fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fit worden met Wii Fit is leuk en het werkt

Fit worden met Wii Fit is leuk en het werkt

Zoals jullie weten ben ik druk bezig met fitter worden en afvallen. Maar het sporten wil nog niet echt lukken. Ik ga wel minimaal één keer per weer naar yoga. Ik probeer twee keer te gaan, maar dat moet moet net uitkomen met Alex zijn rooster en activiteiten van de meiden. En omdat het met yoga al vaak een gepuzzel is, is naar de sportschool gaan lastig voor mij. Ik probeer dus veel te wandelen. Maar echt een workout thuis vind ik lastig. Ik kan me er op de één of andere manier ook niet echt toe zetten.  En dus heb ik onze Wii afgestoft en ben ik na jaren weer aan de slag gegaan met Wii Fit. En ik snap niet waarom ik Wii Fit jaren niet heb gebruikt. Fit worden met Wii Fit is leuk en het werkt!

Wat is een Nintendo Wii

Ongeveer een jaar of negen geleden kochten wij de Nintendo Wii. Uiteraard compleet met stuurtjes voor Mario Kart, meerdere controllers en een Wii balanceboard in combi met het spel Wii Fit. De Nintendo Wii is een spelcomputer waar je verschillende spellen op kan doen. Doordat je bij je tv een sensor hebt staan, reageren de controllers op jouw beweging. Ik weet niet of de Nintendo Wii nog te krijgen is. Maar ik weet dat er een nieuwere versie is de ‘Nintendo Wii U‘. De controllers zijn dus draadloos en hierdoor heb je veel bewegingsvrijheid. Een balanceboard is een soort plank waar je op staat. Deze plank is onder andere een weegschaal. Maar registreert ook hoe het met je balans is gesteld. Het balanceboard kan je ook voor meerder spellen gebruiken. Bijvoorbeeld Family Ski & Snowboard.

Wii Fit

Als je Wii Fit de eerste keer opstart, moet je een aantal gegevens doorgeven. Dingen zoals je leeftijd en lengte. Dan vinden er metingen plaats. Je wordt gewogen en in combi met je lengte krijg je te zien wat je BMI is. Ook moet je twee balansoefeningen doen om te zien hoe het daarmee gesteld is. Als alles gemeten is, krijg je te horen wat je fitleeftijd is. Tot nu toe kom ik altijd jonger uit, ondanks mijn gewicht. Dus nog iets om positief over te zijn. En als alle metingen zijn gedaan kan je beginnen met een workout.

Workouts op Wii Fit

Je hebt de keuze uit aerobics oefeningen (steps, hardlopen, boksen enz.), yoga (meerdere yoga oefeningen), spieroefeningen (denk aan planken, push-ups en dat soort oefeningen) en balansoefeningen (bijvoorbeeld skischansspringen, skiën, koordopen enz.). En geloof me, de aerobics- en spieroefeningen zijn best heftig. Uiteraard begin je makkelijk maar gaat het niveau steeds wat omhoog. Ik sta echt te zweten bij deze oefeningen en ja ook spierpijn ja. Maar dat is alleen maar goed want dan heb ik het gevoel dat ik goed bezig ben geweest. En de yoga oefeningen kunnen pittig zijn, maar voor mij is het echt ontspanning.

Wii Fit Plus

Nu heb ik de eerste versie van Wii Fit. Maar je hebt ook Wii Fit Plus. Wist ik dus niet. En dat terwijl Wii Fit Plus al in 2009 is uitgebracht (spuit elf, I know!). Maar ik ben ik natuurlijk niet als ik niet meteen Wii Fit Plus zou bestellen. Dus daar zit ik op te wachten en dan kan ik die uittesten. Uiteraard zal ik jullie laten weten hoe die versie van Wii Fit is.

Mijn work-out-routine

Ik begin vaak met bijvoorbeeld steps aerobics als warming up, dan hoelahoepen om te eindigen met boksen. Dan doe ik wat spieroefeningen en balansoefeningen en eindig met yoga. Soort coolingdown. De balansoefeningen zijn voor mij echt voor de fun. En een leuke afwisseling tussendoor. Al met al ben ik zo’n 45 minuten bezig. Dus wat mij betreft een volwaardige workout.

Fit worden met Wii Fit is leuk en het werkt

Ik ben nog maar net begonnen om dit iedere dag te doen. Voor mij is dit de ideale manier om toch actief te bewegen. Wat zeg ik, het is gewoon sporten. Als ik de meiden naar school heb gebracht en met de hond heb gelopen, zet ik de Wii aan voor mijn workout. Het bevalt me goed, want ik kan het op iedere moment van de dag doen. Voor mij is de ochtend het beste moment. Maar dit kan natuurlijk ook ’s avonds als de meiden op bed liggen. En als het in mijn systeem zit kan ik natuurlijk de workouts langer maken. Maar nu is iedere werkdag 45 minuten prima voor mij. Ik heb dan ook nog yoga bij de yogaschool en ik ga dan nog wandelen met een vriendin. Als nu de kilo’s er niet afvliegen dan weet ik het ook niet meer!

In mijn wekelijkse update van ‘Help ik ben te dik!’ kunnen jullie lezen of het mij helpt met afvallen. Hou mijn blog dus in de gaten!

Ken jij Nintendo Wii en Wii Fit? Heb jij weleens een workout op de Wii Fit gedaan? Wat zijn jouw ervaringen?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!