fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe doet ze het toch allemaal!? Francis doet het zo

Francis doet het zo

Het is alweer de laatste woensdag van de maand en dit betekent dat je weer een inkijkje krijgt in het het leven van één van mijn lezers. Dit keer lees je hoe Francis tijd voor zichzelf maakt, hoe de taken thuis verdeeld zijn, of haar leven in balans is en of ze een tevreden mens is. Francis doet het zo!

Dit is Francis

Dit is Francis

Francis is 32 jaar en getrouwd met Jeffrey. Samen hebben ze twee kinderen; een dochter van 4 jaar en een zoon van 2 jaar. Ze zijn allebei werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie. Zij werkt 32 uur als voedingsmiddelentechnoloog en hij werkt 32 uur als medewerker verkoop binnendienst. Zo hebben ze elkaar ook leren kennen, want Francis ging stage lopen binnen het bedrijf waar haar man nog steeds werkt. In haar vrije tijd gaat ze graag naar buiten. Ze wandelt graag en zij en haar man hebben beiden sportfietsen. Haar grootste passie is schrijven en daarom is ze 1,5 jaar geleden haar blog Mamazetkoers gestart. Op haar blog schrijft ze over alles wat haar als vrouw, moeder, echtgenote, levensgenieter en sportliefhebster bezighoudt.

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

Doordat zowel Francis als haar man 32 uur per week werken hebben ze allebei een dag met de kinderen. De kinderen vinden deze tijd alleen met mama of papa geweldig. Frnacis en haar man hebben hiervoor gekozen zodat ze beiden betrokken zijn bij de opvoeding van hun kinderen. En de kinderen krijgen op deze manier ongeveer even veel aandacht van beide ouders. Daarnaast is het financieel niet haalbaar om minder te werken. Was dit wel mogelijk dan zouden ze dit zeker doen.

Binnen hun gezin hebben ze een natuurlijke taakverdeling. Ze doen ieder wat ze leuk vinden. Francis heeft een hekel aan koken en haar man helemaal niet. Hij zorgt daarom ook voor het avondeten. Het huishouden doen ze samen. Haar man doet de grotere klussen zoals de badkamer schrobben en Francis houdt de dagelijkse dingen bij. Zij doet wel de planning van het hele gezin, omdat ze zichzelf een ‘regeltante’ vindt en dit daarom ook het liefst zelf doet en bijhoudt.

Als één van de kinderen ziek is, is het even puzzelen maar ze komen samen altijd wel tot een oplossing. Het is vaak afhankelijk van de werkagenda’s. Ze kunnen ook altijd bouwen op de mensen om hen heen.

Hoe combineert ze alles

Dit vindt ze soms wel lastig, omdat zij en haar man beiden bezige bijen zijn. Haar lifesaver is een goede planner waar ze veel ruimte in heeft om afspraken in te noteren en waar ze ook andere dingen bijhoudt. Haar man kijkt, zoals de meeste mannen, niet in de planner. Daarom heeft ze een enorm krijtbord opgehangen met alle dagen van de week erop. Met krijtstift noteert ze daar iedere week alle afspraken op. Ze lopen meerdere keren langs het bord en hierdoor kijkt haar man er ook op. Ze hebben de afspraak gemaakt dat degene die het eerst een afspraak in de planner of op het bord schrijft de zekerheid heeft dat het door kan gaan. Mocht er al iets staan en er komt iets belangrijks dat overleggen ze hierover.

Ze heeft de regel dat ze maar twee keer in de week in de avond een afspraak alleen heeft. Gezamenlijke afspraken tellen hier niet bij mee. Door die twee avonden aan te houden, houdt ze rust. Ze is anders geneigd om alle avonden vol te plannen. En ze gunt haar man ook tijd voor zichzelf.

Ik-tijd

Francis plant tijd voor zichzelf niet in, maar heeft altijd wel tijd voor zichzelf. Ze vindt het dan heerlijk om te bingewatchen op Netflix. Het bloggen ziet zij ook als tijd voor zichzelf. Ze kan dan lekker van zich af schrijven en haar eigen ding doen. Ook het fietsen op één van haar sportfietsen is echt een moment voor haarzelf. Maar ze gaat ook graag borrelen met vriendinnen.

Heeft Francis genoeg tijd voor haar partner?

Het is wisselend. De ene week zitten ze bijna iedere dag naast elkaar op de bank en andere week zien ze elkaar nauwelijks. Het is maar net hoe het loopt. Ze plannen wel iedere maand een momentje samen waarbij ze oppas regelen. Hierdoor heeft ze ook niet het gevoel dat ze te weinig tijd voor elkaar hebben. Als ze samen weggaan, gaan ze meestal uiteten. Als ze thuis samen zijn kijken ze een film of serie of doen een spelletje onder het genot van een glas rosé.

Ballen…hoog of laag?

Francis is geneigd om de ballen héél hoog te houden. Hier heeft ze vorig jaar helaas de prijs voor moeten betalen. Nu probeert ze de ballen minder hoog te houden. Een bal laten vallen vindt ze nog steeds lastig. Maar ze kan wel al beter ‘nee’ zeggen. Haar man weet vaak eerder en beter of zij iets wel of niet aan kan en ze vertrouwt dan ook op hem. Hij heeft immers het beste met haar voor en het zou stom zijn om niet met hem te overleggen.

Een leven dat redelijk in balans is

De ene week is haar leven meer in balans dan de andere week. Over het algemeen is ze best tevreden met hoe het gaat. Als ze merkt dat ze uit balans raakt, probeert ze het rustiger aan te doen. Maar ze kijkt dan ook terug naar waarom het ineens teveel wordt. Vaak is het zo dat ze dan toch meer dan twee avonden een afspraak heeft, omdat ze dacht dat het wel oké was. Even niks doen en genieten van de kinderen is ook belangrijk en zorgt vaak dat de balans weer terugkomt.

De mening van anderen

Francis kan zich heel druk maken om wat anderen van haar denken. Vanuit haar jeugd vindt ze het lastig om voor 100% voor zichzelf te kiezen en daar zelfverzekerd over te zijn. Het wordt ieder jaar wel beter, maar als iemand zegt dat een bepaalde jurk niet zo leuk is zal ze de jurk niet snel meer aandoen. Op social media zoals bijvoorbeeld Instagram laat ze ook niet vaak een story van zichzelf zien omdat ze dat lastig vindt. Ze probeert het wel steeds vaker omdat ze het wel leuk vindt en jezelf zijn is natuurlijk goed genoeg. Maar dit zijn wel dingen waar ze nog aan werkt.

Francis is een tevreden mens

Iedereen heeft dromen, wensen of dingen die ze graag anders zouden willen zien. Francis heeft dit ook. Dat is ook één van de redenen dat ze gaan verhuizen. Ze is trots op zichzelf, haar man en haar gezin!

Francis’ tip voor jou

Haar ultieme tip voor vrouwen met een druk leven is het krijtbord dat zij in de hal heeft hangen. Het ziet er supergaaf uit en heeft ook een functie. Met behulp van een planner aan de muur draag je als vrouw de last van alles onthouden niet alleen. En dat geeft heel veel rust!

Dank je wel Francis dat je je zo open hebt gesteld en ons een kijkje in je leven hebt gegeven!

Dit is een artikel in de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven. Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. Benieuwd naar de eerdere verhalen? Marieke, spitsuurvrouwRianneLauraAngeliqueRebecaMaxineJessica en Jessica G doen het zo.

We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er nog dingen aangepast worden.

Uitgelichte foto: ©Adobe Stock
Foto Francis: ©Francis

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!