Een kijkje in mijn leven | Genieten van de warmte en puffen van de hitte

De week begon behoorlijk warm. Heerlijk! Dat werd veel tijd in de tuin doorbrengen en lekker buiten zijn. Uiteraard zocht ik wel de schaduw op, want de zon is me toch iets te heftig. Gedurende de week koelt het gelukkig een beetje af. Ik mag dan wel een liefhebber van de warmte zijn, het kan ook te warm zijn. Het is ook nooit goed hè! Maar je hoort me absoluut niet klagen. En de rest van mijn gezin ook niet. We genieten van de warmte koelen tussendoor lekker af in het bad in de tuin!

Maandag

Vandaag begin ik de dag lekker buiten. Heerlijk om weer buiten te kunnen werken. Maar al gauw verhuis ik naar binnen. Niet omdat het te warm is, maar ik heb Alex en opa aan het werk gezet. De picknicktafel en schuur moeten geschuurd worden zodat ik die kan verven. En je raadt het al, een stoffige boel buiten. Dus ik ga lekker binnen werken totdat ze klaar zijn.

Genieten van de warmte en afkoelen in het badje
Ze kunnen geen genoeg krijgen van het zwembad

Maar het wordt ook al gauw steeds warmer. En als de meiden uit school komen nemen we lekker een duik in het bad. Gelukkig is ons huis altijd wel koel en is het in de avond geen probleem om in slaap te komen. Al moet ik wel zeggen dat de meiden wat later dan normaal naar bed gaan.

Dinsdag

En vandaag is het nog een tandje warmer. Buiten werken is vandaag dan ook echt geen optie. En omdat de meiden vandaag waterfestijn op school hebben en we maandag nergens meer waterpistooltjes konden vinden ga ik deze ochtend nog even op zoek. Gelukkig slaag ik al in de eerste winkel en kan ik de meiden en een paar klasgenootjes blij maken.

Na een duik in het bad lekker een dutje gedaan

Thuis aangekomen werk ik nog, maar ik merk dat de warmte me echt in de weg zit. Ik hou van de warmte, maar deze warmte is toch wel echt extreem. En waarom mezelf in de weg zitten als dit niet hoeft? Ik neem lekker een duik in het badje en doe daarna in de schaduw een lekker dutje. Werken kan morgen ook weer 😉

Woensdag

Vandaag is het een stuk koeler dan gister. Best lekker voor de afwisseling. Werken gaat me vandaag in ieder gevel aan stuk beter af en dat is ook te merken. Ik weet alles van mijn to do lijst te strepen en kan daarom de rest van de dag lekker vooruit schrijven. Nog maar een paar weken en dan begint onze vakantie en dan ben ik lekker drie weken vrij.

De tuin is nu zo mooi met alles wat er in bloei staat. Genieten!

Vandaag is de laatste vaste papadag. Het ouderschapsverlof zit er voor Alex op en hij gaat in de middag met de meiden en opa en oma naar Drievliet. Ik blijf thuis zodat ik nog even kan werken (en er is ook geen plek in de auto) en maandag hebbend meiden studiedag en dan ga ik met de meiden en opa en oma op stap.

Donderdag

Vandaag wordt er ook weer gewerkt. De meiden hebben een lang weekend omdat ze vrijdag en maandag een studiedag hebben. Maandag zal het dus weinig werken worden. Ik werk wat opdrachten uit en schrijf een paar blogs. Gelukkig is het vandaag niet zo warm als van de week. Maar warm genoeg dat ik kan genieten van de warmte en ook gewoon kan werken. Een prima werkdagje dus!

Normaal doen…wat is dat? 😉

In de avond is de eindejaarsactiviteit van school. Ieder jaar wordt voor de zomervakantie het schooljaar afgesloten met een leuke activiteit. Dit jaar is dit een speurtocht door de wijk. Het was weer een gezellige boel!

Vrijdag

Vandaag zijn de meiden vrij dus doen we in de ochtend lekker rustig aan. Ik ben zo slim geweest om ’s avonds alvast de tafel te dekken dus ik hoef niet om 7 uur al beneden te zitten omdat Jenna wil eten. Dat vind ik toch wel echt een voordeel van die grote meiden hoor; je dekt de tafel en ze regelen het ontbijt zelf. Ideaal als je geen ochtendmens bent zoals ik!

Tussen alle zonneschijn ook even goed voor de huid zorgen

In de middag gaan de meiden met een vriendinnetje mee naar het Noord Aa strandje hier in Zoetermeer. Ik ga dan boodschappen doen en nog wat werken. In de avond heeft Marley weer een bijeenkomst in de kerk voor haar communie. Hierna nog maar één keer en dan is ze echt helemaal klaar en weet ze wat meer wat het allemaal inhoudt. Als ze dan in groep 8 zit komt het Vormsel eraan.

Zaterdag

Vandaag heeft Jenna in de ochtend eerst zwemles en ze doet het zo goed! Ze mag misschien voor de zomervakantie afzwemmen. Dat horen we deze week. En zo niet, dan is dat ook prima. Kan ze in de vakantie nog extra oefenen en is ze na de zomervakantie helemaal klaar voor het a-diploma.

Even kroelen met mijn lieve meisje ❤️

Vandaag wilde ik eigenlijk het huis een beetje aan kant maken, maar het is gewoon echt te heet. Ik doe daarom lekker rustig aan. In de avond gaan we met zijn allen naar de verjaardag van ons neefje en we hebben weer een hele gezellige avond.

Zondag

Vandaag slaap ik uit. Althans, dat was de bedoeling. Uiteindelijk ben ik nog om 8 uur wakker en ga daarom maar naar de beneden. Maar ik ben nog zo moe en kruip een paar uur later gewoon mijn bed weer in en kan dan wat slaap inhalen.

Met mijn andere lieve meisje ❤️

In de middag maak ik een grote pan tomatensoep, verschoon ik de bedden en maak ik de badkamer schoon. Zo heb ik toch nog alles gedaan wat ik wilde doen.

Genieten van de warmte

We hebben deze week wel echt kunnen genieten van de warmte. Maar het was ook drie dagen extreem warm. En hoe ik ook geniet van warm weer, dat was wel heel erg warm. Maar goed, als je je activiteiten erop aanpast is het goed te doen. Ik hoop dat we straks in de zomervakantie ook zulk heerlijk weer hebben. Nog drie weekjes en dan is het zover. Heerlijk!

Kon jij de warmte van afgelopen week een beetje aan?

2 REACTIES

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.