fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Even voorstellen: gastblogger Tilda

gastblogger Tilda

Met veel trots kan ik jullie mededelen dat Tilda Timmers onze nieuwe gastblogger is. Ik heb Tilda via Instagram leren kennen. En omdat ik haar een hele inspirerende vrouw vind en ze zoveel vrouwen helpt, heb ik haar gevraagd of ze gastblogger bij Tante Truus Kan Alles wil zijn. In deze blog stel gastblogger Tilda zich aan je voor. Welkom Tilda!

Dit is Tilda Timmers

Ik ben Tilda, 38 jaar oud, getrouwd met Tim en moeder van Livia (5) en Emmi (2). Na mijn bevalling bevond ik me in een situatie die allesbehalve een roze wolk was. Ik snapte niet wat mensen daarmee bedoelden en voelde me een slechte en ontaarde moeder. Waarom kon ik niet zo genieten als andere moeders? Waarom was ik niet euforisch zoals je dat altijd ziet om je heen, op televisie en social media

Postnatale depressie

Na een paar maanden werd bij mij de diagnose “postnatale depressie” vastgesteld. Aan de ene kant was het een enorme klap in mijn gezicht, anderzijds voelde het als een opluchting. Eindelijk snapte iemand wat er met me aan de hand was. De weg die ik daarna aflegde was eenzaam en zwaar. Ik worstelde met het moederschap en de donkere wolk die continue boven mijn hoofd leek te zweven. Nergens vond ik aansluiting bij hoe ik me voelde. Ik wilde dolgraag iets lezen over andere moeders die ook zoiets hadden meegemaakt. Het enige wat ik vond, waren enorme boekwerken. Met een gigantische hoeveelheid pagina’s. Ik kon me er absoluut niet toe zetten om dit alles te lezen.

Toen kreeg ik weer lucht

Daarom ben ik nadat ik opkrabbelde uit mijn depressie, zelf een boek gaan schrijven. Mijn boek “Toen kreeg ik weer lucht”, is voor elke moeder die na de bevalling vastloopt. Het staat vol met handige tips, anekdotes en handvaten en is geschreven met humor. Of je nu een postnatale depressie hebt, of simpelweg een steuntje in de rug nodig hebt als mama. Dit boek is voor alle moeders!

Iemand die naar je luistert

Als jong meisje heb ik al vroeg in mijn leven mogen ervaren hoe fijn het is als iemand oprecht geïnteresseerd is in jou en echt naar je verhaal luistert. In mijn leven was er één persoon die voor mij eigenlijk de rol van therapeut vervulde. Dat was mijn lieve oma. Zij fungeerde niet alleen als liefste oma, maar nam ook regelmatig naast mij plaats op de bank en luisterde naar allerhande verhalen. 

Het gevoel van veiligheid en vertrouwen

Naarmate ik ouder werd, veranderde de verhalen in steeds serieuzere onderwerpen. Een ding bleef consistent: het gevoel van veiligheid en vertrouwen. Standaard stonden er een pot thee en Frou Frou koekjes op tafel. Die koekjes zijn voor mij symbolisch geworden door de jaren heen. Ze staan symbool voor de openheid, het respect en de authenticiteit waarmee ze altijd naar mijn verhalen luisterde en antwoord gaf op mijn vragen. Dit gevoel wil ik mijn cliënten ook geven en daarom heb ik mijn praktijk Frou Frou Begeleiding genoemd. ‘

Veel gesprekken met vrouwen gehad

Ik werkte voordat ik therapeut  werd, op de afdeling Gynaecologie, Fertiliteit en Verloskunde. Hier heb ik veel gesprekken gehad met vrouwen over hun problemen en angsten. Deze gesprekken begonnen een steeds meer diepgang te krijgen. Ik merkte dat dit aspect van het werk mij het meeste aansprak. Ik begon te dromen van een eigen praktijk.

Haar internationale boek

Uiteindelijk is het me gelukt om mijn postnatale depressie te verdrijven en heb ik besloten mijn boek “Toen kreeg ik weer lucht” te schrijven over mijn ervaringen en bevindingen in de hoop hier zoveel mogelijk moeders mee te helpen. Mijn boek wordt momenteel vertaald in het Engels en zal wereldwijd worden uitgegeven in april 2020!  Check: www.instagram.com/thisispostpartum voor de laatste updates!

Een toekomst wacht zonder depressieve en wanhopige gevoelens

Ook wilde ik graag andere moeders helpen, zoals ik zelf ben geholpen: in één op een coachsessies. Ik ben ervaringsdeskundige en weet als geen ander wat deze mama’s nu doormaken en hoe ze zich voelen. Ik begrijp hun eenzaamheid, het schuldgevoel en de wanhoop die daar nog eens bovenop komt. Vanuit mijn expertise als therapeut, mijn ervaring met een postnatale depressie en het moederschap, help ik moeders weer de positieve kant op. Waar een toekomst wacht zonder depressieve en wanhopige gevoelens. Op haar website Frou Frou Begeleiding zie je precies wat Tilda voor jou kan betekenen.

Welkom gastblogger Tilda

Nogmaals; welkom Tilda als gastblogger bij Tante Truus Kan Alles! Ik weet zeker dat veel vrouwen steun en herkenning zullen vinden in jouw blogs. En daarom kan ik niet wachten tot we jouw eerste blog mogen lezen.

Wil jij ook gastblogger bij Tante Truus Kan Alles zijn? Klik dan even hier voor meer informatie en wie weet lezen we binnenkort jouw blogs!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!