fbpx

Geef met Kerst een fotoboek cadeau

fotoboek cadeau

Als je kinderen hebt gebeurt er veel in je leven. Zo veel dat je niet alles kan onthouden. En ook je kinderen zullen zich later als ze volwassen zijn niet alles meer herinneren. Vroeger plakten onze moeders nog fotoboeken vol. Dat was altijd een hoop gedoe; foto’s maken in de hoop dat ze gelukt waren, wachten tot ze afgedrukt waren en dan allemaal in lege fotoboeken plakken. Gelukkig gaat dit tegenwoordig een stuk makkelijker en sneller en maak jij met gemak een fotoboek met alle mooie (en misschien wel minder mooie) herinneringen die niet vergeten mogen worden. Ik ging ook aan de slag met nieuwe fotoboeken van albelli van mijn meiden en geef ik ze ook deze Kerst weer een fotoboek cadeau.

Mooie herinneringen voor later

Omdat ik zelf niet veel foto’s van mezelf als kind heb, vind ik het enorm belangrijk dat mijn kinderen dit wel hebben. Zo kunnen ze later terugkijken en even terug de tijd in gaan. Het leuke is dat ze nu al regelmatig een fotoboek pakken en er samen doorheen bladeren. Ik hoor dan regelmatig: “Oh ja, weet je dit nog?” en “Mama wie is dit ook alweer?” of “Dit was zo leuk! Wanneer gaan we dit weer eens doen?”. Ook heb ik niet veel foto’s van mijn vader die jaren geleden overleden is. En dat vind ik zo jammer. Ik zorg daarom dat onze dierbaren ook op de foto’s staan, zodat mijn kinderen later ook terug naar die momenten kunnen gaan en hun eigen kinderen over al die lieve mensen te vertellen.

Leuk om te maken en leuk om te geven

Ieder jaar maak ik van allebei mijn dochters een mooi fotoboek van het afgelopen levensjaar. Ik maak uiteraard een fotoboek voor onze kinderen en ik bestel van beide boeken twee extra exemplaren. Eén voor mijn moeder en één voor mijn schoonouders. Deze krijgen ze altijd met Kerst en dit is een leuke en vooral mooie traditie geworden. Het is heerlijk om te zien hoe die trotse oma’s en opa de fotoboeken doorbladeren als ze het uitgepakt hebben. Op kerstochtend pakken de kinderen hun cadeaus uit, waaronder de fotoboeken. Tradtiegetrouw kijken we dan met zijn viertjes de nieuwe fotoboeken in. Ook dit is altijd een leuk en gezellig moment met het gezin. Er wordt dan een hoop gelachen en we staan ook stil bij de mindere momenten. De gesprekken die dan ontstaan koester ik met heel mijn hart.

Goede fotosoftware is belangrijk

Ik heb al aardig wat ervaring met het maken van fotoboeken en ik heb ook meerdere aanbieders van fotoboeken kunnen uitproberen. Wat me vooral tegenstaat bij aanbieders van fotoproducten is de logheid van de fotosoftware en hoe moeilijk sommige fotosoftware is. Het is al meerdere keren gebeurd dat het programma vastliep en ik weer van voor af aan kon beginnen. Geloof me, met honderden foto’s dat echt om te janken! Daarnaast is het fijn als je foto’s kan bewerken, bijsnijden en ga zo maar door. Maar het moet wel makkelijk in gebruik zijn. En ook dat is niet altijd het geval. Wat natuurlijk ook belangrijk is, is het eindresultaat en de kwaliteit van het fotoboek. Het moet jaren meegaan, zal regelmatig ingekeken worden en zal een paar keer verhuizen. Daarom moet het van goede kwaliteit zijn.

fotoboek cadeau
De eerste schooldag is typisch zo’n moment om mee te nemen in je fotoboek

Foto’s sorteren is een must

Daarom ben ik heel blij met de samenwerking die ik met albelli heb. Ik weet namelijk dat hun fotosoftware heel gebruiksvriendelijk is. Zoals ik in een eerdere blog schreef, maak ik altijd voor iedere maand een mapje op mijn harde schijf aan. Hier sla ik dan de leuke foto’s van die maand op. Dat lijkt misschien gedoe, maar geloof me. Als je alle foto’s ineens moet sorteren ben je dagen bezig. Dus daarom doe ik dit liever 1x per maand en ben dan in een avond klaar. En doordat ik dit op deze manier doe, vertelt het fotoboek echt het verhaal van dat jaar en je ziet de kinderen in het fotoboek groter worden en veranderen.

Maak snel en eenvoudig een mooi fotoboek

Het maken van het fotoboek met de fotosoftware van albelli is heel eenvoudig. Je downloadt te software en je kan al direct aan de slag. Eerst voeg je in de software jouw mapje(s) met foto’s toen. Je kan zelf je fotoboek ontwerpen, maar je kan ook de Smart Assistent gebruiken. Ik ben groot fan van de Smart Assistent omdat je dan niet hoeft na te denken over de indeling van de foto’s. En wil je op een bepaalde pagina toch een andere indeling of meer of minder foto’s, heb je dit heel eenvoudig aangepast.

Je kan je fotoboek verfraaien door een gekleurde achtergrond te kiezen. Wat ook leuk is dat je met ‘stickers’, kaders en sjablonen de foto’s kan opleuken. Dit hoeft natuurlijk allemaal niet, maar de mogelijkheid is er wel. En kom je pagina’s te kort, voeg je die eenvoudig toe. Wat ik trouwens echt een pluspunt vind, is dat het fotoboek tussendoor automatisch wordt opgeslagen. Ik ben zo iemand die dat weleens wil vergeten en nu heb ik er geen omkijken naar.

Snelle levering

Als je fotoboek klaar is, gaan ze bij albelli voor je aan de slag. Binnen 5 werkdagen ligt het fotoboek al op je deurmat of in je brievenbus. Ik kan het dan natuurlijk niet laten om meteen even te spieken. En wat zijn ze mooi geworden!

Geef met Kerst een fotoboek cadeau

Er is toch niks zo leuk als iemand anders blij maken met zo’n mooi fotoboek? Nu de feestdagen in zicht zijn is het een goed moment om aan de slag te gaan en zo’n mooi fotoboek te maken. Hou er wel rekening mee dat de levertijden wat op kunnen lopen, omdat het in november en december drukker is met bestellingen. Bestel je fotoboek of ander fotoproduct daarom op tijd. Zo voorkom je teleurstellingen en kan je iemand met Kerst heel blij maken!

Wie geef jij met Kerst een fotoboek cadeau?

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!