fbpx

Mijn goede voornemens en doelen voor 2020

goede voornemens en doelen voor 2020

Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Maar ik ben niet het type dat gaat zitten wachten tot die kansen mijn kant op komen. Nee, soms moet je gewoon het heft in eigen handen nemen. Want als je dingen anders wil, zal je daar toch echt zelf iets aan moeten doen. En goede voornemens en doelen helpen je om dit te bereiken. Vandaag vertel ik je wat mijn goede voornemens en doelen voor 2020 zijn.

Het verschil tussen goede voornemens en doelen

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen goede voornemens en doelen? Voor mij zijn er twee grote verschillen. Als ik denk aan goede voornemens denk ik vooral aan dingen die ik WIL verbeteren in mijn leven en als ik aan doelen denk, denk ik aan dingen die ik GA verbeteren. Bij goede voornemens heb ik altijd het gevoel dat het vrijblijvender is dan doelen stellen. Het zit hem voor mij dus vooral in de benaming. Want eigenlijk zijn goede voornemens en doelen hetzelfde. Een ander verschil is dat je goede voornemens vaak aan het eind van het jaar bedenkt en ze ingaan al het nieuwe jaar begint. Doelen komen gedurende het hele jaar. Maar nogmaals, wat mij betreft zijn beiden hetzelfde. Ik gebruik ze dan ook vaak door elkaar.

Iedere maand qualitytijd inplannen

Ik moet zeggen dat ik in 2019 veel tijd met mijn gezin heb doorgebracht en dat blijf ik ook zeker doen. Maar ik heb het hier vooral over 1-op-1 tijd. Tijd alleen met Alex. Dit begint al goed, want de eerste date van januari staat al gepland. Maar dit jaar wil ik toch wel iedere maand een datenight buiten de deur. Maar ik wil ook iedere maand tijd met de meiden apart. Gewoon met één van de meiden iets leuks doen. Het hoeft niet iets spectaculairs te zijn. Al is het bij wijze van alleen maar een rondje door de stad. Maar gewoon even samen iets doen zonder dat papa en zus erbij zijn. Die heb ik voor januari nog niet ingepland, maar dat ga ik zo gelijk doen 😉

En dan is er natuurlijk ook tijd voor mezelf. Tijd voor mij alleen. Ik heb en pak deze tijd thuis altijd wel, maar ik moet dit vaker buiten de deur pakken. Ik ben namelijk heel veel thuis omdat ik ook thuis werk. Dus vaker alleen de deur uit en tijd voor mezelf pakken.

Gezonder leven

Een van mijn doelen op persoonlijk vlak is gezonder leven. Echt zo’n cliché, want ik denk dat het merendeel van de mensen die als goed voornemen heeft. Ik eet al redelijk gezond, maar dit kan gewoon nog beter. Minder vlees, meer groenten en minder snoepen. Niet omdat ik af wil vallen, maar gewoon omdat het beter voor mijn lijf is. Ik ga sinds eind 2019 twee keer per week naar de sportschool en dat zorgt er voor dat ik fitter word. Maar als ik vervolgens iedere dag snoep en chips eet, heeft het niet veel zin natuurlijk. Snoepen mag, maar met mate en toch wat vaker gezonde snacks. En wat dat sporten betreft, dat wil ik op gaan schroeven naar drie keer in de week. Maar eerst nog een paar weken twee keer en dan opbouwen. Komt goed!

Stoppen met roken

Maar wat misschien nog wel het belangrijkste onderdeel van het gezonder leven is, is stoppen met roken. Want ja ik rook alweer een tijdje. Iets waar ik me enorm voor schaam. Naar mijzelf, maar vooral mijn kinderen. Ik zou het goede voorbeeld moeten geven, maar dat doe ik op dit vlak niet. Ik rook niet in huis hoor, maar ze zien me naar buiten gaan en zijn echt niet gek. Ze vinden het ook echt niet leuk. En dit is hetgeen wat echt prioriteit heeft in januari. Voor het einde van de maand moet ik van mezelf gestopt zijn. Gelukkig weet ik dat ik het kan en ga mijn eigen blogs hierover lezen en dan weet ik zeker dat het helemaal goed komt.

Minder Netflix en meer boeken lezen

Ik ben echt dol op Netflix. Door Netflix kijk ik eigenlijk amper nog tv. Er staat namelijk genoeg op Netflix en het is vaak nog moeilijk kiezen wat ik zal kijken. Het is een fijne manier van ontspanning en bijkomen. Maar van alleen maar als een zombie Netflixseries kijken word je niet echt slimmer. En dus wordt het minder Netflix dit jaar. Ik wil weer boeken lezen. Boeken waar ik iets van kan leren, maar ook romans, thrillers en ga zo maar door. En ik heb ook een paar klassiekers op mijn lijst gezet. Boeken die ik nog eens wil lezen of nog nooit heb gelezen en waarvan ik vind dat ik die wel had moeten lezen. Als het goed is zal je daarom dit jaar ook weer meer boekrecensies voorbij zien komen.

Mijn zakelijke doelen voor 2020

Mijn zakelijke doelen heb ik nog niet echt concreet gemaakt. Dit stond op mijn lijstje in de kerstvakantie, maar ik heb hier toen niet veel mee en aan gedaan. De grote lijnen heb ik natuurlijk wel wel uitgedacht. In 2019 waren de bezoekersaantallen op Tante Truus Kan Alles verdubbeld ten opzichte van 2018. En dat wordt ook mijn doel voor 2020. Dit betekent dat ik aan het eind van het jaar 20.000 unieke bezoekers zou moeten hebben. Ik ga er gewoon voor! Maar er zijn natuurlijk nog meer doelen. Zo wil ik dit jaar mijn bedrijf uit gaan breiden. Niet met personeel hoor, maar wat betreft activiteiten. Hoe of wat weet ik nog niet, daar ben ik nog druk over na aan het denken. Maar het doel is om dit voor het einde van de week op papier te hebben 😉

Mijn goede voornemens en doelen voor 2020

Ik heb niet heel veel goede voornemens of doelen voor 2020. Misschien komt dit omdat ik eigenlijk best tevreden ben met mijn leven. Maar er zijn natuurlijk altijd eigen die beter kunnen. En daar ga ik dit jaar aan werken. Ik weet zeker dat ik als ik aan het einde van het jaar terugblik, kan zeggen dat het me allemaal gelukt is. Daar ga ik gewoon voor!

Heb jij goede voornemens en doelen voor 2020? Wat wordt of is jouw grootste uitdaging?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!