mee wil besmetten (om maar een beetje in coronatermen te blijven. Alleen is het virus dat ik verspreid een stuk leuker, gezelliger en krachtiger!

Privé ook wat dingen op de planning

En dan zijn ook privé plannen en projectjes die lopen of gaan lopen. Alex is bijna klaar met het verwijderen van al het tapijt op de trappen en dan kunnen die opgeknapt worden, maar ook de overloop en muren naast de trap. Onze slaapkamer moet echt een upgrade krijgen en dit jaar moet er echt een nieuw bed komen. En dan gaan we woonkamer opknappen, want ook dat is na 10 jaar wel weer eens nodig. Door de coronamaatregelen gaan veel feestjes niet door en zien we familie en vrienden toch minder, dus meer tijd om te klussen.

Je merkt het al, genoeg plannen en ik hoef me de komende periode niet te vervelen. Maar ik zorg natuurlijk voor genoeg rustmomenten. Iedere dag pak ik tijd voor mezelf. En ik mediteer 3x per dag! Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar de 8-weekse mindfulnesstraining van Tiny Tweaks is echt een eye-opener voor me geweest. Binnenkort lees je hier een blog over. Maar ik kan het iedereen aanraden! En oh ja, ik moet 15 kilo afvallen. Want die corona-stoppenmetroken-vakantie-kilo’s moeten er echt weer af 😂

Nou, ik dacht even bijkletsen en een korte update te geven. Maar als ik dan eenmaal aan het vertellen ben haha. Je bent in ieder geval weer helemaal op de hoogte!

En nu ben ik natuurlijk heel benieuwd. Wat zijn jouw plannen de komende periode?

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!