fbpx

Ga tijdens de voorjaarsvakantie met je kinderen naar het museum + win (GESLOTEN)

voorjaarsvakantie in het Maritiem museum

In het noorden is de voorjaarsvakantie nu in volle gang, maar in het midden en zuiden van Nederland begint de voorjaarsvakantie over een paar dagen. Omdat het weer niet altijd optimaal is in deze periode, is een buitenactiviteit niet altijd een goed idee. Ga daarom tijdens de voorjaarsvakantie met je kinderen naar het museum. Je kinderen zullen het heel leuk vinden en het is ook nog eens heel leerzaam. In veel musea zijn tijdens de vakantie leuke extra activiteiten. Ik heb er een paar voor je op een rij gezet.

Een kattige voorjaarsvakantie in het Kinderboekenmuseum in Den Haag

Dit jaar viert het Kinderboekenmuseum zijn 25e verjaardag. Om dit te vieren zijn er dit jaar verschillende activiteiten in het museum en Annie M.G. Schmidt is hierin de rode draad. Annie M.G. Schmidt was dol op poezen en in de tentoonstelling ‘De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt‘ komt dit allemaal naar voren. Van 15 februari t/m 1 maart kan je niet alleen deze tentoonstelling bekijken, maar zijn er ook kattige workshops en voorstellingen.

Van maandag t/m vrijdag kun je met de allerkleinsten kijken en luisteren naar de vertelvoorstellingen van de Verhalendame. Pim & Pom komen voorbij maar ook Siepie en nog veel meer. De grotere kinderen kinderen kunnen van maandag 24 februari t/m vrijdag 28 februari naar de voorstelling ‘Het Kattenparadijs’. Een voorstelling over een arm meisje dat haar kat kwijtraakt.

voorjaarsvakantie in het Kinderboekenmuseum
©Kinderboekenmuseum

Je kan de hele vakantie terecht in het Verhalenlab voor een magische workshop waarin je van een kat een mens maakt en andersom.

Al deze activiteiten zijn gratis voor bezoekers van het Kinderboekenmuseum. 

Het Kinderboekenmuseum is van dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 17.00 uur geopend. Tijdens de voorjaarsvakantie ook op maandag 17 en maandag 24 februari geopend. Kinderen tot 1 jaar mogen gratis naar binnen, kinderen van 2 t/m 6 jaar betalen €6,50, kinderen van 7 t/m 18 jaar €7,50 en volwassenen €9,00. Kijk voor meer informatie over de activiteiten en prijzen (voor bijvoorbeeld CJP en museumkaart) op de website van het Kinderboekenmuseum.

Krijg in de voorjaarsvakantie nieuwe energie in het Maritiem Museum Rotterdam

Muziekdocenten van SKVR geven op woensdag 26 en donderdag 27 februari muziekworkshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Tijdens de workshop ontdekken de kinderen verschillende instrumenten en vormen ze met elkaar een ‘maritiem orkest’. Samen worden er stoere zeeroverssongs en mooie zeemeerminliedjes gespeeld en gezongen. En in de grote finale ‘Het Zeerovers- en zeemeerminnenconcert’ speelt en zingt iedereen mee.

Ooit eens op cruise gewild? In de tentoonstelling ‘Zeekastelen’ ervaar je hoe het is om op vakantie te gaan met een cruiseschip. Net als op een echt cruiseschip loop je door gangen met hutten, kunnen je relaxen bij het zwembad of aanschuiven bij het Captains diner. Dit is één van de langstlopende tentoonstellingen ooit van het Maritiem Museum Rotterdam en zeker het bezoeken waard!

voorjaarsvakantie in het Maritiem Museum
©MARCO DE SWART -Maritiem Museum

Wil je weten hoe het leven en werken aan boord in vervlogen tijden was? Er is iedere dag een gratis rondleiding (8+) in de Maritiem Museum Haven. Iedere dag om 11:30 en 13:30 uur kan je mee op een leerzame ontdekkingstocht. Want wat is er de laatste 100 jaar allemaal gebeurd in de Rotterdamse haven? In deze tentoonstelling kom je erachter.

