fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een kijkje in mijn leven | Even geen werk deze week

Even geen werk deze week onderweg naar de Efteling

Afgelopen week had ik gehoopt dat ik alles wat werk betreft af zou kunnen ronden voor de vakantie. Helaas blijkt het toch lastiger om te werken als je thuis bent. Ik vind het namelijk zelf ook gezellig met de meiden en het is voor hen ook niet leuk als ik steeds met mijn laptop of mobieltje zit. Vanaf deze week is Alex ook lekker drie weken vrij en kunnen we leuke dingen met zijn allen doen. Gelukkig heb ik toch nog aardig vooruit kunnen werken en probeer ik deze week niet te werken, maar ik merk dat ik dat wel moeilijk vind. Eens kijken hoe het gaat….

Maandag

Jenna haar ene oor doet geen pijn meer, maar nu doet sinds gister haar andere oor pijn. Ik heb toch maar even de huisarts gebeld en ze mag langskomen om even te kijken wat er aan de hand is. Gelukkig geen oorontsteking, maar het is wel wat rood in haar oor. Nog even niet zwemmen dus. Het andere oor is weer beter. En ik heb zondag oordoppen voor in het water besteld dus die zijn morgen in huis zodat ze toch kan zwemmen. Want we hebben nu een groot bad en zij kan nu niet lekker losgaan terwijl het vandaag weer bloedje heet is.

Even geen werk deze week lekker zwemmen
Even afkoelen in het zwembad 😉

Dinsdag

Vandaag wordt het weer erg warm dus we blijven lekker binnen. Althans in de ochtend omdat we dan de zon op de tuin hebben. We doen spelletjes, ik gooi er wat wasjes in en doen rustig aan. Ik ben heel blij want mijn e-reader was kapot. Het scherm reageerde niet meer op mijn aanraking, maar gelukkig heeft Alex het scherm kunnen vervangen en heb ik gelijk tig boeken op mijn e-reader gezet. Ik heb een Kobo e-reader met ingebouwd licht en alles. En een nieuwe e-reader vond ik toch wel zonder. Nu hoefde ik alleen een scherm te bestellen en manlief fixt het gewoon even 😉 Ik heb gelijk een Kobo Plus abonnement bij Bol.com genomen. Lekker onbeperkt lezen voor een klein bedrag per maand. De eerste maand is gratis dus dan kan eerst kijken of ik het wat vind.

Even geen werk deze week boekje lezen

In de middag staat het bad in de schaduw en dus kunnen de meiden lekker naar buiten en in het bad afkoelen. Jenna heeft nog last van haar oren, maar met speciale oordoppen kan ze toch van het water genieten. En terwijl zij aan het dobberen zijn, lees ik een boek uit; Verlangen naar minder van Jelle Derckx. Echt een aanrader dit boek! En ’s avonds hebben zowel Alex en ik geen zin om te koken dus wordt het een salade met patatjes en vlees van de barbecue. Lekker makkelijk dus!

Woensdag

De dag begint weer met een wandeling. Het is heerlijk weer om te wandelen. Niet meer zo warm door de regen die afgelopen nacht viel. We zijn wel om 7:30 uur al gaan lopen. Het fijne aan zo vroeg wandelen is dat je echt nog wat aan je dag hebt. Het plan is om na de vakantie twee ochtenden te gaan wandelen. Dat sporten blijft een ding en wandelen vind ik heerlijk. Ik blijf dan een ochtend met een vriendin wandelen en ik wil een ochtend alleen wandelen. Want het is supergezellig met een vriendin, maar het is ook fijn om even mijn hoofd te legen. En dan ga ik er nog een dag bij ‘sporten’. Ik weet nog niet wat het wordt, daar ben ik nog over na aan het denken.

Even geen werk deze week bende in de speelkamer
Iets met teveel spullen en dan wordt het een bende

Vandaag heb ik eindelijk het nieuwe IKEA kastje in elkaar gezet. Samen met de meiden en was nog leuk ook om samen te doen. Ook maar een begin gemaakt met het uitzoeken van het speelgoed. Ik vind het altijd fijn om na de vakantie opgeruimd te beginnen. Dus dat betekent puin ruimen en ontspullen.

