fbpx

Een kijkje in mijn leven | Genoten van de meivakantie

Genoten van de meivakantie

Oh jongens wat waren dit twee heerlijke weken! We hadden in de eerste week van de vakantie zulk lekker weer. En ondanks dat het weer in de tweede week tegenviel heb ik echt genoten van de meivakantie. Lekker veel tijd met mijn gezin doorgebracht, geen wekker, doen waar we zin in hadden en vooral alles op een lekker laag tempo. Echt vakantie en genieten dus!

Genoten van de meivakantie
Veel tijd met elkaar met elkaar doorgebracht en genote van alle leuke dingen zoals hier in Haarlem op de Koepel Kathedraal

Tijd met mijn gezin

Ik schreef het ook al in mijn bullet journal; als ik aan de maand april en dan vooral deze afgelopen twee weken vakantie denk, denk ik aan mijn gezin. Ik heb vooral in de eerste week mijn werk helemaal losgelaten. Alle blogartikelen waren ingepland dus ik had er geen omkijken naar. De tweede week moest ik wel wat dingetjes voor mijn werk doen. Dit waren opdrachten met een deadline dus ja die kan je niet laten liggen he haha. Maar ook hier ging minimale tijd in zitten.
Genoten van de meivakantie en naar Drievliet

Lekker weer dus veel naar buiten

De eerste dagen van de vakantie was het echt lekker weer. De meiden hebben lekker in het badje gespeeld en we waren vooral veel buiten. Buiten eten en drinken, buiten een boekje lezen en buiten spelen. De barbecue kon weer in gebruik genomen worden. Heerlijk gewoon!

een rondvaart in Haarlem
We maakten ook een rondvaart in Haarlem

Een paar leuke uitjes

We zijn ook nog een paar keer lekker weggeweest. Zo gingen we naar Tilburg om de verjaardag van ons neefje te vieren. Wat trouwens nog spannend was, want de elektrische barbecue vloog in de hens. Gelukkig viel de schade mee, maar het was even schrikken. We gingen naar Haarlem en bezochten de Koepel Kathedraal voor de ‘Klim naar het Licht’, we gingen naar Drievliet en naar het springkussenfestival in Zoetermeer. Dat springkussenfestival heb ik even overgeslagen zodat ik even rustig een paar uurtjes kon werken.

cupcakes maken
Jenna wilde unicorn cupcakes maken en zie hier het resultaat

Spelletjes, cupcakes versieren en tuinieren

We deden spelletjes, maakten unicorn cupcakes, knutselden en tekenden en gingen ook nog twee keer naar het schooltuintje van Marley om onkruid weg te halen en de plantjes water te geven. En een mijlpaal voor Marley want ze won voor het eerste bij Mario Kart op de Wii. Dolgelukkig was ze haha.

gezellig beneden slapen in de vakantie
En traditiegetrouw sliepen we ook beneden. Niet één maar zelfs twee nachtjes!

Ook qualitytijd met mijn lief deze vakantie

De meiden logeerden ook nog een nachtje bij opa en oma zodat pa en ma ook nog wat qualitytijd samen hadden. We gingen naar de sauna en aten daar ook gelijk. Een hele andere datenight dan we normaal hebben, maar het was zo lekker ontspannend. We waren gelijk helemaal zen en kwamen lekker tot rust. Want kinderen zijn superleuk, maar ook vermoeiend. Tja, zo is het toch? En dat is helemaal niet erg, maar je moet wel de tijd nemen om ook een beetje uit te rusten. En dat deden we! En als je de volgende ochtend dan ook nog lekker uit kunt slapen is het helemaal top haha.

tijd voor mezelf in de vakantie
Ik nam ook tijd voor mezelf. Heel belangrijk!

Tijd voor mezelf

Tussen de tijd met mijn gezin, de huishoudelijke klusjes die ook doorgaan maar op een veel lager tempo dan normaal, maakte ik ook tijd voor mezelf. Zodra de kinderen buiten gingen spelen met vriendinnetjes pakte ik een boek of keek ik een serie op Netflix. Oh ja, ik ben ook begonnen met het Marie Kondo’en van de keuken, maar ik ben niet verder gekomen dan twee kastjes haha. Pak ik na de vakantie wel weer op 😉

ook nog even naar de schooltuinen geweest
We zijn ook nog twee keer naar het schooltuintje van Marley geweest om onkruid weg te halen en water te geven

Genoten van de meivakantie

Zoals ik dus zei, twee heerlijke weken vakantie. Alex is niet alle dagen vrij geweest, maar de dagen dat hij thuis was heeft ook hij lekker kunnen genieten. Ik moet ook wel zeggen dat we allevier relaxed waren. Tuurlijk, de meiden hadden weleens ruzie met elkaar of met ons, zeurden ze om snoep of iets anders, maar over het algemeen waren dit twee hele fijne relaxte en rustige weken. We hebben echt oprecht heel erg genoten van de meivakantie. En nu gaan we aftellen tot de zomervakantie begint…

Heb jij ook zo genoten van de meivakantie?

Uitgelichte foto: ©Foto MaNo

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!