Met een fotoboek heb jij een mooie fotoherinnering voor later + tips voor het maken van een fotoboek

Tegenwoordig maken we foto’s op onze mobiele telefoon en vaak doen we niks meer met deze foto’s. Ja, we zetten ze misschien op social media of ergens in de cloud. Maar kijk je nog weleens naar die foto’s? Weet je nog die fotoboeken van vroeger? Als ik bij mijn moeder ben vind ik het heerlijk om die oude foto’s te kijken. Er komen dan altijd mooie herinneringen naar boven. Daarom maak ik ieder jaar twee fotoboeken van het afgelopen levensjaar van de meiden. Zo hebben zij ook een mooie fotoherinnering voor later.

fotoherinnering voor later kerstfoto's

Een mooie kersttraditie

Het is een traditie geworden. Ieder jaar geef ik mijn moeder, schoonouders en onszelf twee fotoboeken voor Kerst. Ons fotoboek is later natuurlijk voor de meiden. En ook al heb ik de fotoboeken zelf gemaakt, ik ben altijd benieuwd naar het eindresultaat en vind het heerlijk om ze te bekijken. Mijn moeder en schoonouders zijn ook altijd zo blij met de boeken. Dit jaar zijn we aanbeland bij ‘Marley 7 jaar’ en ‘Jenna 4 jaar’. En omdat het boek van Jenna natuurlijk al begint in mei 2017 zie ik alweer zo’n verschil. Ze is in het afgelopen anderhalf jaar echt groot geworden. En ook bij Marley zie je een verschil ten op zichte van september 2017.

fotoherinnering voor later foto's in de sneeuw

Goede fotosoftware is belangrijk

Er zijn natuurlijk meerdere aanbieders van fotoboeken en dan is het nog lastig kiezen bij wie je het fotoboek maakt. Wat ik heel belangrijk vind is dat de fotosoftware, waarmee je de fotoboeken maakt, makkelijk in gebruik is. En dat de kleuren overeenkomen. Ik heb weleens een fotoboek gemaakt wat op beeld een hele andere kleur had dan in werkelijkheid. Daarnaast is het belangrijk dat de fotosoftware aangeeft als een foto van lage kwaliteit is. De prijs maakt me dan niet zo heel veel uit. ik betaal liever iets meer voor iets dat goed werkt en een mooi eindresultaat geeft dan dat ik minder betaal en het tegenvalt. En dus ging ik weer aan de slag!

fotoherinnering voor later kerst op school

Wacht niet tot het laatste moment.

Wat ik alleen ieder jaar fout doe is dat ik tot het laatste moment wacht. En dan moet ik dus eerst alle foto’s verzamelen, ordenen en dan kan ik pas beginnen met het maken van de fotoboeken. Je bent dan best lang bezig. Als je net als ik veel foto’s maakt is het gewoon heel veel werk. Het zijn namelijk foto’s die op mijn telefoon staan, op mijn fototoestel (geheugenkaarten) staan en foto’s die Alex met zijn telefoon heeft gemaakt. En dat is echt een klus om te ordenen. En zorgt zo vlak voor Kerst voor onnodige stress. Dat ga ik vanaf nu anders doen! Ik heb daarom een checklist gemaakt voor het maken van fotoboeken zodat je alles een beetje verspreid en niet alles ineens moet doen. Je moet het jezelf toch makkelijker maken hè. We hebben het al druk genoeg 😉

fotoherinnering voor later random foto's

Checklist voor het maken van fotoboeken

  1. Maak per kind een map aan op je computer. Bij mij zou dit ‘Marley 7 jaar’ en ‘Jenna 5 jaar’ zijn.
  2. Maak in die map 12 submappen aan. Deze mappen nummer je en geef je dan de maanden van de maand mee. Je begint bij de maand dat je kind  jarig is en zo verder. Voor Marley is dat bij mij 1. september, 2. oktober enz.
  3. Aan het eind van de maand of het begin van de nieuwe maand kan je dan even een paar minuten uittrekken om alle foto’s van die maand in het juiste mapje te plaatsen.
  4. Na een jaar kan je een fotoboek maken en heb je al je foto’s in de juiste volgorde bij elkaar. Zo maak je een mooie fotoherinnering van later die ook nog eens in chronologisch volgorde is. Je kunt je dan alleen focussen op het maken van het boek en al je creativiteit erin gooien. En je hebt dan het fotoboek ook nog eens op tijd in huis als je het net als ik voor Kerst geeft (ook leuk voor Sinterklaas bijvoorbeeld of als verjaardagscadeau). Ik heb vanaf nu in juni het boek van Jenna al in huis en in oktober van Marley. Wat zal dat een hoop gestress schelen!

fotoherinnering voor later knutselen

Een mooie fotoherinnering voor later

Wij hebben inmiddels al een stapel fotoboeken van de meiden. Van geboorte tot de laatste verjaardag. Zo leuk om ook nu al met elkaar te kijken. Dit doen we dan ook regelmatig. En ik maak ook van iedere vakantie een fotoboek zodat die foto’s in een apart boek hebt. In de jaarboeken zitten ook altijd wel een paar foto’s van de vakantie, maar als je op vakantie bent maak je toch veel meer foto’s dan normaal. En dan is het leuk om daar een mooi fotoboek van te maken. Onze fotoboeken zijn van dit jaar zijn al volop bekeken en zijn weer een groot succes. Ik kan niet wachten tot ik de reactie van mijn moeder hoor, want haar boeken zijn alweer onderweg naar Mauritius. Het zal nog even duren voordat ze de boeken in huis heeft, maar ik weet zeker dat ze me weer huilend opbelt 😉

Maak jij ook ieder jaar een fotoboek van je kinderen? Of van de vakantie?

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.