Donderdag

Alex moet in de ochtend even naar zijn werk dus de meiden en ik ruimen de rest van het speelgoed op. Beetje bij beetje komt er orde in de kamer. De kamer moet nog opgeknapt worden. Het was Jenna haar slaapkamer en toen ze bij elkaar op de kamer wilden is dit de speelkamer geworden. Maar de muren kunnen wel een likje verf gebruiken en de vloer is ook aan vervanging toe. Leuk klusje voor in het najaar. Nu is het in ieder geval lekker opgeruimd. Ben benieuwd hoe lang het zo blijft 😉

Even geen werk deze week ze kunnen weer spelen
Opgeruimd staat netjes. Twee vuilniszakken vol weggedaan 😉

Vrijdag

Vandaag staat een dagje Efteling op de planning. Vorig jaar zaten we een midweek in Bosrijk en het werd tijd om weer een bezoekje te brengen. In de ochtend twijfel ik nog omdat het weer in Zoetermeer niet echt denderend is. Het is fris en regent af en toe. Buienradar geeft goed weer in Kaatsheuvel aan dus we gaan er gewoon voor. En we hebben stralend weer gehad. In de avond koelt het wel af, maar ik heb lange broeken voor de meiden mee dus komt helemaal goed.

We hebben een heerlijke dag gehad en zitten pas om tien uur in de auto op weg naar huis. Een hele lange en vermoeiende dag, maar we hebben genoten! Zo erg genoten dat ik vergeten ben om foto’s te maken. Jammer dat het echt megadruk was dus we zijn niet in alle attracties geweest, maar ik heb er niemand over gehoord dus prima dagje zo!

Even geen werk deze week mijn gangstergezin
Deze foto plaatste ik op Instagram. Mijn gezin lijkt wel een gangsterfamilie haha

Weekend

Zaterdag lekker bijkomen van het dagje Efteling en ik besluit maar eens wat strijk weg te werken. Nu het vakantie is ben ik een stuk makkelijker met huishoudelijke taken en laat ik dingen ook makkelijk liggen. Gevolg ik wel dat het zich opstapelt. En om een enorme berg te voorkomen kan ik beter nu even alles wegstrijken. Ik weet niet wat het is, maar als alles gestreken is krijg ik zo’n voldaan gevoel. En heerlijk als de wasruimte weer opgeruimd en netjes is zonder bergen was en strijk. In de middag nemen we een filmpje op voor ons YouTube kanaal. We hebben weer iets leuks thuis gekregen om uit te testen en de meiden wilden er weer een filmpje van maken.

Even geen werk deze week onderweg LOL Suprise Biggie Pets uittesten
LOL Surprise Biggie Pets uittesten

Zondagochtend doen we ook niet heel veel. Het weer is niet echt geweldig dus wordt het tekenen, knutselen en spelletjes doen. Ook gezellig! Al mis ik het warme weer wel hoor. Zo lang zijn de zomers niet en dan heb ik toch liever zon en warmte. Niet dat extreem warme weer, al hoorde je me dan ook niet klagen. Maar een graadje of 25 is toch wel beter dan de 20 graden die het nu is. Gelukkig wordt het in de middag wat warmer en bloei ik weer op 😉

Even geen werk deze week

Ik moet zeggen dat het me aardig gelukt is om mijn werk los te laten. Het is fijn dat ik aardig vooruit heb geschreven en daardoor geen artikelen hoef te schrijven. Alle artikelen zijn ingepland en ik heb er geen omkijken naar. Ik check af en toe mijn mail en social media. En dat is het. Doordat mijn werk zich gewoon thuis afspeelt is het lastig om het los te laten, net zo goed als dat het lastig is om het huishouden los te laten als ik aan het werk ben. Maar ik kan het dus wel.

Volgende week hou ik dit nog even vast. Alleen iedere dag een stukje aan het weekoverzicht toevoegen, zodat jullie dat volgende week weer kunnen lezen en dat is het. Mail en alles komt de week erop wel weer en dan wil ik ook weer wat gaan schrijven. Want ik merk dat het vooruit schrijven ook heel veel rust geeft. Dit houden we dus vast!

Heb jij ook nog vakantie of zit je vakantie er alweer op?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product aanschaft, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

2 gedachten over “Een kijkje in mijn leven | Even geen werk deze week”

  1. Wij hebben geen schoolgaande kinderen meer, dus echt vakantie is het niet voor ons. Toch zitten we wel een beetje in een zomerritme, omdat echtgenoots klanten wel op vakantie zijn. Beetje rustig aan en tussendoor wat klussen dus.
    Dat probleem met thuiswerken herken ik wel. Je blijft heen en weer slingeren tussen je verschillende ‘petten’. Maar aan de andere kant is dat nu juist het prettige van thuis werken. Ik vond acht uur achter elkaar op kantoor zitten een ramp. 😉
    Ik heb sinds een half jaar een Kobo Plus Abonnement en ik vind het heerlijk! Niet alles wat ik wil lezen valt binnen het abonnement, maar er is zoveel keuze dat ik nooit zonder leesvoer zit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!