In de ‘Offshore Experience’ zijn in de voorjaarsvakantie nieuwe pitches te zien over energiewinning op zee. Studenten, scholieren en maritieme experts presenteren hun ideeën voor het verduurzamen van offshore-installaties en maritieme technieken. Na het zien van de pitches kan je je stem uitbrengen op het beste idee.

Het Maritiem Museum is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zon- en feestdagen van 11:00 tot 17:00 uur. Tijdens de voorjaarsvakantie van 22 februari t/m 1 maart is het museum ieder dag geopend. Volwassenen betalen € 14,00  en kinderen van 4 t/m 15 jaar  € 10,00 entree. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie over de activiteiten en prijzen (voor bijvoorbeeld CJP en museumkaart) op de website van het Maritiem Museum.

Kleien, knutselen en speuren met de godin Aphrodite in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden

Tijdens de voorjaarsvakantie (15 februari t/m 1 maart 2020) staat het Rijksmuseum van Oudheden in het teken het zonnige eiland Cyprus en de tentoonstelling ‘Cyprus – eiland in beweging’.

Aan de knutseltafels in de Tempelzaal kunnen kinderen met klei en kleurtjes aan de slag om de vrolijke beeldjes en dierenfiguurtjes uit de Cyprus-tentoonstelling na te maken.

voorjaarsvakantie in het Rijksmuseum van Oudheden
©Ilona Hartensveld – Rijksmuseum van Oudheden

De tentoonstelling ‘Cyprus – eiland in beweging’ kan je met de liefdesgodin Aphrodite verkennen. Zij is op Cyprus geboren en kent iedereen op Cyprus. Ze weet alles over het eiland en 9000 jaar geschiedenis over Cyprus. Met de audiotour ‘Aphrodites favorieten’ laat ze kinderen haar favoriete voorwerpen en eilandbewoners zien.

Op woensdag, zaterdag en zondag zijn er om 15.00 uur interactieve rondleidingen voor het hele gezin. Daarnaast is er op de Egyptische tempel in de hal drie keer per dag een spectaculaire lichtshow. 

Tijdens de voorjaarsvakantie (zaterdag 15 februari t/m zondag 1 maart 2020) is het museum geopend van 10.00 tot 17.00 uur, ook op maandag. Volwassen betalen €12,50, kinderen van 5 t/m 17 jaar € 4 en kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen. Er is ook een Familiekaart voor twee volwassenen en twee kinderen (5 t/m 17 jaar) en hier betaal je € 29 voor.

Alle extra activiteiten in de Tempelzaal zijn gratis bij een museumbezoek. De rondleidingen kosten €7,50 per gezin (vooraf aanmelden). Meer informatie en een aanmeldformulier zijn te vinden op www.rmo.nl/voorjaarsvakantie2020.

Win kaarten voor het Rijksmuseum van Oudheden

Ik mag 2x vier kaarten voor het Rijksmuseum van Oudheden weggeven, zodat jij met je hele gezin een hele dag kan genieten van al het moois in dit geweldige museum. Je kan naar de tentoonstelling ‘Cyprus – eiland in beweging’ (t/m 15 maart) en alle andere mooie en interessante dingen bekijken. Want als je echt mummies wilt zien, moet je in het Rijksmuseum van Oudheden zijn! Mijn kinderen hebben het er nog steeds over en willen gauw weer eens terug. De kaarten zijn geldig t/m december dus je kan zo ook bewaren voor een later moment.

Wat moet je doen om kans te maken:

  1. Like Tante Truus Kan Alles op Facebook
  2. Reageer onder het vastgezette bericht op Facebook met: Cyprus. Uiteraard mag je altijd vriendinnen taggen om ze op de hoogte te brengen van deze leuke winactie, maar dit hoeft natuurlijk niet. Heb je geen Facebook? Reageer dan onder dit artikel met: ‘Cyprus.
  3. LET OP: ik zie bij sommige winacties dat niet iedereen zich aan de voorwaarden houdt. Zorg dat je bovenstaand doet om kans te maken.
  4. Meedoen kan t/m zondag 23 februari. Ik maak op maandag 24 februari de winnaars bekend. De winnaars krijgen altijd persoonlijk bericht en ik stuur de winnaars per post de vrijkaarten voor het Rijksmuseum van Oudheden.

Succes!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!