fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Even vertellen hoe het met me gaat | Een kijkje in mijn leven

Even vertellen hoe het met me gaat

Het is alweer een tijd geleden dat ik een persoonlijke update heb gedeeld en er is de afgelopen tijd best wel wat gebeurd. Zowel op zakelijk gebied als op persoonlijk gebied. En dus de hoogste tijd dat ik je weer eens meeneem in een kijkje in mijn leven. Even vertellen hoe het met me gaat en wat ik aan het doen ben.

Knopen doorhakken

Zoals je in een eerdere blog hebt kunnen lezen ging het eind vorig jaar niet heel erg goed. Het ging niet slecht, maar het kon beter. Ik was met mijn gezondheid aan het kwakkelen en dat had er alles mee te maken dat ik niet zo goed voor mezelf zorgden. De gekke coronatijd heeft zonder dat ik het besefte een hoop van me gevraagd. Meer dan ik wilde toegeven. Het heeft ervoor gezorgd dat ik anders naar mijn bedrijf ben gaan kijken en dat ik ook op persoonlijk vlak mijn leven anders in moest gaan richten. Maar vooral dat ik nog beter voor mezelf moest zorgen. En toen ik in februari corona kreeg was dat voor mij het moment om knopen door te hakken!

Blogger en coach

Bij de lancering van mijn nieuwe website ireneplanken.nl die volledig op coaching gericht is, was de splitsing van mijn bedrijf definitief. Tante Truus Kan Alles werd weer een blog zoals het altijd geweest was en op Feel Good Coach – Irene Planken kan je terecht voor lifecoaching. Coaching bij het in kaart en balans brengen van bepaalde aspecten in je leven en voor het vergroten van je zelfliefde. In feite heb ik nu twee bedrijven. En die afwisseling vind ik helemaal geweldig! Sinds ik het coachen los heb gemaakt van Tante Truus Kan Alles krijg ik ook weer leuke (betaalde) blogopdrachten. Dat heeft echt wel een hele tijd stilgestaan en de hypotheek moet toch ook echt betaald worden. Ook weer een bevestiging dat dit de juiste keuze was. Ondanks dat het onderhouden van twee websites best wel wat tijd kost, is er juist heel veel rust gekomen.

Instagram was een dingetje

Er was iets wat ik spannend vond: Instagram. Hier deelde ik mijn persoonlijke leven, blogs, leuke samenwerkingen en coaching. En ik merkte dat dit me steeds meer tegen ging staan en ik steeds minder ging posten. En nu is ook die knoop doorgehakt. Nog voordat ik deze blog schreef heb ik een nieuwe Insta gemaakt voor mijn coachpraktijk en zal mijn oude Insta vooral voor alles wat met Tante Truus Kan Alles en mijn persoonlijke leven te maken hebben. Ik hoop dan ook echt dat ik heel veel vrouwen mag inspireren op @defeelgoodcoach en wil je een kijkje in mijn persoonlijke leven? Volg me dan zeker op @ireneplanken.

Ik kan je zeggen dat ik nu (terwijl ik dit schrijf) nog geen volgers heb op mijn nieuwe pagina, maar het al zoveel beter voelt.

Ik zorg weer goed voor mezelf

Nu wil je natuurlijk ook weten hoe het op persoonlijk vlag met me gaat. Persoonlijk gaat het nu ook zoveel beter met me. Ik zou bijna zeggen perfect. Maar perfect bestaat niet. Er is altijd wel iets wat minder is. Zo is het leven. Maar omdat ik me nou eenmaal focus op de positieve en goede dingen, voelt het altijd wel alsof het heel goed gaat haha.

