fbpx

Een kijkje in mijn leven | Deze week moet ik even goed voor mezelf zorgen

even goed voor mezelf zorgen na het bloedprikken

In mijn vorige weekoverzicht heb je kunnen lezen dat Marley in het ziekenhuis heeft gelegen en gelukkig mocht ze weer naar huis. Die week stond vooral in het teken van Marley; wennen aan de medicijnen en bijkomen van alles wat er is gebeurd. Deze week was ik aan de beurt. Ik denk dat alle schrik, spanningen, slapeloze nachten, weinig eten en ga zo maar door hun tol eisen. Ik ben helemaal gesloopt. Deze week moet ik even goed op mezelf letten en voor mezelf zorgen. De tijd nemen om alles te verwerken. Iets wat ik geleerd heb door mijn burn out. Had ik die niet gehad was ik nu natuurlijk gewoon weer doorgegaan…

Maandag

De week begint heel erg vroeg voor Marley en mij. Ze moet tussen 8 en 9 uur bloedprikken. Ze willen namelijk de spiegel bepalen. Dit houdt in dat ze willen weten wat de waarde van haar medicijnen in haar bloed is. Naar aanleiding van die waarde kunnen ze bepalen of ze het medicijn goed opneemt. Ze mag daarom voordat ze bloed gaat prikken niet haar medicijnen innemen. Omdat het op de A12 richting Den Haag in de ochtend natuurlijk drama is met de drukte, vertrekken Marley en ik lekker vroeg. We zitten al om 7:15 in de auto en komen iets voor achten in het Juliana Kinderziekenhuis aan. Marley is de eerste in de wachtkamer en mag dan ook meteen bloedprikken. Wel 5(!) buisjes en daar hadden we niet echt op gerekend 😱. Marley deed het weer super. Ben zo trots op hoe ze alles ondergaat ❤️

even goed voor mezelf zorgen na het bloedprikken
Na het bloedprikken kon deze bikkel haar spierballen nog laten zien

De rest van de dag doen we lekker rustig aan. Ze mag nog wel een cadeautje uitzoeken bij de speelgoedwinkel. Ik bedoel, vijf buisjes bloed is niet niks. In de auto heeft ze het nog over Playmobil of iets van LOL Surprises, maar het wordt uiteindelijk een gitaar haha dat wordt nog wat 😉

Dinsdag

En of Marley dan niet al pech genoeg heeft staat ze vandaag op met een heel opgezet gezicht, rode wangen en opgezwollen lippen. Na overleg met haar arts blijkt dat ze allergisch is voor de medicijnen. Dus andere medicijnen en een middel om de allergische reactie tegen te werken.

even goed voor mezelf zorgen allergische reactie
Helaas een allergische reactie op de medicijnen

Gelukkig is er verder niks aan de hand en eet, drinkt, kletst, speelt Marley zoals altijd. Maar we blijven vandaag lekker in bed. Ik ben ook helemaal op. Bekaf. Ik herken dit gevoel van toen ik mijn burn out had. Ik moet nu echt aan mezelf denken en deze week rustig aan doen. Goed naar mijn lichaam luisteren en niks moet. Dan komt het goed.

Woensdag

Vandaag is Alex vrij en ik besluit vandaag nog een beddagje in te lasten. Met Marley gaat het alweer de goede kant op, maar ik ben nog steeds moe. En dat terwijl ik gister een paar dutjes heb gedaan en vroeg ben gaan slapen. Ik moet echt goed naar mijn lichaam luisteren. Het huishouden en de was komen wel weer. Nu ben ik even aan de beurt.

even goed voor mezelf zorgen gitaar
Ook Jenna vindt de gitaar wel wat. We hebben allemaal liedjes gemaakt met zijn drietjes

Als Jenna uit school komt klimt ze bij Marley en mij in bed en maken we liedjes op de gitaar. We hebben de grootste lol. ‘s middags gaan de meiden met Alex naar buiten. En ik kan dan nog een dutje doen 😉

Donderdag

Vandaag is toch wel weer een spannende dag. We krijgen de uitslag van de bloedonderzoeken van Marley. Tenminste, de meeste uitslagen. Er is ook DNA afgenomen (vandaar zoveel buisjes) en die uitslag kan 6 tot 9 maanden duren. Wat ze hierin kunnen zien is hoe het komt dat Marley ineens ziek werd, of het iets genetisch is en misschien wel het ziekteverloop bepalen. Maar goed, daar gaan we ons nu niet mee bezig houden. Ik ben de hele ochtend toch wel zenuwachtig en er spookt van alles door mijn hoofd. Ik blijf tegen mezelf zeggend dat ik positief moet zijn en blijven. Dat lukt nog net.

