fbpx

Geen werk meer dus dat wordt minder geld uitgeven

Geen werk meer dus dat wordt minder geld uitgeven

Zoals jullie weten heb ik vanaf 1 oktober geen werk meer. Dit betekent dat we van twee salarissen naar nog maar één salaris gaan. Ik ga natuurlijk wel een ww-uitkering aanvragen, maar dat inkomen is een stuk minder dan het salaris dat ik verdiende. Ik ben dus al een beetje aan het kijken hoe ik kan bezuinigen. Minder shoppen, ik weet het. Maar ook bij de vaste lasten en boodschappen valt vast nog wel wat te halen. En dus ben ik eens in onze maandelijkse onkosten gedoken. Want straks heb ik geen werk meer dus dat wordt minder geld uitgeven.

Vaste lasten

Nu hebben wij geen rare abonnementen lopen. Van die abonnementen waar je niks meer doet. Oké, ik heb een abonnement op de Linda en ik kom er niet aan toe om ze te lezen. Ik heb dus een hele stapel ongelezen Linda’s liggen. Oeps! Dat abonnement zal ik zeker op gaan zeggen. Dan zijn er nog de boodschappen. Die kunnen echt wel voordeliger. Ik kijk nooit naar aanbiedingen. Hebben we trek in biefstuk dan haal ik biefstuk en ik kijk dan niet naar de prijs. Ik heb echt geen idee hoe duur bijvoorbeeld een pak melk is. Stom eigenlijk, want ik zou op de boodschappen echt wel kunnen bezuinigen. Dus daar ga ik maar alvast mee beginnen. Kan ik alvast oefenen.

Hypotheek

Maar verder is er weinig waarop ik zou kunnen bezuinigen. Dacht ik. Want hoe zit dit met onze hypotheek? Onze spaarhypotheek is in 2009 voor 10 jaar vastgezet tegen een rente van 5,05%! Absurd hoog als je het vergelijkt met de hypotheekrente van nu. De hypotheekrente is op dit moment 1,79% bij 10 jaar vast. Dat scheelt gewoon 3,26%! Hier zou ik toch zeker op kunnen bezuinigen lijkt mij. Maar het eerste wat ik dan bedenk is dat ik een boeterente of iets dergelijks moet betalen op het moment dat ik mijn huidige hypotheek omzet. En is het dat wel waard aangezien onze rentevastperiode in 2019 eindigt. Nog anderhalf jaar en dan komen hypotheekverstrekkers met aanbiedingen. Wat is wijsheid? Met onze huidige hoge hypotheekrente blijven zitten of toch eerder overstappen op een lagere hypotheekrente maar dan wel een boeterente betalen? Ik heb echt geen idee.

Oversluiten of niet?

Gelukkig is daar de hypotheekadviseur van ING. Die kan namelijk gratis checken of onze hypotheek oversluiten via ING verstandig is of om toch nog even anderhalf jaar te wachten. Ik hoop dat oversluiten loont, want het zou ons iedere maand een paar honderd euro in de maand schelen. Keiharde euro’s. Euro’s die we goed kunnen gebruiken. En hopelijk kunnen we dan ook nog een beetje sparen zodat we volgend jaar weer naar Mauritius kunnen gaan. En weer lekker een paar weken bij mijn moedertje kunnen zijn. Ik ben benieuwd wat de adviseur ons kan vertellen!

Geen werk meer dus dat wordt minder geld uitgeven

Wát de adviseur ook gaat vertellen, feit is dat we minder geld kunnen uitgeven. Misschien ook wel eens goed voor mij. Zo leer ik bezuinigen en als ik straks dan weer een leuke goedbetaalde baan heb, zal ik eindelijk kunnen sparen. Tja, dan ben ik expert in bezuinigen. Want ik blijf een perfectionist he, dus ik zal bezuinigen zo goed mogelijk willen doen. Al zou ik nooit een gierige krent worden. Zo ben ik gewoon niet en ik zou er ook heel ongelukkig van worden. Eind van de maand komt mijn salaris weer binnen dus dan kan ik alvast gaan oefenen met bezuinigen 😉

Wat doe jij om niet teveel geld uit te geven? Lukt het jou om iedere maand geld over te houden en te sparen? Heb jij misschien nog tips waarop ik zou kunnen bezuinigen?

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!