Met mij persoonlijk en dan bedoel ik lichamelijk en geestelijk gaat het heel goed. Ik zorg goed voor mezelf door te zorgen dat mijn basis op orde is. En hier bedoel ik de basis van zelfzorg. Dus: goed en gevarieerd eten, iedere dag voldoende water drinken en bewegen, iedere dag naar buiten, tijd voor mezelf nemen en voldoende slaap. En vooral dat laatst vind ik lastig. Ik ben namelijk een avondmens. Daarom heb ik mezelf weer aan moeten leren om vroeg naar bed te gaan. Wat mij daarbij helpt is een avondroutine. Ook heb ik weer een fijne ochtendroutine, die ervoor zorgt dat mijn dag in rust en vol energie begint. In mijn podcast van vorige week, vertel ik je er alles over. Ga zeker luisteren als je hier meer over wilt weten of zelf ook een ochtendroutine voor meer rust in je leven wilt.

Minder tv en meer lezen

Naast die basis van zelfzorg zijn er natuurlijk veel meer dingen die je voor jezelf kan (en moet) doen. Ik ook! En dus kijk ik minder tv en lees ik weer veel. Als ik een goed boek lees, kan ik me echt verliezen in het boek. De wereld staat dan even stil en ik zit in het verhaal. Het laatste boek dat ik las was Violeta van Isabel Allende, waar ik ook een boekrecensie over schreef. Een mooi boek waarbij het lastig is om het droog te houden. Doordat deze schrijfster mij zo wist te grijpen ben ik nu een ander boek van haar aan het lezen: Het huis met de geesten.

Als je mij langer volgt weet je dat ik me graag verder ontwikkel en nieuwe dingen leer. Daarom lees ik ook graag boeken over persoonlijke ontwikkeling en boeken die me helpen verder te komen in mijn bedrijf. Die lees ik vaak op de dagen dat ik werk en een pauze inlas. Het boek dat ik nu aan het lezen ben is Twelve and a half van Gary Vaynerchuck.

Nieuwe scholen voor de kinderen

Met de rest van het gezin gaat het ook goed. Jenna zit inmiddels een paar maanden op een andere school en het gaat supergoed. Ze heeft het enorm naar haar zin en dat uit zich in haar prestaties. Ze kwam altijd thuis dat ze zich verveelde en dat school saai en stom was en nu komt ze vol energie thuis. Ik heb mijn meisje weer terug. Marley heeft inmiddels haar definitieve advies gekregen en is al ingeschreven op de middelbare school van haar keuze. Ik heb hier trouwens wel eerst een gesprek gehad omdat Marley met haar epilepsie nou eenmaal een ‘rugzakje’ meeneemt. Het was een heel fijn gesprek en ik zal na de zomer mijn meisje met een goed gevoel naar school laten gaan. Maar man, ik wil er nog niet aan denken hoor! Mijn baby die naar het voortgezet onderwijs gaat. Hoe dan!?

Here comes the sun

Nu het zonnetje zich weer laat zien en de temperatuur iets stijgt komen bij mij alweer de lentekriebels. Ik heb zoveel zinnen om mooie dingen te doen; van blogs schrijven tot vrouwen begeleiden zich beter te voelen. Maar ook mijn handen jeuken, want ik wil lekker aan de slag met de voorjaarsschoonmaak. Je weet wat ze zeggen: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd! Dus binnenkort trek ik mijn keuken weer leeg en gaat er een hoop weg en is alles weer lekker opgeruimd en schoon. En zo ga ik dan iedere ruimte in huis door. Heerlijk!

Binnenkort lees je weer een nieuwe update. Ik beloof dat ik ze vaker zal schrijven, omdat ik weet hoe leuk jullie het vinden om te lezen hoe het met me gaat en wat mij allemaal bezig houdt.

Wil je nou niks missen en als eerste op de hoogte zijn van alle nieuwtjes? Schrijf je dan in voor mijn feel good nieuwsbrief en ontvang exclusieve updates, nieuwtjes, kortingen en nog veel meer feel good als eerste en gewoon in je mailbox. Ik ga je niet spammen, dat beloof ik!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!