even goed voor mezelf zorgen volle wasmand
Vandaag maar weer wat wasjes draaien want de wasmand raakt aardig vol…

Gelukkig zijn alle uitslagen goed en is de spiegel van Marley haar bloed ook goed. Dit betekent dat ze de medicijnen goed opneemt en dat haar lever goed werkt. Positief dus! Alle andere uitslagen zijn ook goed dus dat is weer een zorg minder. Ik merk dat ik na het bezoek aan de arts meteen weer energie heb. Misschien toch iets teveel tegen dit ziekenhuisbezoekje opgekeken.

Vrijdag

Vandaag voel ik me weer stukken beter! Ik ben nog moe, maar niet meer zo extreem als de afgelopen dagen. Marley en ik beginnen de dag met boodschappen doen. En boodschappen doen met Marley betekent heel veel lekkere dingen in de kar en wat minder gezonde dingen haha. Gelukkig herpak ik me en leg ik ook nog wat groente en fruit in de kar. En ik krijg ineens zo zin in worteltaart/-cake dat ik besluit een wortelcake te maken. Ik hoop dat ie lukt, want normaal gesproken maak ik deze taart in een ronde springvorm en nu maak ik hem in een cakevorm. Ik ben precies op tijd klaar om Jenna van school te halen als zij om 12 uur klaar is.

even goed voor mezelf zorgen worteltaart
Het ziet er niet heel smakelijk uit, maar geloof me deze wortelcakes is echt zalig!

In de middag moeten we even naar de apotheek en haal ik met de meiden een lekker ijsje. Het is tenslotte herfstvakantie en die moeten we goed beginnen!

Weekend

Ik heb de afgelopen week niet gewerkt, niks aan het huishouden gedaan en weinig aan mezelf gedaan. Dit weekend staat daarom in het teken van opruimen, schoonmaken en wat ik-tijd in de vorm van een warm bad, maskertje en nagellakje. Alex is het weekend vrij dus hij kan met de meiden de hort op. De rest van de week ga ik leuke dingen met de meiden doen, maar ik moet nu even aan mezelf denken. Ik word heel onrustig van een rommelig huis en dus begin ik met de was wegwerken en strijken en opruimen en schoonmaken.

even goed voor mezelf zorgen ramen weer schoon
Ik was lekker bezig dus heb gelijk maar weer eens de ramen gezeemd. Zo ziet het er buiten dus uit 😉😂

En natuurlijk is het niet zo dat ik helemaal niks leuk met de meiden heb gedaan. We hebben spelletjes gedaan, bij elkaar nagellakje opgedaan, het huis eindelijk Halloweenproof gemaakt en geknutseld. Maar goed dat er 24 uur in een dag zit 😉

Deze week moet ik even goed voor mezelf zorgen

Ik schrijf vaak over dat je jezelf op de eerste plek moet zetten. Dat je eerst goed voor je jezelf moet zorgen voordat je goed voor anderen kunt zorgen. En normaal gesproken gaat dit me goed af. Maar de laatste weken heb ik niet heel goed voor mezelf gezorgd. Alles draaide om Marley. Wat me ook erg logisch lijkt. Maar hierdoor loop ik wel kans om mezelf voorbij te lopen. Ik heb natuurlijk geen zin om weer in een burn out terecht te komen. Daarom heb ik deze week op de rem getrapt. Even rust en even focus om mezelf. Natuurlijk blijf ik voor mijn kinderen zorgen, maar de rest laat ik even voor wat het is. Even geen huishoudelijke taken, maar naar mijn lichaam luisteren en naar de behoefte van mijn lichaam luisteren. Dat was deze week vooral slapen en uitrusten.

Nu begint de herfstvakantie en de meiden hebben al laten weten wat ze allemaal willen doen deze vakantie. Eens kijken hoe ver we komen, want het is een behoorlijke lijst haha. Maar de herfstvakantie is juist een goed moment om even rustig aan te doen. Dus uitrusten en ontspannen afwisselen met leuke uitjes. Dat gaat het denk ik gewoon worden.

Heb jij leuke plannen deze herfstvakantie?

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!